به گزارش ایسنا ابوالقاسم حسین پور در گردهمایی معاونان آبخیزداری منطقه ۳ در مرکز آموزش منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران واقع در کلارآباد با بیان اینکه اتفاقاتی که امسال به علت جاری شدن سیل روی داد، اهمیت آبخیزداری کشور را پررنگ تر جلوه میکند، اظهار کرد: با وجود محدودیتهایی که در کشور وجود داشت اما به این موضوع به خوبی توجه شد.
وی با اشاره به اجرای مدل جدید آبخیزداری در سازمان جنگلها گفت: اعتبارات موتور محرکه سازمان از محل صندوق ملی بوده است.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها با بیان اینکه در حال حاضر هم جایگاه سازمان ارتقا یافته است و هم بخشها فعال شدند، اظهارکرد: در استانها و شهرستانهای دیگر نیز در قالب سند آبخیزداری، این حوزه فعال شده است.
حسین پور با اشاره به تحولات مناسب در ابعاد مختلف مردمی و پررنگ شدن اطلاعرسانی تصریح کرد: در صورتی که اعتبارات سال ۹۷ و ۹۸ افزایش چشمگیری پیدا کند بخش زیادی از عملکرد و انعکاس آن، مناسب این فعالیتها خواهد بود.
وی مشارکت موثر مردم را در عرصههای منابع طبیعی از علل موفقیت در اجرای پروژههای آبخیزداری عنوان کرد و گفت: با کمک تسهیلگران تسری اقدامات موثری در بخش آبخیزداری و آبخوانداری اجرایی می شود.
وی با بیان اینکه کشور سیل خیز ما دچار بحران کم آبی است و میتوان از فرصت سیلاب در طرحهای آبخیزداری استفاده کرد،اظهارکرد: خسارتهای سیل مهرماه نشان میدهد در صورتی که حتی یک ریال برای آبخیزداری هزینه شود چقدر می تواند اثربخشی داشته و در جلوگیری از خسارتها تاثیرگذار باشد.
حسین پور اضافه کرد: در مکانهایی که شبکه سرشاخه گیر بوده میزان خسارتهای سیل به حدود ۵۰ درصد کاهش یافته در حالی که در جاهای دیگر صد درصد بوده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر با اجرای طرحهای آبخیزداری، ۲۸۰ میلیون مترمکعب معادل ۲۰ درصد از سیلاب کنترل و مدیریت شد درحالی که بیشتر دشت های کشور سیلگیر هستند، تصریح کرد: در قانون برنامه ششم توسعه سالانه ۵ درصد خدمت کشور به آبخیزداری اختصاص یافته و حدود ۴۰ هزار و ۸۰۰ قنات داریم که بیش از ۳۲ هزار رشته آن دایر است و مورد بهره برداری قرار میگیرد.
انتهای پیام
نظرات