• سه‌شنبه / ۲ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۷:۱۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97110201241
  • خبرنگار : 71623

مروری بر مهمترین خبرهای اقتصادی امروز

تورم ۹.۸ درصدی قیمت گوشت در دی‌ماه

تورم ۹.۸ درصدی قیمت گوشت در دی‌ماه

تازه‌ترین گزارش رسمی مرکز آمار از تورم حدودا ۳۹.۶ درصدی در دی‌ امسال حکایت دارد و در این بین هر دو گروه "خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات" و همچنین "کالاهای غیرخوراکی" با افزایش تورم همراه بوده‌اند.

به گزارش ایسنا، اخیرا مرکز آمار تورم دی‌ماه را اعلام کرد که نشان داد تورم ماهانه دو درصد، سالانه ۲۰.۶ درصد و نقطه‌ به نقطه (تغییرات شاخص نسبت به ماه مشابه سال قبل) ۳۹.۶ درصد بوده است که حاکی از ادامه روند افزایشی تورم است؛ به طوریکه تورم نقطه به نقطه ۲.۲ درصد و سالانه ۲.۶ درصد رشد داشته است.

در عین حال که تورم در گروه "خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات" با افزایش ۲.۸ درصدی به ۵۷.۸ درصد و در گروه "کالاهای غیرخوراکی" با رشد ۱.۶ درصدی به ۳۲.۴ درصد رسیده است.

بررسی جریان تغییرات تورمی در گروه‌های عمده نشان می‌دهد که در بخش "خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات" بیشترین افزایش قیمت نسبت به آذرماه مربوط به گروه گوشت‌ها است؛ به گونه‌ای که در دی ماه شاخص قیمت‌ها برای "گوشت قرمز و سفید" تورم ۹.۸ درصد، "ماهی‌ها و صدفداران" ۳.۲ درصد و "گوشت قرمز و ماکیان" تا ۱۰.۸ درصد نسبت به آذرماه رشد دارد و در مجموع تورم در این کالاها نسبت به دی‌ماه سال گذشته به ترتیب ۷۶.۵ درصد، ۸۲.۵ درصد و ۷۵.۶ درصد ثبت شده است.

پیش‌بینی رییس اتحادیه درباره اوضاع بازار مسکن در سال آینده

در خبر مهم دیگری امروز رییس اتحادیه مشاوران املاک اظهار کرد که در سال آینده جهش سنگینی را در قیمت مسکن نخواهیم داشت و رشد قیمت‌ها متناسب با نرخ تورم عمومی خواهد بود.

به گفته وی در دی‌ماه ۱۳۹۷ بالغ بر ۶۵ هزار و ۳۳۰ قرارداد خرید و فروش در کل کشور امضا شده که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲۷ درصد کاهش نشان می‌دهد.

پرداخت وام ۳۰۰ میلیون تومانی به کسبه پلاسکو

همچنین در دومین روز بهمن ماه رئیس اتاق اصناف تهران از آمادگی برای تنظیم بازار شب عید خبر داد و گفت‌: برای اینکه کسبه آسیب دیده ساختمان پلاسکو بتوانند تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومانی مصوب شده را دریافت کنند، اقدامات لازم انجام شده و آنها در حال گرفتن وام‌های خود هستند، اما برای پیگیری مصوبات دیگر ابلاغی به اتاق نشده است.

وی با اشاره به اینکه پیش از این اتاق اصناف ایران در حال پیگیری وام‌های ۳۰۰ میلیون تومانی پلاسکویی‌ها بود که اخیرا به اتاق اصناف ایران واگذار شده است، افزود: دیگر مصوباتی که برای پلاسکویی‌ها ابلاغ کرده‌اند به اتاق اصناف تهران ارتباطی ندارد. به عنوان مثال کسبه آسیب دیده پلاسکو مقرر شده بود تا مالیات‌های آنها بخشوده شود و گفته می‌شد که اتاق اصناف باید نسبت به شناسایی و معرفی آنها برای برخورداری از معافیت مالیاتی اقدام کند، اما هنوز چیزی در این زمینه  به اتاق اصناف تهران ابلاغ نشده است و اگر این ابلاغ صورت بگیرد کار را انجام خواهیم داد.

عرضه موبایل‌های توقیفی تا هفته‌ آینده

یکی دیگر از اخبار اقتصادی امروز آزاد شدن واردات گوشی به صورت مسافری از دی ماه امسال بود.

همچنین رئیس اتحادیه فروشندگان تلفن همراه گفت که بر اساس وعده و قول مسئولان مقرر شد تا موبایلهای وارداتی توقیف شده آزاد شوند و بر این اساس در اواخر هفته‌ جاری یا هفته‌ آینده این محصولات عرضه می‌شوند.

سقوط قیمت‌ها پایان یافت اما ریسک‌ها نه!

و اما تنها بعد از یک روز از سقوط ۳۵۰۰ واحدی نماگر اصلی بازار سهام تعدادی از بانکی‌ها با صف‌های خرید مواجه شدند. همچنین برخی از نمادهای معدنی، فلزی به رشد شاخص‌های بازار دامن زدند.

در حالیکه بانکی‌ها در هفته گذشته با کاهش قیمت سهام روبرو شدند و نقش پررنگی در کاهش نماگرهای بازار سرمایه داشتند، امروز در دومین روز بهمن‌ماه و با توجه به این‌که از ابتدای این ماه سودهای بانکی به صورت ماه‌شمار پرداخت می‌شود و انتظار می‌رود هزینه‌ها کاهش یابد این گروه توانستند یکبار دیگر با خوش‌بینی سهامداران مواجه شوند و به رشد شاخص‌های بازار دامن بزنند. البته با اشاره به صورت‌های مالی بانکی‌ها معتقدند که این افزایش‌ها در حد همان خوش‌بینی و مقطعی است.

حق مسکن کارگران ۶۰ هزار تومان بیشتر شد

آخرین خبر مهم اقتصادی دومین روز بهمن ماه نیز افزایش حق مسکن کارگران است. اعضای شورای عالی کار در آخرین جلسه خود سر افزایش ۶۰ هزار تومانی حق مسکن کارگران به توافق رسیدند و آن را به ۱۰۰ هزار تومان افزایش دادند.

این در حالی است که بسیاری از کارشناسان با توجه به بالا رفتن هزینه اجاره بها این مبلغ را حتی برای اجاره یک اتاق هم کافی نمی‌دانند. پیش از این یک کارشناس اقتصادی پیشنهاد کرده بود میزان اجاره بها در کلان ‌شهرهایی مثل تهران محاسبه و ۵۰ درصد آن به عنوان حق مسکن کارگران در نظر گرفته شود.

همچنین در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد دریافتی کارگران صرف هزینه اجاره بهای مسکن می‌شود. به گفته مقامات کارگری اگر کارگران قبلا یک سوم دریافتی خود را صرف اجاره بها می‌کردند امروز باید بیش از دو سوم حقوق خود را برای اجاره مسکن هزینه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha