• شنبه / ۶ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۸:۵۲
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 97110603207
  • منبع : نمایندگی سمنان

وجود سیستم گرمایشی غیرایمن در ۱۳۶ هزار کلاس درس

وجود سیستم گرمایشی غیرایمن در ۱۳۶ هزار کلاس درس

معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: سیستم گرمایشی ۱۳۶ هزار کلاس درس در کشور از استانداردهای لازم برخوردار نیستند.

به گزارش ایسنا، مهرالله رخشانی‌مهر در نشست خبری با اصحاب رسانه در سمنان اظهار کرد: از سال ۹۲ تاکنون سیستم گرمایشی بخش عمده مدارس کشور ایمن‌سازی شده است.

وی به تخصیص اعتبارات کلان به استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس از محل افزایش قیمت گاز اشاره و تصریح کرد: تاکنون بالغ بر ۱,۰۰۰ میلیارد تومان از محل افزایش قیمت بهای گاز برای استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس به سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور تخصیص یافته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر امکان استانداردسازی سیستم گرمایشی این ۱۳۶ هزار کلاس درس وجود ندارد گفت: به دلیل اینکه عمده این مدارس در استان سیستان و بلوچستان و یا مناطقی قرار گرفته که فاقد گاز شهری هستند در حال حاضر امکان استانداردسازی آنها وجود ندارد.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور از ایجاد سیستم گرمایشی حرارت مرکزی با استفاده از سوخت گازوئیل به عنوان یک راه جایگزین برای ایمن‌سازی این کلاس‌های درس نام برد و افزود: در همین راستا با وزارت نفت رایزنی‌هایی صورت گرفته اما متأسفانه در برخی از این استان‌ها و از جمله استان‌های مرزی امکان تأمین سوخت گازوئیل برای این سیستم گرمایشی وجود ندارد. ضمن اینکه لازم است که شرکت گاز نیز در گازرسانی به روستاهایی که دارای مدرسه هستند تسریع کند.

وی با بیان اینکه اخیراً در کمیسیون تلفیق مجلس با افزایش سهم نوسازی مدارس از درآمدهای ناشی از افزایش قیمت گاز از ۲۰ به ۵۰ درصد موافقت شده ادامه داد: اگر با این مصوبه در صحن علنی نیز موافقت شود اعتبارات زیادی به سازمان اختصاص می‌یابد که به واسطه آن می‌توانیم همه مدارس کشور را طی یک بازه زمانی دو ساله ایمن سازی کنیم.

رخشانی‌مهربا اذعان به اینکه به ۱, ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای استانداردسازی همه کلاس‌های درس کشور نیاز داریم افزود: اگر این مصوبه کمیسیون تلفیق از سوی نمایندگان تصویب شود تنها ظرف یک سال ۷۵۰ میلیارد تومان به اعتبارات ما در این بخش افزوده می‌شود لذا در صورت همکاری دیگر دستگاه‌های مرتبط مثل شرکت گاز و وزارت نفت و…طی دو سال می‌توانیم همه مدارس کشور و از جمله استان‌های مرزی و مناطق روستایی فاقد گاز را نیز ایمن کنیم.

وی از افتتاح ۲۰۰۰ کلاس درس در دهه‌فجر امسال خبر داد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۸۰۰۰ کلاس درس در کشور تحویل آموزش و پرورش شده که با تحویل ۲۰۰۰ کلاس درس در دهه فجر میزان کلاس‌های درس ساخته شده امسال به بیش از ۱۰ هزار کلاس درس می‌رسد.

معاون وزیر در پاسخ به پرسشی در خصوص گلایه برخی از خیرین مدرسه‌ساز در خصوص عدم عمل به تعهدات بخش دولتی از پروژه‌های مشارکتی گفت: عمده این گلایه‌ها به سال ۹۵ برمی‌گردد که طی آن از ۱۵۰ میلیارد تومان تعهد دولت تنها ۱۰ درصد آن تخصیص یافت لذا بخش زیادی از پروژه‌های مشارکتی آن سال ناتمام ماند.

رخشانی‌مهر با بیان اینکه طی سه ماهه یک سال اخیر بالغ بر ۶۵۰ میلیارد تومان از سوی دولت به پروژه‌های مشارکتی تخصیص یافت گفت: این اعتبارات در حال حاضر به استان‌ها ابلاغ شده و لذا بخش عمده پروژه‌های مشارکتی ما فعال شده است. ضمن اینکه در بودجه ۹۸ نیز بالغ بر هزار میلیارد تومان دیگر به پروژه‌های مشارکتی تخصیص یافته است.

وی در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص مدارس فرسوده و مقاوم‌سازی آنها گفت: خوشبختانه در سال‌های اخیر اقدامات بسیار خوبی در این بخش انجام شده است.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: در سال ۸۲ در حدود ۷۰ درصد مدارس فرسوده و تنها ۳۰ درصد مقاوم بودند که این نسبت هم اکنون برعکس است.

معاون وزیر گفت: در طول برنامه چهارم و پنجم توسعه، ۴ میلیارد دلار از محل اعتبارات ذخیره ارزی برای نوسازی مدارس فرسوده اعتبار تخصیص داده شد که این امر موجب ایمن‌سازی ۷۰ درصد فضاهای آموزشی کشور و سامان‌دهی به مدارس تخریبی کشور شد. ضمن اینکه از این ۳۰ درصد نیز ۱۸ درصد نیازمند مقاوم‌سازی و تنها ۱۲ درصد نیازمند تخریب و بازسازی هستند اگرچه من باور دارم اگر بررسی دقیق‌تری شود حتماً این ۳۰ درصد نیز به رقم پایین‌تری کاهش می‌یابد.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش به افزایش سرانه فضای آموزشی در کشور اشاره کرد و گفت: قبل از انقلاب به ازای هر دانش‌آموز ۱.۵ مترمربع فضای آموزشی وجود داشت اما اکنون این آمار به ۵.۲ مترمربع رسیده است.

وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایسنا در خصوص چرایی عمر پایین مدارس در ایران اظهار کرد: در ایران مدارسی مثل دارالفنون داریم که ۱۷۰ سال از عمر آنها می‌گذرد و یا اخیراً مدرسه‌ای در بروجرد لرستان بازسازی شد که عمری ۷۰ ساله داشت لذا یک حکم نمی‌توان برای همه مدارس صادر کرد.

وی با بیان اینکه برای افزایش عمر بناها باید هزینه بیشتری کرد اضافه کرد: خوشبختانه عمده مدارس ساخته شده ما از استحکام بالایی برخوردارند به طوری که در زلزله اخیر کرمانشاه در هیچ مدرسه‌ای آوار نداشتیم اگرچه برخی دیوارهای مدارس با تخریب روبرو شد.

وی از کمبود ۲۶ هزار کلاس درس در سایت‌های مسکن مهر خبر داد و گفت: متأسفانه در زمان احداث مسکن مهر فکری برای فضاهای آموزشی نشده و همین امروز سبب ایجاد مشکلات جدی در این بخش شده و از این رو عمده مدارس این مناطق دو شیفته هستند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha