• جمعه / ۲۱ دی ۱۳۹۷ / ۰۰:۳۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 97102011012
  • خبرنگار : 71021

دیدگاه عضو خبرگان رهبری درباره گردشگری

دیدگاه عضو خبرگان رهبری درباره گردشگری

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: دور ماندن از گردشگری به معنای بستن درهای آیات و نشانه‌ها به روی انسان است.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله احمد مبلغی در تفسیر رابطه گردشگری و نشانه‌شناسی، بیان کرد: نشانه‌ها و نماها ما را به دنیایی از معنا می‌برد که آشکار نیست. در قرآن کلیدواژه آیه (نشانه) جایگاهی کانونی به خود اختصاص داده است. در منطق قرآن بهترین و آرمانی‌ترین وضعیت هنگامی رخ می‌دهد که اشیا با آیه ارتباط پیدا می‌کند و از خط و ربط این نسبت این نتیجه حاصل می‌شود که جهان مادی با خود ارتباط برقرار می‌کند.

وی ادامه داد: گردشگری سه نسبت با نشانه دارد؛ نخست آن‌که خود یک نشانه است، وضعیت کلیشه‌ای زندگی را درهم می‌ریزد و در قامت یک نشانه‌ی بزرگ ظاهر می‌شود. گردشگری ما را به محل استقرار نشانه‌های فراوان و منتظر در زمین و گونه‌هایی از نشانه‌ها می‌رساند. عمیق‌ترین و اساسی‌ترین مفاهیم و آموزه‌های دینی در سایه گردشگری در دسترس ما است.

این استاد درس خارج حوزه علمیه قم اظهار کرد: اسلام برای گردشگری بار معنایی همزیستی نهاده است، یعنی وقتی گردشگری انجام می‌شود شما را در فضای تعارف و هم‌شناسی قرار می‌دهد. در این مسیر ده‌ها، صدها و هزاران معنا نهفته که و ورای فرهنک‌ها است. گردشگری درون انسان وضعیتی را خلق می‌کند که نشانه‌های جدیدی ظهور و بروز پیدا می‌کند. انسان خود دنیایی می‌شود که در آن نشانه‌های جدید شکل می‌گیرد، بنابرانی دومین نقش گردشگری تبدیل انسان به دنیای نشانه‌ها است و سومین نقش آن، ایجاد خَلق یا نسلی نو و اساسی از نشانه‌ها است.

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت بها دادن به گردشگری، افزود: گردشگری بهترین، هموارترین، اساسی‌ترین و پرظرفیت‌ترین راه برای ایجاد نشانه‌های جدیدی است که خدا در آن دیده می‌شود مخصوصا آن‌که تمرکز قرآن هم بر نشانه‌ها است.

مبلغی که در کنفرانس گردشگری و معنویت سخن می‌گفت،  با ارائه مقاله‌ای با موضوع رابطه‌ی گردشگری و نشانه‌شناسی، اظهار کرد: اگر برای ما اصحاب دین و متدیان، مهمترین تحول، فراتر و اصیل‌ترین تحول در روح آدمی از یک طرف و در اندیشه انسانی از طرف دیگر رخ می‌دهد و چیزی فراتر از آیه وجود ندارد که این تحول را در انسان خلق کند، پس باید به گردشگری در سیاست‌گذاری و اولویت‌بخشی‌ها بها دهیم چرا که این آیات است که سخاوتمندانه و به وفور در گردشگری نهاده شده است. اگر قرآن بیشترین تمرکز را بر آیه دارد و در آیات خود به نشانه‌ها تمرکز می‌کند و به هر چه که ظرفیت آیه بودن را آشکار می‌سازد بها می‌دهد، پس باید آگاه باشیم که این آیات به وفور در گردشگری استقرار یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha