• چهارشنبه / ۸ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 97120804267
  • خبرنگار : 71605

معاون حقوقی وزارت علوم :

پایان‌نامه فروشی، فساد در آموزش عالی است/تقلب در پایان‌نامه در تمام دانشگاه‌های دنیا هست

 پایان‌نامه فروشی، فساد در آموزش عالی است/تقلب در پایان‌نامه در تمام دانشگاه‌های دنیا هست

معاون حقوقی و امور مجلس وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه پایان‌نامه فروشی فساد در آموزش عالی است، تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی باید در راستای مقابله با پایان‌نامه فروشی اقدام به ساماندهی دانشگاه‌ها کند.

به گزارش ایسنا، دکتر حسین سیمایی در نخستین همایش ملی "آسیب شناسی پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در حوزه علوم انسانی – اسلامی" که امروز (چهارشنبه ۸ اسفند) در سالن همایش‌های کتابخانه ملی ایران برگزار شد، با بیان اینکه پایان‌نامه فروشی، فساد در آموزش عالی است، اظهار کرد: در این خصوص باید با معلول یا علت برخورد صورت گیرد و برخورد با معلول آن است که با استفاده کننده اثر برخورد قضائی کنیم.

وی ادامه داد: تا قبل از تصویب قانونی در این رابطه در مجلس شورای اسلامی در سال ۹۶ منبع مشخصی برای مقابله با تقلب وجود نداشت. در واقع متقلب متخلف بود و امکان برخورد انتظامی با او فراهم بود اما این موضوع جرم تلقی نمی‌شد. این در حالیست که در حال حاضر پایان‌نامه فروشی به عنوان حرفه و شغل جرم تلقی شده و مجازات سختی برای آن در نظر گرفته شده است. همچنین استفاده کننده از آن نیز تحت تعقیب و مجازات‌هایی همچون ابطال پایان‌نامه، اخراج از دانشگاه یا محرومیت از تحصیل به مدت پنج سال قرار می‌گیرد.

معاون حقوقی و امور مجلس وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: همچنین اگر استادی از اثر متقلبانه استفاده کرده و ترفیع گرفته، این ترفیع لغو اثر داده شده و در هیأت انتظامی مجازات‌هایی برای استاد در نظر گرفته می‌شود.

سیمایی با بیان اینکه موارد فوق برای اجرا نیاز به هماهنگی دارد، گفت: این موارد در چند نوبت به دانشگاه‌ها گفته شده و همچنان نیازمند اطلاع رسانی فراوان به اشکال مختلف است که خوشبختانه دانشگاه‌ها در این زمینه آگاه هستند.

وی تصریح کرد: همچنان در بازار تبلیغاتی مبنی بر پایان‌نامه فروشی وجود دارد که در این خصوص با نیروی انتظامی و قوه قضائیه هماهنگی شده که اجرای قانون در سطح خیابانی نیز جدی گرفته شود. با این حال شأن علمی این همایش این است که از زاویه علمی به این موضوع پرداخته شود.

وی همچنین یادآور شد: تقلب در پایان‌نامه نویسی در تمام دانشگاه‌های دنیا هست اما در کشور ما شیوع زیادی پیدا کرده که علل آن می‌تواند مدرک گرایی و نیز توسعه بی رویه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی باشد.

سیمایی با اشاره به اینکه مدرک گرایی خود معلول است و زمینه گرفتن مدرک را با توسعه مراکز آموزش عالی فراخ‌تر کرده‌ایم، ادامه داد: از ۷۵ دانشگاه در سال ۸۴ به ۱۵۰ دانشگاه در سال ۹۲ رسیدیم. این در حالیست که تعداد مؤسسات آموزش عالی غیر دولتی نیز از ۶۵ به ۲۵۰ افزایش پیدا کرده و در مجموع ۲۸۰۰ واحد دانشگاهی در کشور داریم.

وی در پایان تصریح کرد: استاد برای کنترل پایان‌نامه‌ها به اندازه کافی نداریم و دانشجو ممکن است به راه‌های غیر اخلاقی کشیده شود. بنابراین توصیه می‌شود مجلس شورای اسلامی در قالب اقدامی برای مقابله با پایان‌نامه فروشی به ساماندهی دانشگاه‌ها کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۲-۱۵ ۱۷:۲۱

تمام امتیارهای اخیر دانشگاههای جنوب کشور برای ارتقا رتبه که ارسالشده دروغ است وبازور ازکارمندان ضعیف امتیاز گرفتند که فلان فرم مرا تایید کن باررسان ورارت علوم بررسی شدید کنند تاحق کسی ضایع نشود.مدیران دارند سلیقه ای عمل میکنند.بینی وبین الله نگذارید حق الناس شود.مثلا میگه من به تو آموزش دادم.