• دوشنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۳ / ۱۶:۵۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1403082115645
  • خبرنگار : 71049

کارشناس مسائل بین‌الملل:

دیدگاه ترامپ درباره خاورمیانه و اوکراین متوهمانه است

دیدگاه ترامپ درباره خاورمیانه و اوکراین متوهمانه است

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت که مواضع ترامپ درباره جنگ اوکراین و تحولات منطقه نشان می‌دهد دیدگاه‌هایش متوهمانه و بدون توجه به واقعیت‌هاست؛ از این رو باید منتظر تشکیل دولتش در بهمن ماه و اولین گام‌های آن باشیم.

«حسن بهشتی‌پور» در گفت‌وگو با ایسنا درباره رویکرد دولت ترامپ در رابطه با جنگ اوکراین و غزه با تاکید بر اینکه «هنوز زود است درباره سیاست‌های ترامپ صحبت کرد» افزود: یکی از ویژگی‌های ترامپ همین پیش‌بینی‌ناپذیری‌اش است. از این رو روی کاغذ شاید بتوان خیلی از مسایل را ارزیابی و پیش‌بینی کرد، اما در واقع این کار شدنی نیست و باید منتظر بود دید در واقعیت چه اتفاقی می‌افتد. 

وی ادامه داد: به علاوه هنوز تیمی که با او همکاری خواهد کرد مشخص نشده است از این رو باید منتظر ماند تا بهمن‌ماه سال جاری تا ببینیم چه رویکردی از سوی آمریکا دنبال خواهد شد.

تلاش ترامپ برای انجام اقدامات ماندگار در بازگشت دوباره

این کارشناس مسائل بین‌الملل در پاسخ به اینکه ترامپ ۲۰۲۴ با ترامپ ۲۰۱۶ چقدر تفاوت دارد اظهار کرد: ترامپ در چهار سال ریاست جمهوری‌اش تجربه‌هایی را به دست آورد، به هر حال او در ۲۰۱۶ فاقد تجربه سیاسی بود و الان می‌توان گفت که یک سیاستمدار تا حدودی با تجربه است. از طرفی چهار سال بعد از ریاست جمهوری‌اش را هم تجربه کرده است که خیلی فشرده و با سرخوردگی بزرگ همراه بود. از این رو اکنون یک بازگشت دوباره برای خودش ساخته است و از طرفی مطمئن است چهار سال بیشتر نمی‌تواند در ریاست جمهوری باشد بنابراین سعی خواهد کرد اقداماتی انجام دهد که در تاریخ آمریکا ماندگار شود.

بهشتی‌پور تاکید کرد که ترامپ امروز حتما با ترامپ ۲۰۱۶ فرق دارد، اما مهم است بدانیم که سیاست‌های کلانی که مطرح می‌کرد که اول آمریکا باشد و با هر اتحادی مخالف بود و ناتو را هزینه می دانست، می‌خواهد ادامه دهد یا نه! ترامپ در آن مقطع همه چیز را با سود و زیان مالی می‌سنجید و درک این را نداشت که ناتو ابزار قدرت آمریکا در اروپاست و فقط تاکید می‌کرد که اعضای ناتو باید ۲ درصد درآمد ناخالص داخلی‌شان را به آمریکا دهند و برای امنیت‌شان خودشان هزینه کنند.

دیدگاه ترامپ درباره خاورمیانه و اوکراین متوهمانه است
سخنرانی پیروزی ترامپ در پالم‌بیچ فلوریدا

پایان دادن به  جنگ اوکراین اصلا راحت نخواهد بود

وی درباره نگاه اروپا به انتخاب دوباره ترامپ تصریح کرد: اروپایی‌ها اصلا از این انتخاب راضی نیستند و شاهد بودیم که از همین الان اروپایی‌ها و عمدتا آلمان و فرانسه عزا گرفته‌اند که با او چطور کار کنند؟ در بین کشورهای اروپایی تنها مجارستان است که از انتخاب ترامپ خرسند است و این خوشحالی را نشان داد. مابقی کشورها صرفا به تبریکات رسمی بسنده کردند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره آینده جنگ اوکراین و روسیه گفت: ترامپ فکر می‌کند یک روزه می‌تواند به این جنگ پایان دهد و این مساله نشان می‌دهد که شناختی از مسائل ندارد یا اینکه می‌تواند به راحتی اوکراین و روسیه را به آتش‌بس متقاعد کند. پنجم اسفند سال جاری، جنگ اوکراین سه ساله می‌شود و پایان دادن به آن اصلا راحت نخواهد بود. البته روسیه از مواضع ترامپ و انتخاب مجدد او استقبال کرده است، اما روسیه تصورش این است که ترامپ این مساله را بر این اساس می‌گوید که چرا باید آمریکا هزینه بقیه کشورها به ویژه اروپایی‌ها را بدهد! از این رو انتظار دارد که کمک‌های آمریکا به اوکراین قطع شود و این به نفع روسیه خواهد بود، اما واقعیت این است که بخش مهمی از اوکراین توسط روسیه اشغال شده و بعید است این مساله به راحتی حل شود.

دیدگاه ترامپ درباره خاورمیانه و اوکراین متوهمانه است
نظامی روس در منطقه کورسک

بعید است اسرائیل و نتانیاهو زیر بار تشکیل دولت فلسطینی مستقل بروند

وی درباره نگاه ترامپ به جنگ غزه اظهار کرد: ترامپ درباره غزه تصورش این است که اسرائیل حق دارد حماس را نابود کند، به هر حال می‌دانیم که بیشترین کمک به اسرائیل و نتانیاهو را ترامپ در دوره ریاست‌جمهوری قبلی‌اش داشت؛ از پایتختی بیت‌المقدس و انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس تا به رسمیت شناختن جولان اشغالی به عنوان خاک ابدی اسرائیل و پذیرش سیاست شهرک‌سازی اسرائیل. اگر ترامپ در این دوره با این رویکرد بیاید که جنگ حتما ادامه خواهد یافت، اما برخی می‌گویند، عرب‌ها به ترامپ وعده دادند که در موضوع غزه، اسرائیل را قانع کند که حق و حقوق فلسطینیان را به رسمیت بشناسد. اما بعید است اسرائیل و نتانیاهو زیر بار تشکیل دولت فلسطینی مستقل بروند یا به شهرک‌سازی‌ها پایان دهند.

بهشتی‌پور تاکید کرد: از سال‌های گذشته تحولات منطقه نشان داده است که یک نظم جدید در خاورمیانه در حال شکل‌گیری است، اما اینکه ترامپ چطور می‌خواهد در دوره خودش به آن نگاه و در آن مداخله کند نیازمند گذشت زمان و روشن‌ شدن سیاست‌ها و رویکردهای دولتش است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۰۱:۱۰

نظر من این است این کارشناس را بگذاریم رییس جمهوری آمریکا. انگار بهتر می فهمد.