• چهارشنبه / ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۱:۰۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 97112412366
  • خبرنگار : 71579

با اشاره به دلایل اهمیت سفر ظریف به لبنان

النشره: حضور ظریف در بیروت نشان دهنده موقعیت تهران در منطقه است

النشره: حضور ظریف در بیروت نشان دهنده موقعیت تهران در منطقه است

یک پایگاه خبری لبنانی با اشاره به اهمیت سفر اخیر وزیر خاجه کشورمان به لبنان نوشت که دبیرکل حزب الله لبنان با مطرح کردن پیشنهاد همکاری نظامی با ایران می خواست که حجت را بر دولت لبنان تمام کند و خود را از این اتهامات که جنگ و صلح لبنان دست سید حسن نصرالله است مبرا کند.

به گزارش ایسنا، پایگاه خبری النشره لبنان در یادداشتی در رابطه با سفر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به بیروت نوشت: سفر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به لبنان تحلیل‌ها و تفسیرهای متفاوتی را به دنبال داشت؛ دلیل این تحلیل‌های مختلف و اهمیت دادن به مساله سفر ظریف این است که سفر وی همزمان با وقایع زیر انجام شد:

- سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان که در این سخنرانی خواستار همکاری با ایران و استفاده از کمک‌های آن در زمینه تسلیح ارتش، بهبود وضعیت برق و موارد دیگر شد.

- تشکیل دولت جدید لبنان که هم پیمانان تهران در آن حضور دارند.

-تدارک دیدن کنفرانس ورشو تحت نظارت آمریکا که هدف آن ایجاد اتحاد علیه ایران است.

- سفرهای پی در پی هیأت‌های عربی و بین‌المللی به لبنان.

بر اساس این گزارش، برخی منابع برجسته وابسته به حزب ۸ مارس (آذار) که سفر ظریف به لبنان را پیگیری می‌کردند اعلام کردند که حضور ظریف در بیروت در این زمان حساس نشان دهنده نقش و موقعیت ایران در منطقه است؛ ایرانی که برخی طرف‌ها به دنبال به انزوا کشاندن و محاصره آن هستند.

این منابع هیاهویی که سفر ظریف به دنبال داشت را عجیب توصیف کردند و اعلام کردند که تعداد سفرهای مقامات ایرانی به لبنان نسبت به سفرهای مقامات آمریکایی از جمله مقامات دیپلماتیک و نظامی کمتر است؛ مقاماتی که برخی از آنها مانند دیوید هیل، معاون وزیر خارجه آمریکا که اخیراً به لبنان سفر داشت حتی به جزئیات و مسائل داخلی نیز می‌پردازند اما این سفرها مخالفت‌هایی از سوی کسانی که مخالف سفر مسئولان ایرانی به بیروت هستند به دنبال نداشت.

این منابع همچنین گفته‌اند که سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان از واکنش‌های منفی که اظهاراتش مبنی بر همکاری با ایران و به خصوص در زمینه تسلیح ارتش به دنبال داشت متعجب نشد و او پیش از این می‌دانست که واکنش‌ها به اظهارتش این گونه خواهد بود، اما "سید" با این کار می‌خواست که حجت را بر دولت لبنان تمام کند و خود را از این اتهامات که جنگ و صلح لبنان دست سید حسن نصرالله است مبرا کند زیرا خواسته وی مبنی بر گسترش و تقویت توان نظامی ارتش لبنان اگر محقق شود خود به خود نقش مقاومت را کم رنگ‌تر می‌کند.

در ادامه این یادداشت آمده است: مقاماتی که شجاعت پذیرش پیشنهاد سید حسن نصرالله و همچنین شخص محمد جواد ظریف را ندارند، به مقاومت مشروعیت مضاعف برای تقویت توان دفاعی خود در مقابله با اسرائیل می‌دهند و این مساله باعث شده است که"سید" حق انتخاب زمان مناسب برای متوقف کردن تجاوزهای اسرائیل به آسمان لبنان را داشته باشد بدون اینکه کسی توجیهی داشته باشد که او را سرزنش کند زیرا آنها پیشنهاد حمایت تسلیحاتی از ارتش که به موجب آن ارتش می‌توانست از حاکمیت ملی دفاع کند را رد کردند.

در یادداشت النشره آمده است: از هیچ کس پنهان نیست که نشست ورشو می‌خواهد بر تحرکات ایران در این مرحله سایه بیفکند و این کنفرانس در راستای ایجاد فشار بر تهران است.

این پایگاه خبری نوشت: مدتی پیش سفیر جمهوری اسلامی ایران در بیروت با سعد حریری، نخست وزیر لبنان دیدار کرد و به دنبال کشف موضع رسمی لبنان در رابطه با نشست ورشو بود اما حریری به او گفت که لبنان تاکنون هیچ دعوت رسمی برای شرکت در آن کنفرانس دریافت نکرده است. در آن زمان دیوید هیل، معاون وزیر خارجه آمریکا در حال دیدار با مئولان لبنانی در بیروت بود و به همپیمانان واشنگتن می‌گفت که نیروهای آمریکایی از منطقه خارج نخواهند شد و تنها از سوریه به عراق منتقل می‌شوند و زیاد دور نخواهند شد. دیوید هیل همچنین با طرح این ادعاها که ایران در حال دست کشیدن از منطقه است و در کشورهای عربی به تنگنا رسیده است و همچنین تحریم‌های آمریکا علیه آن و حزب الله تأثیر خود را گذاشته است، به طور ضمنی تلاش می‌کرد مسئولان لبنانی را به شرکت در کنفرانس ورشو تشویق کند.

در ادامه آمده است: دیوید هیل به روش خود تلاش کرد تا عواطف و احساسات دشمنان تهران را تحریک کند و آنها را به سوی خندق آمریکایی که قرار است در کنفرانس ورشو حفر شود بکشد، اما حریری که معادلات لبنان و موقعیت آن را به خوبی می‌شناسد با دیگر مقامات لبنانی تصمیم گرفتند تا موضع عدم مشارکت در نشست ورشو را اتخاذ کنند. اخیراً دعوت لهستان به لبنان رسید اما زمینه برای رد کردن این دعوت از سوی وزارت خارجه مهیا شده بود.

در پایان این یادداشت به مساله سفر مقام لهستانی به تهران به منظور توجیه کردن برگزاری کنفرانس ورشو نیز اشاره شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha