• دوشنبه / ۶ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 97120602739
  • خبرنگار : 71368

در اولین نشست خبری شهردار تهران عنوان شد

ورود اتوبوس وقطارهای تازه نفس به تهران/ ۲۰۰۰ ملک شهرداری دراختیارغیر/ لغو فروش شهرآفتاب وشهروند

ورود اتوبوس وقطارهای تازه نفس به تهران/ ۲۰۰۰ ملک شهرداری دراختیارغیر/ لغو فروش شهرآفتاب وشهروند

شهردار تهران در اولین نشست خبری خود اعلام کرد: خط ۶ مترو تا پایان امسال و یا اوایل سال آینده افتتاح می‌شود، در این خط می‌توانیم از قابلیت قطار بدون راننده استفاده کنیم.

به گزارش ایسنا، پیروز حناچی در اولین نشست خبری خود به عنوان شهردار تهران که در سالن اجتماعات انجمن مفاخر ایران برگزار شد، با تبریک هفته زن و تولد حضرت زهرا(س) ضمن گرامیداشت یاد شهدا و شهردار شهید باکری به تشریح عملکرد خود و برنامه‌ها و چالش‌ها و مشکلات شهرداری پرداخت.

وی با بیان اینکه در این دوره با چالش تامین منابع مواجه هستیم، گفت: شهرداری روزانه به ٢۵ تا٣٠ میلیارد برای انجام امورات خود نیازمند است وگرنه برای حل مسایل به مشکل برمی‌خورد.

۷۰ واگن مترو در حال ترخیص از کمرگ

حناچی با بیان اینکه بزودی خط ۶ و ۷ مترو افتتاح می‌شود، گفت: خط ۶ از لحاظ مهندسی ویژگی خاص برخوردار است ، در خط ۶ می‌توانیم از قابلیت قطار بدون راننده استفاده کنیم.

به گفته شهردار تهران، خط ۷ مترو از مهدیه تا میدان صنعت نیز  بزودی افتتاح می‌شود.

حناچی درباره تامین واگن و تجهیزات مورد نیاز مترو گفت: ۷۰ واگن در حال ترخیص از کمرگ است که تاکنون ۸۵ درصد کار آن انجام شده است، مابقی واگن‌ها نیز به دلیل بدهی به مرور زمان ترخیص می‌شود و به نظر می‌رسد هر ۲۲ روز یک قطار تحویل و بهره برداری می‌شود.

وی با بیان این که توسعه حمل و نقل عمومی هدف مشترک شورا و شهرداری است گفت: در حال حاضر مترو دو میلیون سفر را پوشش می‌دهد که هدف گذاری ما پوشش هفت میلیون سفر در روز است که برای این مهم نیازمند ۲۰۰۰ واگن هستیم تا بتوانیم علاوه بر کم کردن فاصله قطارها، خطوط باقی مانده را نیز پوشش دهیم.

افتتاح ۳۵.۵ کیلومتر متروی خطوط ۶ و ۷ بزودی

شهردار تهران با بیان اینکه برای خط ۷ نیز ۳۷۶ واگن را از طریق فایناس پیگیری می‌کنیم، گفت: همچنین بهره برداری از ۱۳.۵ کیلومتر خط ۷ که تعطیل شده بود بزودی افتتاح می‌شود و در سال ۹۸ نیز افتتاح‌های بیشتری خواهیم داشت.

به گفته حناچی، ۲۲ کیلومتر خط ۶ مترو با پنج ایستگاه بزودی افتتاح می‌شود البته برای سال ۹۸ باید طول کیلومتر مورد افتتاح خط ۶ را به ۱۱۱ برسانیم .

شهردار تهران در ادامه با بیان این که تلاشمان در راستای کاهش یک دقیقه سرفاصله قطارها با ورود ناوگان جدید و اتمام پایانه‌های مترو است، گفت: می‌دانید که برخی از خطوط مترو پایانه ندارند و مجبوریم قطارها در شب در تونل نگهداری نمایم و به همین دلیل سرویس و تعمیر آنها به سختی انجام می‌شود.

وی توسعه مجتمع‌های ایستگاهی را یکی از دیگر برنامه‌های آتی شهرداری دانست.

1500اتوبوس جدید در راه تهران

شهردار تهران در ادامه با اعلام اینکه تفاهمنامه خرید یک‌هزار اتوبوس و 500 اتوبوس دیزلی منعقد شده است، گفت: سعی داریم با جذب تسهیلات مالی نسبت به نوسازی اتوبوس اقدام و همچنین ۷۰۰ فیلتر جاذب دوده مخصوصاً برای اتوبوس‌های گازوئیلی نصب کنیم . نوسازی ۱۰ هزار  تاکسی فرسوده را در دستور کار داریم.

حال خوب هوای تهران در سال ۹۷ بدون داشتن روز ناسالم

حناچی با اشاره به اثرات زیاد اجرای طرح ترافیک جدید و طرح کاهش گفت: امسال وضعیت بهتری را در حوزه آلودگی هوا داشتیم به گونه‌ای که سهم روز پاک از ۳ به ۱۳ روز رسید و آمار روزهای ناسالم از ۶۶ به ۲۹ روز رسید و تهران در سال جاری هیچ روز ناسالم نداشت. هر چند که امسال نزولات جوی نیز افزایش یافته اما نمی‌توانیم این حجم اثرات مثبت در کاهش آلودگی هوای تهران را تنها مربوط به نزولات جوی بدانیم و در مقایسه دقیق‌تر می‌بینیم که ساعات پیک ترافیک نیز نسبت به روزهای مشابه سال قبل کاهش داشته است و به نظر می‌رسد تلاش همکارانمان در معاونت حمل ونقل و پلیس راهور و همچنین مجموعه اقداماتی که در حوزه معاینه فنی انجام شده بی تأثیر نبوده و باید این مسیر ادامه یابد.

افتتاح ۳ مرکز معاینه فنی در ماه‌های آتی

شهردار تهران در ادامه از افتتاح سه مرکز معاینه فنی در ماه‌های آتی خبر داد.

حناچی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده و برنامه‌های معاونت شهرسازی نیز با بیان این که تکمیل و بازنگری طرح‌ها، بازنگری در زیرپهنه جی، تدوین و تصویب کلیات طرح منطقه ۲۲، تهیه برنامه زیرپهنه حفاظت ویژه با رویکرد توسعه پایدار برای  مناطق یک، ۲ ۵ الی ۲۲، تهیه لایحه عوارض ارزش افزوده، تهیه و ابلاغ برنامه استفاده از مصالح استاندارد و غیره از دیگر برنامه‌های معاونت شهرسازی است.

جمع‌آوری کارگاه‌های ساختمانی در سطح شهر

حناچی در مورد برنامه‌های حوزه فنی و عمرانی نیز با بیان اینکه یکی از اقدامات مهم در این حوزه جمع آوری کارگاه‌های بلااستفاده و فعال سازی پروژه‌ها بود گفت: آماده سازی ۵ پروژه تا پایان سال ۹۸ و همچنین جمع آوری کارگاه‌های ساختمانی یکی از مهمترین اقدامات در این چند ماه بود چرا که معتقدیم تهران باید برای زیست انسانی مورد توجه قرار گیرد و تجهیزات کارگاهی نباید این زیست را برهم زدند.

احیای 7 روددره تهران در دستورکار

شهردار تهران در ادامه نشست خبری به موضوع احیای روددره‌های تهران اشاره کرد و گفت‌: تهران و شهرستان ری به دلیل اینکه آب‌های گوارا از کوهپایه البرز به سمت آنها سرازیر می‌شدند مورد توجه قرار گرفتند. در همین راستا احیای هفت روددره تهران در دستورکار ما قرار گرفته است و باید به این نکته توجه داشته باشیم که تهران قبل از دهه 40 شاهد سیل‌های زیادی بوده است و بعد از آن نیز روددره‌ها با هدف کنترل مسیر آب احداث شدند.

تدوین مدل بومی شهر هوشمند

شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود در تشریح برنامه‌های معاونت برنامه‌ریزی شهردار تهران به موضوع ارزیابی و اولویت‌بندی پروژه‌های نیمه‌کاره شهرداری تهران اشاره و خاطرنشان کرد: سامانه منابع انسانی از برنامه‌های آتی این معاونت است و ارزیابی عملکرد شهرداری‌های مناطق، سازمان‌ها و شرکت‌ها و همچنین اصلاح ساختار سازمانی و تدوین مدل بومی شهر هوشمند به همراه ایجاد زیرساخت‌های نرم افزاری و سخت افزاری از مواردی است که در آینده دنبال خواهد شد.

وی یادآور شد: در حوزه حمل و نقل یکی از اقداماتی که  پیگیری می‌شود بحث سامانه‌هایی است که استفاده از خودرو را به حداقل می رساند. البته «سه‌شنبه های بدون خودرو» نیز در جهت حفظ سلامت شهروندان و ارتقای کیفیت زندگی آنها در شهر دنبال خواهد شد. بی تردید باید تجدید نظری در روش زندگی خود در شهر تهران داشته باشیم.

15 نردبان آتش‌نشانی جدید در حال ورود به سیستم

شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود در تشریح برنامه‌های حوزه خدمات شهری نیز، عنوان کرد: پس از حادثه پلاسکو این تجربه به ما نشان داد که در اطفا و کنترل حریق در ساختمان‌های بلند مرتبه مشکل داریم، لذا در این‌ راستا 15 دستگاه نردبان هیدرولیکی خریداری شد که تاکنون سه دستگاه وارد سیستم شده است،  شش دستگاه دیگر تا هفته‌ آینده و شش دستگاه نیز در انتظار پرداخت مالیات بر ارزش افزوده است و پس از طی این مرحله، به سیستم آتش نشانی وارد خواهند شد.

وی ادامه‌ داد: به طور متوسط اقلامی که در میادین میوه و تره بار به شهروندان عرضه می‌شود 30 تا 40 درصد ارزان‌تر از سطح شهر است و برای شب عید نیز علی‌رغم این که وظیفه مستقیمی در زمینه عرضه مستقیم کالا نداریم اما تمام تلاش خود را برای ارائه سرویس بهتر به شهروندان را به کار خواهیم گرفت.

افتتاح 12 بوستان جدید در پایتخت

مجوز برج باغ ها پسندیده‌ نبود

به گزارش ایسنا، شهردار تهران از افتتاح 12 بوستان به مساحت 11 هکتار خبر داد و در این باره خاطر نشان کرد: تلاش می‌کنیم که از آبیاری تحت فشار برای کمربند سبز تهران استفاده کنیم.

حناچی درباره حفظ باغات تهران نیز اظهار کرد: شورای اسلامی شهر تهران و شهرداری جهت گیری عمومی‌شان جلوگیری از تخریب باغات است و این کار در دستور کار قرار گرفته است. بی تردید تلاش خواهیم کرد تا باغات باقی‌ مانده را از محل اخذ جریمه قطع درخت که از شهروندان اخذ می‌شود، خریداری کنیم تا به این ترتیب بتوانیم این باغات را حفظ کنیم. دو باغ «وثوق الدوله» و باغی در منطقه 2 نیز از همین محل خریداری شد و در مناطقی که با محدودیت‌های فضای سبز مواجه هستیم، قطعا از طریق تملک این باغات تلاش خواهیم کرد تا کمبودها را جبران کنیم.

وی در خصوص مجوز برج باغ‌ها نیز، گفت‌: این مجوز چیز پسندیده‌ای نبود. من سال 82 نیز نامه‌ای نوشتم در  مورد برج باغ‌ها ، موضوعی بود که در طرح تفصیلی و جامع نیز بر روی آن تاکید شده بود، اما بی تردید برای انجام اقدامات آینده و نتایج آن به زمان نیاز است. مجبور هستیم که روشی را پیش بگیریم که علاوه بر روش‌های عمومی از تخریب باغات جلوگیری به عمل آید و پاسخگو نیز باشیم.

شعر حناچی در واکنش به نامه حق شناس

شهردار تهران در پاسخ به سوالات خبرنگاران در خصوص انتشار نامه‌ حق‌شناس یکی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران، گفت‌: اعضای شورای اسلامی شهر تهران مجاز هستند سوال کنند، نظارت داشته باشند و حتی اعتراض خود را نیز اعلام کنند. نامه منتشر شده جدید هم نیست و یک ماه پیش منتشر شده است، در خصوص پاسخ به این نامه به ادبیات رجوع می‌کنم و به قول حافظ «وفا کنیم و ملامت‌کشیم و خوش باشیم که در طریقت ما کافری است رنجیدن.

حناچی در ادامه‌ در خصوص تفکرات و شعارهایش پیش از شهردار شدن و امروز، گفت‌: «حناچی» این ور میز با آن ور میز هیچ تفاوتی نداشته و اقداماتی که تا امروز نیز انجام شده است همین را نشان می‌دهد. در حوزه اجرا البته ملاحظاتی وجود دارد که در اداره امور شهر تهران باید آنها را مدنظر قرار داد و به حواشی توجهی نکرد.

۷۰ درصد آلودگی تهران مربوط به وسایل نقلیه و موتوری است

به گزارش ایسنا، شهردار تهران در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت طرح ترافیک در سال ۹۸ و حذف طرح زوج و فرد از سال آینده نیز گفت: تمامی مطالعات نشان می‌دهد که اجرای طرح زوج و فرد به صورت مقطعی و آنی تأثیرگذار است اما وقتی به عنوان یک برنامه مستمر و دائمی اجرا شود، تأثیر گذاری آن کاهش می‌یابد. علاوه بر مطالعات شهرداری، پلیس راهور، وزارت کشور، و غیره نیز این نظر را داشتند و به معایب طرح قبل اذعان داشتند.

وی با اشاره به معایب طرح قبلی ترافیک با بیان این که ۴۴۱ گروه مختلف از شهرداری سهمیه طرح ترافیک می‌گرفتند و قاعده مشخصی نیز برای توزیع سهمیه و نظارت بر آن وجود نداشت، گفت: متأسفانه با پدیده کارت‌های شناور نیز مواجه بودیم و این طرح نه تنها آلودگی هوا را کاهش نداد بلکه موجب افزایش آن نیز شد و جریمه ۲۰ هزار تومانی و خرید آرم ۴۰ هزار تومانی موجب ترویج مردم به تخلف به جای قانونمداری بود که در طرح ترافیکی جدید همه این مشکلات دیده شده است.

وی با بیان اینکه ۷۰ درصد آلودگی تهران مربوط به وسایل نقلیه و موتوری است و 40 درصد از این ۷۰ درصد نیز آلایندگی‌اش به دلیل خودروهای شخصی است، گفت: ما هیچ راهی جز کاهش استفاده خودرو شخصی در تهران نداریم. هر چند که همکاران خبرنگار ما همواره در اجرای طرح ترافیک جدید از شاکیان هستند اما در چهارچوب سهمیه حق خبرنگاران محفوظ است. اما از یک نگاه دیگر می‌خواهم به این مساله توجه کنم که اگر می‌خواهیم در شهری سالم زندگی کنیم باید استفاده از خودرو شخصی برای همه به یک نسبت کاهش یابد و مطمئناً هر کاری که بخواهم در تهران اجرا کنیم بر اساس پیوست‌ها و مطالعات است.

وی همچنین در مورد سهم آلایندگی موتورها با بیان این‌که ۱۸ درصد آلودگی تهران مستقیماً مربوط به موتورسیکلت‌های کاربراتوری است، گفت: متاسفانه فرهنگی جا افتاده است که موتورسیکلت برای کسانی است که نمی‌خواهند قانون را اجرا کنند، اما در نظر داریم با کمک دولت و استارت‌آپ‌ها با جدیت در مورد تبدیل موتورهای کاربراتوری به برقی اقدام کنیم.

از بد حادثه شهردار متخصص زمانی آمده که منابع ته کشیده است

حناچی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار روشندلی در خصوص مناسب سازی فضای پایتخت برای معلولین، گفت: معلول فقط کسی نیست که عارضه جسمی داشته باشد بلکه هر کسی که در عرصه اجتماعی نتواند حاضر شود معلول محسوب می‌شود و ما وظیفه داریم همه فضاهای عمومی را مناسب سازی کرده و در وهله اول از ساختمان‌های پر مراجعه و عمومی مناسب سازی را آغاز کنیم که این مهم در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه مناسب سازی یک فرایند است و در همه ابعاد باید ادامه داشته باشد، گفت: تمام تلاش ما این است که فضاهای عمومی در اختیار شهرداری را مناسب سازی کنیم و برای روشندلان و افرادی که از مشکل شنوایی رنج می‌برند نیز موضوعات مناسب سازی خاصی در دستور کار قرار دارد.

حناچی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر عدم تعلق‌ شهروندان به تهران، گفت: ایجاد حفظ تعلق به مکان و جلب مشارکت شهروندان بسیار مهم است و در این زمینه تلاش زیادی شده است ولی واقعیت این است که از نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.

وی با بیان این که از بد حادثه شهردار متخصص زمانی آمده که منابع ته کشیده است، گفت: ایده آل این است که منابع هر محل حداقل در همان محل هزینه شود. تا بتوانیم حس مشارکت محلی را افزایش دهیم.

تجمع پیمانکاران عادی نیست

حناچی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عوامل درونی در شهرداری تهران در موضوع تجمعات پیمانکاران مقابل شهرداری نقش دارند، گفت: پیمانکاران مطالبات خرد و کلانی از شهرداران دارند و می‌بینیم که روزهای یکشنبه و سه شنبه نیز تجمعاتی مقابل شورا و شهرداری انجام می‌دهد. اما بررسی‌ها نشان داد که همه اینها نشان داد که این اتفاق خارج از روال است نه این که بدهکار نباشیم اما این اتفاق عادی نیست.

وی با بیان این که با هماهنگی‌های انجام شده و پرداخت نقد و غیر نقد تلاش می‌کنیم که بدهی‌ها را تسویه کنیم، گفت: خدا رو شکر مدتی است که اعتراض‌ها کمتر شده اما برخی با انگیزه‌های همچون زیاده خواهی سعی بر بر هم زدن آرامش دارند، البته این به این معنا نیست که بدهی نداریم یا نمی‌خواهیم پرداخت کنیم اما منطقی و خارج از فشار بیرونی، بدهی‌ها را پرداخت می‌کنیم.

شهردار تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا هزینه‌های شهر را به جای آنکه از همه مردم اخذ کنید از افرادی که درآمد بیشتری دارند نمی‌گیرید، گفت: طبیعتاً کسانی که بیشتر از خدمات شهری بیشتر استفاده می‌کنند هزینه‌ی بیشتری هم باید بپردازند و می‌بینید بسیاری از مشاغل در شهر از جمله رستوران‌ها علاوه بر تاثیراتی که در فضای شهری می‌گذارند تولید زباله‌شان نیز بالا است و شهرداری از این موضوعات نخواهد گذشت، چرا که حجم اثر گذاری این واحدها با یک واحد مسکونی بیشتر است.

برخورد بدون تعارف با فساد در شهرداری

حناچی در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد روند مبارزه با فساد در شهرداری با بیان این که مبارزه با فساد ادامه دارد و هیچ تعارفی در مورد برخورد با فساد نداریم ، گفت: ‌اما سر و صدا هم نمی‌کنیم و هر چایی که تخلفی دیده شود با آن برخورد می‌کنیم اما خبری نمی‌کنیم. چرا که ما قاضی نیستیم و مساله باید توسط سیستم‌های نظارتی و قضایی بررسی شود و تمام تلاشمان را برای ایجاد محیطی سالم به کار می‌بندیم.

خروج «شهر آفتاب» و «شهروند» از لیست فروش شهرداری در سال 98

حناچی در مورد مشکلات اقتصادی شهرداری و شائبه فروش شهروند و شهر آفتاب با بیان این که کشور درگیر مشکلات اقتصادی است گفت: معتقدم مشکل اقتصادی برای دولت می‌تواند تهدید باشد اما برای ما یک فرصت است چرا که حجم زیاد نقدینگی فرصتی برای سرمایه گذاری ایجاد می‌کند. در مورد قرار گرفتن فروش شهر آفتاب و شهروند در لایحه‌ی بودجه ۹۸ نیز باید بگویم که ممکن است در لوایح قبلی بودجه سال‌های قبل این موضوع وجود داشته باشد اما در سال ۹۸ این موضوع را نداریم.

حناچی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که ۷۱ درصد شهروندان نام شهردار را نمی‌دانند گفت: این نظر سنجی مربوط به مهر ماه سال ۹۷ است هر چند که گفته‌ام در مورد دوره‌ی ما هم نظر سنجی انجام شود.

وی در مورد اقدامات اصلی شهرداری با توجه به مشکلات بودجه‌ای گفت: می‌توانیم موضوعات کم هزینه و اما تاثیر گذار همچون رنگ آمیزی شهر را در دستور کار قرار دهیم. چه تاثیر گذرای زیادی دارد. به عنوان مثال در شهر دوژانیرو محله‌ی بزهکاری وجود داشت که کسی جرات ورود به آن را نداشت اما تنها با رنگ آمیزی فضا مناسب سازی شد و حالا متخصصین در حال بررسی و شناسایی محلاتی هستند که بتوانیم با کم هزینه‌ترین اقدام آن را متحول کنیم.

وی افزود: همیشه با تزریق پول کار پیش نمی‌رود و معتقدم اگر مردم دل بدهند تاثیر گذاری امورات افزایش می‌یابد.

اصلاح طرح تفصیلی پایتخت در دستورکار

شهردار تهران در ادامه پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص سرنوشت بازنگری طرح تفصیلی تهران گفت: طرح تفصیلی تهران با چند چالش مواجه بود دستورالعمل‌هایی که توسط شورای عالی شهرسازی ابلاغ شده بود هیچ گاه به اجرا در نیامده بود که امروز برخی از آنها ابلاغ و در حال اجرا هستند ، ما بازبینی بندهای مختلف طرح تفصیلی در دستور کار قرار دادیم و اقدامات در خصوص طرح تفصیلی به طور مستمر پیگیری می‌شود در این مسیر با وزارت راه و شهرسازی نیز ارتباط خوبی شکل گرفته است.

وی در خصوص ارتباطات بین المللی شهرداری تهران و جذب سرمایه‌ در این حوزه نیز گفت: از طریق سازمان سرمایه‌گذاری بسته‌هایی برای سرمایه گذراران خارجی آماده کردیم که هر مهمانی به شهرداری تهران می‌آید و یا در ملاقات با سفرا این موضوعات تشریح می‌شود. در حال حاضر نیز تعدادی از این پروژه‌ها آغاز شده اما به دلایل مسائل تحریم، به ذکر جزئیات نمی‌پردازیم بی تردید بخشی از وظایف شهرداری‌ها جذب سرمایه برای زیست بهتر در شهر است که ما نیز این کار را پیگیری می‌کنیم

شهردار تهران در پاسخ به سوال ایسنا درباره نامه رئیس اسبق سازمان بررسی شهرداری تهران و همچنین تغییر برنامه‌ها در مجموعه شهرداری با تغییر شهردار و معاونین گفت: برنامه‌های که در حوزه توسعه‌ای توسط شورا تصویب می‌شود قطعاً با رفتن مدیران تغییری در آن حاصل نمی‌شود، چرا که این طرح‌ها معمولاً میثاق بین مدیریت شهری و دولت است. برنامه دوره قبلی بخشی در این دوره اجرایی شد و بعداً خوشبختانه برنامه پنج ساله دوم به تصویب رسید. من مماشاتی در کارم نمی‌بینم اما بسیاری از موارد را داد نمی زنیم و یا اطلاع رسانی عمومی نمی‌کنیم اما این به این معنا نیست که موارد را پیگیری نمی‌کنیم علاوه بر این دستگاه‌های نظارتی موضوع تخلفات را به صورت جدی پیگیری می‌کند.

هشدار نسبت به خطر گسل ری 

وی تاکید کرد: زلزله موضوعی است که در طول تاریخ با تهران همراه بوده است. ری در طول قرن هفتم یک کلان شهر بوده اما امروز از آن ری ، چیزی باقی نمانده است. زلزله همراه با شهر تهران است باید یاد بگیریم با آن زندگی کنیم زلزله خواهد آمد و باید حداکثر آمادگی را برای آن در خود فراهم کنیم. باید در نظر بگیریم اگر زلزله در بدترین شرایط اتفاق افتاد در شهر چه مواردی باید در نظر گرفته شود مطالعات نشان داد که علیرغم تصور این که گسل فشم آثار تخریبی بسیاری دارد اما به این پی بردیم که گسل ری می‌تواند به دلیل نوع بافت ساختمان‌ها خسارت بیشتری را داشته باشد. همچنین تأثیرات ناشی از آتش سوزی در هنگام وقوع زلزله موضوعی است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشیم ، در حقیقت باید شبکه گاز در مقابل زلزله ایمن شود. و مطالعات در این زمینه باید به صورت مداوم در حال انجام است.

شهر دار تهران در خصوص طرح تفصیلی منطقه ۲۲ نیز گفت: در طرح تفصیلی برای منطقه ۲۲ باید ملاحظات مختلفی در نظر گرفته می‌شد چرا که در دوره‌ای برخی پروانه‌ها صادر شده بود و باید حقوق مردم تثبیت می‌شد. اما از بروز تخلفات جدید در حوزه ساخت و ساز این منطقه جلوگیری کردیم. باید به سمتی حرکت کنیم که طرح تفصیلی این منطقه تدوین شود و حرکت برنامه‌ای داشته باشیم امیدواریم مراحل پایانی طرح تفصیلی این منطقه طی شود.

شهر دار تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به سوالاتی که در فضای مجازی مطرح شده بود در حوزه جمع آوری و تفکیک پسماند گفت: برای این حوزه فکرهای زیادی شده است. و الگوهای بسیاری در حوزه جمع آوری و تفکیک مورد بررسی قرار گرفته در حال حاضر نیز به صورت پایلوت و با همکاری استارتاپ‌ها این کار در چندین منطقه شهر تهران آغاز شده البته مقاومت‌هایی از سوی کسانی که به شکل سنتی این کار در دستشان بوده وجود دارد اما بسیاری از کشورهای دنیا از این روش استفاده کردند و ما نیز باید آن را پیگیری کنیم.

وی در خصوص تنوع نما در ساختمانهای تهران نیز گفت: طرح جدیدی در خصوص توجه به نما در تهران وجود داشت که ما این موضوع را جدی تر دنبا ل می‌کنیم و باید تحریک آستانه زیباشناسی مردم توسط حوزه زیباسازی شهرداری تهران دنبال شود.

حناچی در خصوص بدهی شهرداری تهران که یکی از سوالات مطرح شده در فضای مجازی بود گفت: موضوع بدهی شهرداری تهران دینامیک است و تعهدات شهرداری ثانیه‌ای در حال تغییر است حتی احکامی که در محاکم داریم جدا از این که محکوم شویم یا پیروز شویم جزو دیون و تعهدات ما است. باید تلاش کنیم که منابع درآمد پایدار را ایجاد کنیم البته در این مسیر لایحه مالیات بر ارزش افزوده و لایحه درآمدهای پایدار در کمیسیون‌های دولت با همکاری بسیار مناسب به نتیجه رسید و امیدواریم در مجلس نیز این دو لایحه به تصویب برسد تا بتوانیم منابع مالی پایدار برای اداره امور شهر ایجاد کنیم البته در کنار این باید هزینه‌های جاری شهرداری تهران را کاهش دهیم.

شهردار تهران در خصوص اتمام یا ادامه پروژه‌های عمرانی در شهر تهران گفت: قسمت اعظم شبکه حمل و نقل تهران به اجرا درآمده و تنها بخشی از آن که احتمالاً از قبل آغاز شده و نیمه کار مانده باید تکمیل شود همانند کمربند شرق تهران. در حقیقت کسانی که می‌خواهند از کنار تهران عبور کند و وارد این شهر نشوند می‌تواند از این مسیر استفاده کنند که باید این پروژه تکمیل شود.

کارهای عمرانی در تهران متوقف نمی‌شود و شکل آن تغییر می‌کند

به گفته حناچی، در حقیقت باید گفت کارهای عمرانی در تهران متوقف نمی‌شود و شکل آن تغییر می‌کند. مثلاً برای پهنه جنوبی دریاچه چیتگر ما از طریق برگزاری مسابقه طرح مناسب را انتخاب کردیم که در آن ساخت یک چرخ و فلک بزرگ نیز به تأیید رسیده است. در مورد راه آهن تهران - تبریز نیز تلاش خواهیم کرد که از طریق برگزاری مسابقه، طرح برتر را انتخاب و اجرایی کنیم. برای «کارخانه سیمان ری» نیز برنامه‌ای داریم که با همکاری دولت این کار را انجام دهیم که در صورت اجرا جنوب تهران را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص روند فعالیت شرکت شهر سالم نیز گفت: مجموعه‌های همچون شرکت شهر سالم که در شهرداری تهران فعالیت می‌کنند یکی از اهدافشان این است که خودشان بتواند این مجموعه را اداره کند قطعاً ما برنامه‌ای برای سلامت همه مردم تهران نداریم و تنها برنامه سلامت و درمان پرسنل شهرداری را دنبال می‌کنیم اما این ظرفیت در این شرکت وجود دارد که می‌تواند سودده باشد و به بیرون از مجموعه شهرداری تهران نیز خدماتی ارائه دهد که این موضوع هیچ منعی قانونی ندارد.

شهردار تهران در خصوص ارائه خدمات اجتماعی توسط معاونت اجتماعی شهرداری تهران گفت: آموزش و کمک برای درمان معتادان در تهران و یا کسانی که دچار آسیب در این حوزه شدند توسط معاونت اجتماعی شهرداری تهران دنبال می‌شود. در همین راستا ایجاد گرمخانه‌ها تلاشی بود تا در فصول سرد سال حتی یک کارتن خواب شب‌ها بیرون نماند.

به گزارش ایسنا، پیروز حناچی در ادامه نشست خبری خود در مورد توسعه فرهنگ دوچرخه‌سواری و لزوم مناسب سازی معابر نیز با بیان این‌که میزان استفاده از دوچرخه در تهران کمتر از یک درصد است، گفت: برخی‌ها معتقدند که با شیب تهران نمی‌توان دوچرخه‌سواری کرد، اما براساس دستاورد ورک‌شاپ دوچرخه‌سواری با هلندی‌ها، ۹۵ مسیرها قابل اتصال به شبکه دوچرخه هستند.

وی در مورد دوچرخه‌سواری بانوان نیز با بیان این‌که حساسیت‌هایی در این خصوص وجود دارد، اما قابل حل است، اظهار کرد: بانوان می‌توانند دوچرخه‌هایی با نوع طراحی متفاوت استفاده کنند.

تاکید حناچی برای ارایه مدارک درباره ادعای «خرید و فروش پست در شهرداری»

شهردار تهران در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد خرید و فروش پست در شهرداری تهران با بیان این‌که در امور قضایی یک اصطلاح است که براساس آن فرد مدعی باید ادعای خود را ثابت کند، اظهار کرد: شما که ادعا کردید باید مدارک را ارائه کنید. مثلاً در خصوص خرید و فروش پستی که عنوان کردید اطلاعاتی که دارید و من ندارم را بدهید وگرنه حاکم قضایی برخورد می‌کند هرچند که ما از خبرنگاران شکایت نمی‌کنیم، ولی ادعای سنگینی است و مدارکی که شما دارید و من ندارم را به من بدهید.

وی در واکنش به سوال خبرنگار گفت: از نظر من این ادعا قابل قبول نیست، چرا که من مدیران رده‌بالا را منصوب می‌کنم و آنها مدیران میانی را.

حناچی در واکشن به سخنان خبرنگاری مبنی بر این‌که شما با زیرکی از پاسخ دادن به سوالات طفره می‌روید و امیدواریم نشست بعدی شما را هم ببینیم و تغییر نکنید، گفت: چه سودی دارد که مردم را در شرایط فعلی درگیر کنیم و افراد را به جان هم بیندازیم و نگران کنیم.

شهردار تهران با بیان این‌که دیگران را به جان همدیگر نیندازید و یک به دو نکنید، اظهار کرد: ما وظیفه داریم به آن چیزی که به مردم قول دادیم عمل کنیم و شما هم دعا کنید که عمر حیاتی من و شهرداری من زیاد شود.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص طرح توسعه دانشگاه و گلایه مردم، اظهار کرد: یک زمانی دولت وقتی که منابع لازم را داشت طرح توسعه دانشگاه تهران را کلید زد و ۶۰ درصد املاک را تملک کرد، اما ۲۰ درصد املاک باقی‌مانده مربوط به دستگاه‌های وابسته و ۲۰ درصد متعلق به مردم است، اما مشکل اینجاست که ۲۰ درصد مردم نیز به صورت نقطه‌ای تملک شده است و در حال حاضر منابع نیز قطع شده است. اما در حال رایزنی با دانشگاه تهران هستیم.

براساس تخصص و سواد افراد را منصوب می‌کنم

حناچی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که یکی از معاونین شما از نزدیکان یک چهره اصول‌گرا است و انتصاب وی بی‌توجهی به شعار اصلاح‌طلبی است، ادامه داد: اگر بخواهیم نگاه اصلاح‌طلبی و اصولگرایی داشته باشیم خود من را هم ببینید، چرا که من سال‌ها قائم مقام مرحوم سیفیان بودم ضمن آنکه من چنین چیزی را به این شکلی که گفتید قبول ندارم.

وی با بیان این‌که من به اعضای شورای شهر هم قول دادم که براساس تخصص و سواد افراد را منصوب کنم، گفت: فعالیت‌های یک فرد در حوزه تخصصی و علمی‌اش می‌تواند نشان دهد که ما چه رفتاری داشته باشیم، هرچند که به طور قطع ما به آرای مردم که به واسطه آنها انتخاب شدیم توجه می‌کنیم و به قول‌هایی که دادیم پایبند هستیم، اما به جای آنکه به حواشی توجه کنیم محصول نهایی برایمان مهم است.

پاسخ حناچی به مناقشه درمورد رقم بدهی‌های شهرداری

شهردار تهران در مورد مناقشه در مورد رقم بدهی شهرداری نیز اظهار کرد:  برخی‌ها می‌گویند که چرا من در پاسخ به این سوالات از شعر استفاده می‌کنم، اما ما فرهنگ غنی داریم و ممکن است اتفاقات مکرراً تکرار و یک جمله و یا یک شعر می‌تواند کل منظور ما را بیان کند و همیشه می‌گویند مرد است و قرض‌اش و حالا من می‌گویم شهرداری است و بدهی‌هایش و به هر صورت بدهی‌ها مشخص است.

شهردار تهران درباره بدهی‌های شهرداری به بانک شهر و نحوه‌ تسویه آنها با املاک، اظهار کرد: بدهی‌ها در حوزه پروژه‌های خاص هنوز نهایی نشده و هنوز به عدد روشنی که مورد توافق طرفین باشد نرسیدیم.

حناچی در مورد کاهش تحقق بودجه غیرنقد در شهرداری با بیان اینکه ما در تحقق بودجه غیرنقد مشکل داریم، چرا که در شرایط رکود تقاضا برای استفاده از املاک به حداقل می‌رسد، ادامه داد: تمام تلاش همکاران من این است که بخشی را که می‌توان واگذار کرد را واگذار کنند.

وی در مورد گرفتن وام در مقابل دادن املاک، گفت: این رویه از سال‌های قبل مرسوم بوده، اما ما نمی‌توانیم از آن استفاده کنیم، چرا که وام‌های قبلی تسویه نشده و به ما نمی‌دهند، هرچند که تلاش داریم بخشی از بدهی‌ها را با بانک‌ها تسویه کنیم تا جزو بدهکاران خوش‌حساب بیاییم و بتوانیم از تسهیلات بانکی به خصوص برای حمل و نقل عمومی و مترو استفاده کنیم.

بکارگیری بانوان در چهارچوب درست در  شهرداری تهران

شهردار تهران در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص بکارگیری بانوان در پست‌های مدیریتی شهرداری تهران گفت: من از مدیرانی بودم که اولین مدیران تخصصی زن در وزارت راه را منصوب کردم که به لحاظ تخصصی بسیار مؤثر عمل کرده‌اند اما اگر این انتصاب‌ها و بکارگیری در چهارچوب درستی نباشد به همکاران ما لطفی نشده است. اگر چهارچوب‌ها و سلسله مراتب رعایت نشود قطعاً مجموعه آسیب می‌بیند و تنها همکاران بانوی ما آسیب نمی‌بینند. این موضوع باید پیگیری شود.

وی افزود: در بخش هوشمندسازی در شهر تهران پلت فرمی به نام «با هم» ایجاد کرده‌ایم که بسیاری از سرویس‌ها و خدماتی که در شهرداری تهران ارائه می‌شود با همکاری استارت آپ‌ها روی این پلت فرم قرار می‌گیرد.

شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به برنامه‌ای که در شورای شهر تهران به عنوان شهردار ارائه کرد گفت: در این برنامه اعلام کردم نمی‌توانم تهران را به بهشت تبدیل کنم اما می‌توان جلوی تخریب را گرفت و وضع شهر را بهتر کرد. قطعاً با مشورت افراد تخصصی ریسک تصمیمات غیر تخصصی را کاهش می‌دهیم و این کار را دنبال خواهیم کرد. تهران با ۳۳ درصد تولید ناخالص ملی، ۸۰ درصد حضور نخبگان در ۲ درصد مساحت در وضعیت تمرکز حادی قرار گرفته و حل بسیاری از مسائل در سطح حاکمیتی باید پیگیری شود. ما نیز می‌توانیم تلاش کنیم به این تمرکز دامن نزنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر رابطه حسنه‌ای با دولت وجود دارد که برای هر دو خوب و مناسب است و ما تلاش می‌کنیم از این موضوع استفاده کنیم و مشکلات دولت و مردم را حل کنیم.

۲۰۰۰ ملک شهرداری در اختیار غیر

وی در خصوص رسیدگی به تخلفاتی که در مجموعه شهرداری تهران انجام شده است گفت: بخشی از این موضوعات توسط سازمان بازرسی به قوه قضائیه ارجاع شده و این موضوع به صورت دقیق در حال پیگیری است. همچنین املاکی که در اختیار مردم و اشخاص قرار گرفته توسط سازمان املاک در حال پیگیری است. ۲۰۰۰ ملک به این شکل وجود دارد که از این میان ۲۰۰ ملک در اختیار اشخاص است که توسط سازمان املاک در حال پیگیری است و هر مورد به صورت مجزا دنبال خواهد شد.

شهردار تهران ادامه داد: در خصوص صحبت‌هایی که میان شهردار سابق تهران و شورای شهر دوره پنجم وجود دارد قطعاً من طرف مردم هستم. همه ما باید سمت مردم باشیم و تعهد کرده‌ایم که منافع مردم را در نظر بگیریم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص توسعه مسیر دوچرخه سواری و منابع مالی این موضوع گفت: برای توسعه مسیر دوچرخه سواری انشالله در بودجه ۹۸ تمهیداتی را در نظر گرفته‌ایم و البته از طریق بخش خصوصی نیز این موضوع را دنبال خواهیم کرد.

امکان ارایه نقشه تراکنش فقر در تهران

حناچی در خصوص توسعه شهر هوشمند در تهران نیز گفت: شهرهایی که در ۱۰ سال گذشته عمدتاً بهترین شهرهای دنیا بودند آنهایی هستند که در حوزه شهر هوشمند سرمایه گذاری دقیق و گسترده‌ای را انجام داده‌اند. لذا ما نیز در تهران این موضوع را دنبال می‌کنیم. در تهران برای این موضوع بستر مناسبی در نظر گرفته شده و پایگاه‌های اطلاعاتی دیگری در تهران داریم که در قدم اول یکپارچه سازی این پایگاه‌های اطلاعاتی را تعقیب می‌کنیم. توجه به رصدخانه تهران نیز یکی دیگر از اهدافی است که دنبال خواهیم کرد. ما نقشه تراکنش فقر را در حال حاضر می‌توانیم ارائه کنیم که این اطلاعات در گذشته در اختیار ما نبوده و سایر دستگاه‌ها این اطلاعات را داشته‌اند و ما توانستیم آن را به نقشه تبدیل کنیم.

حناچی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص همراهی بانوان در سه شنبه‌های بدون خودرو برای استفاده از دوچرخه بار دیگر با خواندن بیتی از حافظ که «حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت. آری به اتفاق جهان می‌توان گرفت» ، اشاره کرد و افزود: وقتی به اتفاق می‌توان در جهت منفعت شهر به شهر کمک کرد دلیلی ندارد به اختلافات دامن بزنیم.

خداحافظی با بازنشستگان

وی در مورد فعالیت بازنشستگان در شهرداری تهران نیز با بیان اینکه این افراد شناسایی شدند و حتی در برخی از سازمان‌ها بیش از ۱۰ نفر بازنشسته داریم گفت: البته اقدامات اداری برای خداحافظی این افراد در حال انجام است.

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر کمرنگ شدن فعالیت فرهنگی در تهران با بیان اینکه نگاه علمی به مسائل فرهنگی داریم گفت: در نوروز امسال نتایج اقدامات فرهنگی را به وضوح خواهید دید.

وی در پاسخ به سوال یک نفر از معلولان ویلچر نشین که به نشست خبری آمده بود مبنی بر عدم اجرای قانون معلولان گفت: تمام تلاش خود را انجام خواهیم داد تا بتوانیم این قانون را اجرایی کنیم.

به گزارش ایسنا، پیروز حناچی از هفتم آذر ماه امسال به عنوان هجدهمین شهردار تهران، سکان شهرداری را در دست گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha