• دوشنبه / ۶ اسفند ۱۳۹۷ / ۰۵:۱۳
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 97120502596
  • خبرنگار : 71442

«انقلاب ۵۷» از آرشیو صداوسیما استفاده کرده است؟

«انقلاب ۵۷» از آرشیو صداوسیما استفاده کرده است؟
نمایشگاه عکس روزهای انقلاب/عکس تزیینی است

مدیر شبکه مستند درباره اینکه آیا از آرشیو صداوسیما برای ساخت مستند «انقلاب ۵۷» که از ماهواره پخش می‌شود، استفاده شده است؟ اظهار کرد که مشخص نیست چنین اتفاقی افتاده است یا خیر.

چند سالی است که یکی از شبکه‌های ماهواره‌ای در ایام دهه فجر به پخش مجموعه مستندی از تصاویر انقلاب اقدام می‌کند که با تحلیل‌هایی برگرفته از سیاست‌های مورد نظر خودشان همراه است و اگر روند محتوایی این فیلم‌ها را از ابتدا تا انتها بررسی کنیم، متوجه می‌شویم که یک هدف شفاف و روشنی از ساخت این مستندها وجود دارد و آن تطهیر رژیم گذشته است که از آن به عنوان تطهیر ماهواره‌ای هم یاد شده است.

سازندگان این مجموعه مستند که با عنوان «انقلاب ۵۷» شناخته می‌شود، تلاش کرده‌اند به نوعی نشان دهند که ایران بهترین وضعیت را در دوران قبل از انقلاب اسلامی داشته است؛ اما فارغ از نگاه یک‌جانبه گرایانه تدوینگران این مجموعه، هر ساله با پخش آن، این سوال در رسانه‌ها و همچنین در ذهن مخاطبان ایجاد می‌شود که شبکه ماهواره‌ای تولیدکننده چگونه به این تصاویر دسترسی پیدا کرده است. تصاویری که نسخه‌ای از آن هم در آرشیو سازمان صداوسیما موجود بوده است.

مدیر شبکه مستند سیما در گفت‌وگویی با ایسنا درباره احتمال دسترسی سازندگان مجموعه مستند «انقلاب ۵۷» به آرشیو صداوسیما، توضیح داد: این پرسش را باید از مدیران آرشیو صداوسیما پرسید؛ نمی‌توانم اظهارنظر کنم که منابعی که برای ساخت این مستند استفاده شده است، آیا متعلق به آرشیو سازمان بوده یا نه و این را باید از مدیران آرشیو پرسید که آیا این منابع از آرشیو تلویزیون بیرون رفته است یا خیر.

غفوری درباره نحوه دسترسی به منبع موجود در آرشیو سازمان صداوسیما، گفت: بعضی از منابع آرشیوی و دسترسی آن در سازمان نیازمند تصویب طرح در تلویزیون است و به راحتی نمی‌توان به آن دسترسی داشت.

او همچنین با اشاره به منابع مستند انقلاب ۵۷ یادآور شد اگر تیتراژ پایانی را نگاه می‌کردید، ده‌ها منبع مختلف از جمله AP، بی بی سی، فرانس پرس و منابع مختلف دیگر را لیست کرده بودند؛ بنابراین اطلاع دقیقی از نحوه دسترسی سازندگان به فیلم‌ها وجود ندارد.

مدیر شبکه مستند سپس نحوه استفاده از آرشیو سازمان صدا و سیما برای ساخت مستندهای تاریخی را چنین توضیح داد: طبعاً برای بسیاری از مستندها از آرشیو صداوسیما بهره می‌گیریم. خیلی از منابع آرشیوی را که بخواهیم به آن دسترسی پیدا کنیم باید مشخص شود که برای چه برنامه‌ای و چه موضوعی می‌خواهیم؛ چرا که در بعضی منابع آرشیوی دسترسی آن نیازمند تصویب طرح در تلویزیون است و باید مشخص شود که تهیه‌کننده کیست و همه این مسائل باید رعایت شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۲-۰۶ ۱۲:۵۹

اتفاقا کاملا مشخص هست. آرشیو رو در زمان ضرغامی فروختند. مستند های بسیار جالبی بود مخصوصا مستند انقلاب 57 امسال من و تو.....!

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۱۸ ۰۹:۲۱

سری دوم انقلاب 57 واقعا روش زحمت کشیده شده است