• جمعه / ۵ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۳:۵۷
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 97110502502
  • منبع : نمایندگی قم

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی:

تحقق دولت اسلامی، ایجاد فقه حکومتی است

آیت الله میرباقری گفت: تحقق دولت اسلامی که هم‌اکنون در آستانه‌ی تشکیل آن هستیم، ایجاد فقه حکومتی است که در کنار تولید علوم انسانی اسلامی و داشتن الگویی اسلامی و ایرانی برای توسعه و پیشرفت، می‌تواند منجر به تحقق سبک زندگی اسلامی و دولت اسلامی و پس از آن جامعه و نهایتا تمدن اسلامی بشود.

به گزارش ایسنا، آیت الله میرباقری شامگاه پنج شنبه در نشست "الگوی بانک در اقتصاد اسلامی" در سالن حوزه‌ی ریاست دانشگاه باقرالعلوم که به دعوت "طلاب اردکان" برگزار شد، با بیان اینکه برای رسیدن به مرحله‌ی تمدن سازی اسلامی برداشتن گام‌هایی لازم است، عنوان کرد: نظر مقام معظم رهبری این است که خروجی انقلاب اسلامی باید تمدنی اسلامی و بدیلی برای تمدن لیبرالیستی غرب باشد و ما در زمان حیات امام خمینی(ره) توانستیم دو گام اساسی در زمینه‌ی انقلاب اسلامی و تشکیل نظام اسلامی برداریم.

وی ادامه داد: امام (ره) جنس جدیدی از قدرت را طراحی کرد و با انقلاب توانست آن انسداد تاریخی در مسیر حرکت معنوی‌ را بشکند؛ نظام اسلامی متفاوت با سایرین است؛ لذا الگوی نظام و انقلاب ما ظرفیت تبدیل شدن به الگویی برای سایر نظام‌های دنیا را دارد زیرا هیچ کدام از این مراحل طی‌شده الگو برداری از مدل‌های غربی نیست و همگی محصول تفکر دینی ماست.

عضو خبرگان رهبری اظهار کرد: لازمه‌ی تحقق دولت اسلامی که هم‌اکنون در آستانه‌ی تشکیل آن هستیم، ایجاد فقه حکومتی است که در کنار تولید علوم انسانی اسلامی و داشتن الگویی اسلامی و ایرانی برای توسعه و پیشرفت، می‌تواند منجر به تحقق سبک زندگی اسلامی و دولت اسلامی و پس از آن جامعه و نهایتا تمدن اسلامی بشود.

وی شجاعت طلاب جوان را در طرح مسائل مبتلا به تشویق کرد و با تاکید بر لزوم آتش به اختیار بودن در زمینه‌ی نظریه‌پردازی، تصریح کرد: باید انحصار نظریه پردازی در بزرگان و تقلید سایرین در تفکر از آن‌ها شکسته شود و دیگران هم به حوزه‌ی نظریه پردازی گام نهند.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی تشریح کرد: یکی از مقدمات نظریه‌پردازی "گمانه زنی" در خصوص مسائل نوپدید است؛ اگر در کشور بانکی اطلاعاتی وجود داشته باشد این گمانه‌زنی‌ها فرصت سنجیده‌شدن پیدا می‌کند و در معرض نقد و نظر متقابل‌ قرار می‍گیرد؛ نتیجتا شرایط برای نظریه‌پردازی محیاتر خواهد شد. 

وی اذعان کرد: مبحث "الگوی بانک در اقتصاد اسلامی" موضوعی میان‌رشته‌ای است و طرح آن در وهله‌ی اول نیازمند طرح این نظریه با اساتید و نخبگان علوم اقتصادی و فقها است و همچنین به علت کلان بودن آن، باید جوانب مبنایی‌تر آن که مربوط به نظریات اجتماعی و مبانی فلسفی است را در نظر بگیریم.

آیت الله میرباقری با اشاره به اینکه نظریه پردازی علاوه بر سخت‌افزار و اسباب ساختاری، نیازمند اسباب نرم‌افزاری هم هست، گفت: ما نیازمند نرم افزاری برای تبیین نحوه‌ی ترکیب منطقی میان عقل و وحی و تجربه هستیم تا بتوانیم به نظریه‌ای اسلامی در باب اقتصاد و بانکداری برسیم والا ترکیبی ناهمگون بدست می‌آید.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در مسیر نظریه‌پردازی در حیطه‌ی علوم انسانی اسلامی که شامل اقتصاد هم می‌شود؛ سنتی‌ها از سویی و روشنفکران مدرنیست نیز از سویی دیگر رقبایی هستند که به مقابله‌ی سرسختانه با شما خواهند پرداخت؛ شما ابتدا باید با گروه سوم که انقلابی‌های باورمند به امکان تحقق تمدن‌سازی اسلامی هستند، همراه شوید و نظریات خودرا در جمع آنان به اشتراک و مورد نقد و نظر بگذارید و پس از رسیدن به پختگی، با دو گروه فوق نیز مواجهه داشته باشید و البته این مواجهه ضروری است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۱-۰۸ ۱۲:۱۷

حوزه علمیه قم مجمع طلاب دارد و هر شهری برای خود نماینده طلاب دارد و این جلسه را یک طلبه سرخود به اسم طلاب اردکان زده است لطفا خبر را اصلاح کنید. برای اطلاع بیشتر با مجمع نمایندگان حوزه علمیه قم تماس بگیرید ما حق پیگیری را برای خود در صورت تکرار این گونه خبرها را محفوظ می دانیم