• چهارشنبه / ۱۲ دی ۱۳۹۷ / ۰۲:۳۹
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 97101106183
  • خبرنگار : 71552

پهلوان زاده: بضاعت گرفتن مربی خارجی نداشتیم/ هزینه‌های من با فدراسیون جهانی بود

پهلوان زاده: بضاعت گرفتن مربی خارجی نداشتیم/ هزینه‌های من با فدراسیون جهانی بود

رییس فدراسیون شطرنج می گوید که اگر در مسابقات مربی کنار بازیکن باشد به مراتب بهتر است اما این ها بستگی به بودجه و توانایی مالی فدراسیون دارد.

مهرداد پهلوان زاده در گفت و گو با ایسنا، در خصوص اینکه در حین مسابقات قهرمانی جهان سن پترزبورگ حضور مربی در کنار شطرنج بازان مهم به نظر می رسید، مخصوصا در بخش برق آسا که فیروزجا به کارلسن باخت و بعد از آن شکست های پی در پی را تجربه کرد، گفت: بودن مربی در کنار ورزشکاران موثر است اما اصل مطلب تجربه است. این یک تجربه برای فیروزجا بود. علیرضا از مگنوس امتیازش بیشتر بود، وقتی به او باخت انتظارش را نداشت و فوری می خواست آن را جبران کند. در حالی که انتظار اشتباهی بود.

رییس فدراسیون شطرنج در ادامه گفت: البته ما بعد به علیرضا این موضوع را گفتیم، اما معتقد بود که موقع مسابقه هر کسی هم این موضوع را به او می گفت باز فکر می کرد که باید ببرد و اول شود. این طرز فکر باید با تجربه درست شود. بچه ها از نظر میزان شجاعت و بلند پروازی در اوج هستند و فوری می خواهند قهرمان بزرگسالان دنیا شوند. باید این میدان ها را تجربه کنند تا بفهمند که می توانند سرعتشان را کم کنند، اگر نمی‌توانند اول شوند دومی هم خوب است. کارلسن خیلی قوی است ولی علیرضا به دنبال این بود که اول جهان شود. توضیح واضحات است که اگر مربی کنار بازیکن باشد به مراتب بهتر است. حضور دو مربی، ماساژور و مسئول تدارکات در مسابقات خیلی بهتر است.

وی در پاسخ به این سوال که داشتن یک مربی در مسابقات کنار بازیکنان انتظار زیادی از فدراسیون است؟ گفت: این ها بستگی به بودجه و توانایی مالی فدراسیون دارد. ممکن است که بگوییم یک مربی لازم است اما باید بودجه وجود داشته باشد که بتوان برای همه مربی استخدام کرد. یک بازیکن که نداریم، در این مسابقات ۴ نماینده داشتیم، همه هم در حال تلاش بودیم که بچه ها را تر و خشک کنیم. یک وقت هایی تجربه بیشتر از مربی اهمیت بیشتری دارد. اگر مربی هم در کنارشان داشته باشیم بهتر است اما بضاعت مالی ما آنقدر نیست که برای همه سفرها مربی بفرستیم. علیرضا که یک مربی معمولی نمی خواهد. مربی می‌خواهد که حداقل برای یک سفر که همراهش می‌رود ۴ تا ۵ هزار یورو بگیرد. این پول وجود دارد که ما دریغ کنیم و ندهیم؟

پهلوان زاده در پاسخ به این سوال که آیا به عنوان داور به این مسابقات اعزام شدید یا خیر گفت: بله من به عنوان داور در روسیه بودم و از این بابت هم پاداش دریافت خواهم کرد. من داوری درجه A فدراسیون جهانی را دارم. عضو کمیته قوانین هم بودم. کنار بچه ها هم بودم و آن ها را ترو خشک می کردم. لازم است که من هم داوری را انجام دهم. چند سالی است که کار داوری نکرده بودم، در صورتی که قبلا همیشه مسابقات سطح بالا را داوری می کردم. در این جایگاه که هستم باید حتی یک وقت هایی بازی هم بکنیم تا اگر بخواهیم قانونی را تدوین کنیم آن را حس کرده باشیم و بی خود و بی جهت سختگیری نداشته باشیم. همه هزینه های اعزام و اسکان من را هم فدراسیون جهانی پرداخت کرده است.

رییس فدراسیون دوومیدانی در مورد پرداخت هزینه های شطرنج بازان گفت: همه هزینه ها را ندادیم، بلیت چند نفر از آن ها و همچنین هزینه اتاق برخی از آن ها را پرداخت کردیم، بقیه را هم پرداخت می کنیم. بچه ها هم که از این مسابقات درآمد خوبی داشتند. پرهام مقصودلو از این مسابقات هزار دلار، علیرضا فیروزجا ۹ هزار دلار و سارا خادم الشریعه هم که ۹۵ هزار دلار جایزه گرفتند. البته ما روی این پاداش ها حساب نمی کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که اکثر فدراسیون ها هزینه اعزام ورزشکاران به مسابقات آسیایی و جهانی را پرداخت می کنند چطور فدراسیون شطرنج این کار را انجام نمی‌دهد، گفت: خیلی از فدراسیونها اعزام هایشان را لغو می کنند و می‌گویند بودجه نداریم. کسی هم نمی تواند چیزی بگوید. فدراسیون شطرنج اعزام هایش را کنسل نمی کند. یک وقت هایی دیر یا زود می شود اما پول بچه ها را می دهیم. سهمیه ای ها را باید به مسابقات بفرستیم. هر فدراسیون یک نفر سهمیه برای مسابقات قهرمانی جهان دارد. ما تعداد نفرات بیشتری که مستعد هستند را می فرستیم. طبعا نمی‌توانیم هزینه همه را پوشش دهیم. آن یک نفر را می توانیم پوشش دهیم اما تعداد مستعد ها در این رشته زیاد است.

وی در پاسخ به این سوال که مبینا علی نسب در مسابقات قهرمانی بانوان جهان یک نفر بود ولی هزینه خود و مربی اش را خودش پرداخت گفت: یک مسابقاتی هست که جایزه تضمینی دارد، در آن مسابقات علی نسب حتی اگر در دور اول می باخت جایزه می گرفت. فشار زیادی روی ما است. ورزشکاران را به مسابقات می بریم، در این شرایط سخت سوکولوف را می آوریم. هند با شطرنج باز شماره ۹ جهان، ۱۷ جهان در بخش آزاد و شماره ۵ جهان و ۱۳ جهان در بخش بانوان به روسیه آمد اما دست از پا دراز تر برگشتند. آن ها ۱۰ برابر ما بودجه و اسپانسر دارند. ما با یک بودجه یک میلیارد و ۴۰۰ میلیونی مدال و جایزه می گیریم.

 رییس فدراسیون شطرنج در ادامه در مورد عملکرد شطرنج بازان در رقابت های قهرمانی جهان سن پترزبورگ اظهار کرد: همه بچه ها در این مسابقات نتیجه خیلی خوبی گرفتند. از نظر رتبه اگر بخواهیم نگاه کنیم کشورهای روسیه، هند، اوکراین، آلمان، آمریکا، فرانسه و .. با بازیکنان صاحب نامی آمده بودند ولی در مجموع ایرانی ها بودند که توانستند دست پر برگردند. این نقطه مثبتی است. آن موقع که فدراسیون و کشور مسابقات گرندپری و قهرمانی جهان را برگزار کرد حالا به نوعی بازگشت آن سرمایه گذاری ها بود که اینجا دیده شد. واقعا نتایج آن رقابت ها هدر نرفت. خادم الشریعه، فیروزجا و مقصودلو خیلی خوب کار کردند و حالا همه کشورها روی بچه های ما حساب می کنند. شطرنج بازان ایران بازیکنان خوبی را مغلوب کردند. درست است که فیروزجا در سریع ششم شد اما در همین بخش کارلسن هم پنجم شد. بعد از فیروزجا هم افرادی بودند که هر کدام از آن ها یک قطار عنوان و مقام داشتند.

وی در خصوص گم شدن چمدان مقصودلو در مسابقات روسیه گفت: بالاخره یکسری مشکلات هم ناخواسته در این مسابقات هست که همیشه پیش می آید. سفر است دیگر. بالاخره برخی اتفاقات رخ می دهد. مهم این است که در مجموع کار مثبت در حال انجام است. یک وقت هایی هم اتفاقاتی می افتد که نمی توان کاری کرد. گم شدن چمدان و یا جا ماندن از پرواز خارج از کنترل است. برای همه اتفاق می افتد. مگر می‌شود پرواز اختصاصی در اختیار داشت. این عوامل تاثیر چندان بر عملکرد بازیکنان نخواهد داشت. همین که یک ورزشکار در شرایط فعلی رو به رشد است به نظر من جای امیدواری دارد. نباید فراموش کنیم که پرهام نفر اول جهان نبوده که دراین مسابقات به رده ۳۰ جهان رسیده باشد. شماره ۵۵ جدول مسابقات بود و به رده ۳۰ رسید که یعنی پیشرفت. ما هم دوست داشتیم که او اول جهان شود ولی باید در واقعیت با جایگاهی که فرد داشته او را بررسی کرد. در رده بندی جهان هم پرهام در رده ۶۶ قرار دارد. طول می کشد تا بخواهد مثلا به جایگاه یک دنیا برسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha