• پنجشنبه / ۲۷ دی ۱۳۹۷ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 97102714730
  • منبع : نمایندگی مازندران

کلانتری: آبزیان رودخانه‌های شمال کشور به دلیل شیرابه‌ها و زباله‌ها از بین رفته‌اند

کلانتری: آبزیان رودخانه‌های شمال کشور به دلیل شیرابه‌ها و زباله‌ها از بین رفته‌اند

رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه آب بزرگترین معضل محیط زیستی کشورگفت: ساخت نیروگاه‌های زباله سوز در استان‌های شمالی کشور برای رفع مشکل زباله، به دلیل رطوبت زیاد ناکارآمد است.

به گزارش ایسنا، عیسی کلانتری در کارگروه راهبردی مدیریت پسماند در استانداری مازندران با اشاره به اینکه در شرایط فعلی تمام حوزه های پوشش گیاهی و خاک مرتبط به محیط زیست با فاکتورهای منفی مواجه است، اظهارکرد: اوضاع محیط زیست در کشور عقب مانده است؛ افزایش جمعیت، سطح زندگی مردم و افزایش مصرف و همسویی با تخریب محیط زیست پیامدهایی درپی داشته است.

وی با اشاره به اینکه مشکلات ایجاد شده در کشور ناشی از بی‌توجهی به توسعه پایدار است، یادآورشد: مشکلات زیست محیطی را نمی‌توان با نگاه‌ها و اعتبار دولتی بر طرف کرد، بلکه نیازمند مشارکت‌های مردمی  هستیم.

رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه بسیاری از تولیدکنندگان و مراکز در کشور آلایندگان محیط زیست هستند،خاطرنشان کرد: توجه و پالایشی اساسی نسبت به حوزه محیط زیست نشده است و محیط زیست وظیفه دارد در برابر تندروها و مخرب‌های زیست محیطی ایستادگی کند.

کلانتری با اشاره این نکته که در حوزه زیست محیطی ما باید برخورد نسبی و تعادلی داشته باشیم و اگر تفکر صرف اجرای قوانین زیست محیطی در کشور عملیاتی شود تمام واحدهای بزرگ صنعتی ما با منشاء آلودگی از جمله خودروسازی باید تعطیل شود،افزود: بی‌توجهی به توسعه پایدار باعث شده تا بسیاری از صنایع آلوده‌زا وارد کشور شود.

رئیس سازمان محیط زیست بزرگترین معضل در کشور را آب دانست و تصریح کرد: ۹۰ درصد آب کشاورزی از سفره‌های زیرزمینی تامین می شود و امروز شاهد جنگ بین شهری بر سر تامین آب هستیم.

وی با اشاره به اینکه دلیل اصلی نابودی یوزپلنگ کمبود آب است،یادآور شد: کمبود آب سبب شده تا این گونه نادر منقرض شود و این آسیب بزرگی برای محیط زیست کشور است.

کلانتری گفت: در شرایط فعلی میزان مصرف آب تجدید پذیر در سطح کشور ۱۳۲ درصد است و این در حالی است که باید صرفا حدود ۴۰ درصد از آب تجدید پذیر مورد استفاده قرار گیرد و این مصرف بی رویه بحران کشور را جدی کرده است.

وی با بیان اینکه کم کردن مشکلات زیست محیطی منوط به آگاه سازی جامعه است،افزود: این کار بر عهده تشکل های زیست محیطی است، اگر تشکل های زیست محیطی نبودند امروز معضل کشور در این حوزه بیشتر از شرایط حاضر بود و نباید صرفا به اتهام جاسوس بودن و یا سایر اتهامات بخواهیم کارکرد تشکل‌ها را کمرنگ کنیم.

رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه دولت برای اولین بار ۱.۳ میلیارد دلار برای بهبود مدیریت پسماند با اولویت استان‌های شمالی درنظر گرفت ولی متاسفانه این بودجه در مجلس حذف و در بخش دیگری صرف شده است،اظهار کرد: برای رفع مشکل پسماند در استان‌های شمالی کشور باید از شعار خارج شویم و به کارهای عملیاتی و اجرایی برسیم.

کلانتری خاطرنشان کرد: متاسفانه آبزیان همه رودخانه‌های شمال کشور به دلیل شیرابه‌ها و زباله‌ها از بین رفته‌اند و حذف بودجه پسماند به منزله نابودی مناطق شمالی است.

وی با اشاره به اینکه اینکه پسماند در کل کشور و از جمله در استان‌های شمالی یک معضل به شمار می‌رود و وضعیت استان گیلان در حوزه پسماند از مازندران بدتر است تصریح کرد: ساخت نیروگاه‌های زباله سوز در استان‌های شمالی کشور برای رفع مشکل زباله به دلیل رطوبت زیاد ناکارآمد است؛ استان‌های کشور نباید تمام طرح‌های مدیریت پسماند را با نیروگاه زباله سوز و تولید برق گره بزنند و باید سایر طرح ها را نیز تجربه کنند 

رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه اولویت بودجه پسماند سال آینده کشور برای استان‌های شمالی است،خاطرنشان کرد: هر میزانی که مجلس شورای اسلامی مصوب کند اعتبار اصلی به استان‌های شمالی کشور پرداخت می‌شود.


انتهای پیام

دبیرخبر : سولماز خوان

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۸ ۰۷:۱۸

بعنوان مدیر بجای طرح مشکلات وگله ، لطفا راهکار پیدا کنید و محیط زیست را سامان دهید. مگه کشورهای دیگه صنعت و تولید ندارند ؟ دارند! صد برابر ایران هم دارند. درعین حال محیط زیست شان را با مقررات خاصی متعادل نگهمیدارند. حل مشکلات این حوزه وظیفه اصلی شغلی شماست. هم 80 میلیون ایرانی باید مناسب زندگی کنند. هم یوزپلنگ ها. برای یوزپلنگ ها یک پارک طبیعی فنزدار مخصوص درست کنید و همه یوز پلنگ ها را دران جا بدید. درپارک طبیعی محل ابخوری و غذا برایشان درست کنید که مشکل آب نداشته باشند. جوری صحبت می کنید گویا مشکل بزرگ کشور فقط مسئله یوزپلنگ هاست. با تدوین برنامه های آموزشی الگوی مصرف متناسب با محیط زیست را جانشین مصرف زدگی بفرمائید. با کمک متخصصین وشرکتها و کارخانه ها درمورد مواد بازیاب مناسب کم هزینه جلسه تشکیل دهید. از مواد یکبار مصرف از نوع بازیاب ارگانیک تولید شود. در مورد مشکل زباله با شهرداری ها تنطیمات را انجام دهید. از نیروهای بسیج سازندگی چرا برای پروژه محیط زیست کمک نمی گیرید؟

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۸ ۰۷:۲۴

اگر شما بودجه های لازم تمام این عملیات را تامین بفرمائید. همه کارها شدنی است!