• یکشنبه / ۱۶ دی ۱۳۹۷ / ۱۲:۱۳
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 97101608365
  • خبرنگار : 71541

هشدار؛ رتبه دوم ایران در آلودگی به بدافزار استخراج رمز ‌ارز

هشدار؛ رتبه دوم ایران در آلودگی به بدافزار استخراج رمز ‌ارز

بررسی‌ها نشان می‌دهد که جدیدترین نسخه بدافزار NRSMiner از اواسط ماه نوامبر شروع به توزیع کرده و در کامپیوترهای آسیب‌پذیر در یک شبکه محلی توزیع می‌شود. این بدافزار بیش‌تر در آسیا توزیع شده و بعد از ویتنام، کشور ایران رتبه دوم آلودگی به این بدافزار را با بیش از 16 درصد دارد.

به گزارش ایسنا، نسخه جدید ‫اکسپلویت EternalBlue در حال گسترش بوده و کارشناسان امنیتی جهان مشاهده کرده‌اند که این بدافزار به نصب نسخه جدید بدافزار استخراج رمزارز ‫NRSMiner نیز اقدام می‌کند.

اکسپلویت EternalBlue یکی از ابزارهای جاسوسی سازمان امنیت ملی امریکا (NSA) است که توسط گروه دلالان سایه افشا شد و در حمله باج‌افزاری واناکرای نقش اصلی را بازی می‌کرد. این اکسپلویت پروتکل SMB نسخه ۱ را که نسخه پرطرفداری بین هکرهاست، هدف قرار می‌دهد.

طبق اعلام مرکز ماهر (مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه‌ای)، بررسی‌های شرکت امنیتی F-Secure نشان می‌دهد که جدیدترین نسخه بدافزار NRSMiner از اواسط ماه نوامبر شروع به توزیع کرده و با استفاده از اکسپلویت EternalBlue در کامپیوترهای آسیب‌پذیر در یک شبکه محلی توزیع می‌شود. این بدافزار بیش‌تر در آسیا توزیع شده و بعد از ویتنام که 54 درصد این آلودگی را به خود اختصاص داده، ایران رتبه دوم آلودگی به این بدافزار را با بیش از 16 درصد دارد.

این بدافزار نسخه‌های قبلی خود را نیز با استفاده از دانلود ماژول‌های جدید و پاک کردن فایل‌های قدیمی به‌روز کرده است. این بدافزار به صورت چندنخی اجرا می‌شود تا بتواند همزمان قابلیت‌های مختلفی مانند استخراج رمزارز و فشرده‌سازی اطلاعات را انجام دهد.

هم‌چنین این بدافزار بقیه تجهیزات محلی در دسترس را اسکن کرده و اگر پورت TCP شماره 445 آن‌ها در دسترس باشد، روی آن اکسپلویت EternalBlue را اجرا کرده و درصورت اجرای موفق در پشتی DoublePulsar را روی سیستم قربانی جدید نصب می‌کند. این بدافزار از استخراج کننده رمزارز XMRig برای استخراج رمزارز استفاده می‌کند.

کاربرانی که به‌روزرسانی‌های مایکروسافت برای جلوگیری از حملات واناکرای را نصب کرده باشند، از این طریق آلوده نمی‌شوند. اگر این وصله‌ها را به هر دلیلی نمی‌توانید نصب کنید، توصیه می‌شود که هرچه زودتر پروتکل SMB نسخه ۱ را غیرفعال کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha