به گزارش ایسنا، احمد صادقی در اولین سمینار تخصصی سازمان های مردم نهاد در حوزه مدیریت بحران که در محل ستاد توان افزایی و حمایت از سازمان های مردم نهاد شهر تهران برگزار شد، گفت: ایران یکی از ده کشور حادثه خیز در دنیا است، از ۴۱ نوع حادثه ۳۱ مورد آن در ایران اتفاق می افتد و ۶ درصد تلفات جهانی در ایران بر اثر بلایای طبیعی رخ میدهد.
وی با بیان اینکه سالانه ۱۲۰۰ نفر در تهران بر اثر حوادث مختلف جان خود را از دست میدهند، تصریح کرد: قانون ۷۲ ساعت طلایی در مدیریت بحران وجود دارد و دلیل تاکید بر آمادگی مردم نیز این است که ۷۴ درصد مردم در روز اول و ۲۶ درصد در روز دوم حادثه نجات می یابند، بنابراین روز اول حادثه ، بیشترین نجات یافتگان را میتوانیم داشته باشیم که نشان میدهد اقدامات اولیه امداد و نجات بسیار مهم است.
صادقی با تاکید بر ضرورت آموزش و توانمندسازی سازمانهای مردم نهاد در حوزه مدیریت بحران خاطرنشان کرد: بر اساس اسناد زلزله هانشین-آواجی ژاپن در سال ۱۹۹۶ انجمن علمی آتش سوزی ژاپن که در آن از ۲۳۵ نجات یافته در خصوص اینکه چه کسی شما را نجات داد سوال شده بود و بر اساس پاسخ های ارائه شده ، ۳۴ درصد خودشان نجات دهنده خود بودند، ۳۱ درصد توسط خانواده ، ۲۸ درصد نیز توسط دوستان و نزدیکان نجات یافته و در این آمار نقش نیروهای امدادی تنها ۱.۷ درصد بوده است.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه با توجه به تجربه جهانی در مدیریت بحران باید به دنبال مدیریت بحران اجتماع محور بود، تصریح کرد: درگیر ساختن نیروهای بومی و محلی در برنامه ریزی، سیاستگذاری، هماهنگی، کنترل وسازماندهی مدیریت بحران با هدایت دولت و اولویت پرداخت بسیاری از کمک های بلاعوض به سازمان های اجتماع محور از راه های موفقیت این رویکرد است.
به گفته وی، باید با برون سپاری و توانمندسازی سازمان های مردم نهاد از رویکرد لجستیکی یا سنتی به سمت مدیریت بحران اجتماع محور حرکت کنیم.
براساس اعلام روابط عمومی مدیریت بحران شهر تهران، صادقی افزود: رویکرد اجتماع محور مبتنی بر توسعه است که ارتقای توسعه پایدار، تاکید بر بهره گیری از دانش و تجربه موجود در سطح محلی، استفاده موثر از منابع، تواناییها و تمایل اجتماعات محلی به حمایت از ذینفعان با نفوذ، از جمله اهداف بلند مدت آن بشمار می آید.
انتهای پیام
نظرات