به گزارش ایسنا، کتاب «بیژن جلالی، شعرهایش و دل ما» نوشته این منتقد ادبی در ۲۲۰ صفحه، با شمارگان ۷۰۰ نسخه و قیمت ۲۹ هزار تومان توسط انتشارات جهان کتاب به چاپ رسیده است.
در نوشته پشت جلد کتاب میخوانیم:
بیژن جلالی (۱۳۷۸- ۱۳۰۶) که از آغاز دهه ۱۳۴۰ به بعد به انتشار سرودههایش پرداخت، بهتدریج، بهعنوان یکی از شاعران شاخص و معنیبرانگیز شعر سپید / منثور در ایران شناخته شد. او با ظرافتی خاص و گرایشی شهودی و نگاهی عرفانی به زندگی مینگریست.
در کتاب حاضر، که تالیف و گردآوری یکی از دوستان اوست، علاوه بر شرح دقیق زندگی، و نوع پیوند او با با داییاش، صادق هدایت، به شناخت و تحلیل شعرهای او توجه شده است. نمونههایی از زیباترین سرودهها، و بخشهایی از تأملهای فکری و ادبی جلالی از دیگر فصلهای این کتاب است. همچنین در سه فصل پایانی، نوشتهها و شعرهای شماری از دوستان وی، و آرای تنی چند از شاعران و ادیبان همعصر درباره شعرهایش گردآوری و تدوین شده است.
همچنین کتاب «سیمین بهبهانی، شاعر و تکاپوگر مدنی» به قلم کامیار عابدی در ۲۲۸ صفحه، با شمارگان هزار نسخه و قیمت ۲۹ هزار تومان توسط نشر یادشده منتشر شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: سیمینبرِ خلیلی (۱۳۹۳- ۱۳۰۶) یا سیمین بهبهانی شاعری است که در بیش از هفت دهه شعرگویی، دو دوره عمده سنت / نوسنتگرایی و نوگرایی را با تمرکز در قالب غزل از سر گذراند. وی را میتوان گویندهای چیرهدست با تصویرها و زبانی همواره نوشونده و پرطراوت قلمداد کرد. او نه فقط شاعر که تکاپوگر مدنی، ترانهسرا، تحلیلگر شعر و روایتگر آثار منشور هم به شمار میرود.
در تکنگاری حاضر علاوهبر شناخت زندگی (یک فصل) و تحلیل شعر (پنج فصل)، در چهار فصل نیز به دیگر ابعاد شخصیتی بهبهانی پرداخته شده است. متن گفتوگویی تفصیلی و تخصصی با این شاعر (در سال ۱۳۸۶) و نمونهای از آرای شماری از اهل شعر و ادب و قلم درباره این شاعر از دیگر فصلهای این کتاب است.
انتهای پیام
نظرات