به گزارش ایسنا، ولی تیموری در دوازدهمین گردهمایی راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی که همزمان با روز جهانی راهنما در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، از راهنمایان خواست در جریان سازی و فرهنگسازی سفر بیشتر همراه شوند و ادامه داد: برآورد ما این است که فصل پیشرو تعداد گردشگران خارجی در ایران بیشتر شود برای همین مهم است که باید خدماتمان را کیفی کنیم.
او که خود یک راهنمای گردشگری بوده، این شغل را مخصوصاً در ایران به مراتب از کار در معدن سختتر دانست و گفت: یک خارجی با نگاه غیرواقعی به ایران وارد میشود و با نگاهی واقعی کشور ما را ترک میکند، این یعنی معجزه گردشگری که کار راهنما است.
معاون گردشگری در پاسخ به مطالبه راهنمایان گردشگری برای هویت بخشی به این شغل، توضیح داد: در همه جای دنیا گردشگری را یک شغل نمیدانند بلکه به عنوان «فعالیت» تعریف میکنند. بحث ما این است که استاندارد و شاخصهای آن را مثل سایر مشاغل تعریف کنیم. هیچوقت مجلس وارد این مسائل نمیشود، باید با وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی به توافق برسیم. ایراد آنها این است که مجموع ساعت کار سالیانه راهنماهای گردشگری مانند سایر مشاغل نیست. البته مسیری را پیدا کردهایم که امیدوارم نظر این دو ارگان جلب شود. برای بیمه راهنما باید آژانسهای گردشگری کمک کنند و بخشی از هزینه را بپردازند. سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم بخش کوچکی از حق بیمه را تأمین میکند.
وی با اشاره به سالی که سازمان جهانی جهانگردی به تحول دیجیتالی اختصاص داده است به چالشهای ناشی از ورود فنآوری به گردشگری اشاره کرد و به راهنماها اخطار داد که خود را مجهز کنند چرا که حرفه آنها نیز از این گزند دور نخواهد ماند.
تیموری با بیان این درخواست که از هر جایگاهی برای حل یک مشکل اقدام کنیم، گفت: روزی نیست که در مجلس و دولت برای گردشگری دعوا نکنیم، چون هنوز به عنوان اولویتی که عزم و اراده ملی پشت آن باشد، جا نیافتاده است. هرچند که با توجه به مشکلات حوزههای دیگر متوجه شدهاند گردشگری میتواند بخشی از مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور را حل کند. گردشگری وقتی اولویت باشد دیگر لازم نیست برای یک طرح، تأیید ۲۷ ارگان را دریافت کنیم.
انتهای پیام
نظرات