به گزارش ایسنا، برنامه آینهدار دوران با همکاری شرکت ملی صنایع مس ایران، معاونت فرهنگی دانشگاه تهران و دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار میشود و طرح آینهدار دوران شامل تصویرگری آثار مکتوب استاد باستانیپاریزی است.
استاد باستانی پاریزی حق بزرگی بر علم و ادب و فرهنگ و هنر کشور دارد
" مجید سرسنگی" معاون فرهنگی دانشگاه تهران در این مراسم استاد باستانی پاریزی را از برجستگان فرهنگ، ادب و تاریخ کشور خواند و گفت: امروز مصادف با سالروز ولادت این استاد گرامی است که از برنامه ریزان این طرح که خوش سلیقگی به خرج دادند و این مراسم را امروز برگزار کردند تشکر میکنم.
وی با اشاره به اینکه استاد باستانی پاریزی حق بزرگی بر گردن همه ما، دانشگاه تهران، جامعه دانشگاهی کشور، علم و ادب و فرهنگ و هنر کشور دارند، اظهار کرد: طبیعی است که برای پاسداشت چنین مرد بزرگی کارهایی که ما انجام می دهیم شاید کافی و در شان ایشان نباشد اما سعی می کنیم به تناسب توان و ظرفیتی که وجود دارد در نکوداشت این استاد عزیز از چیزی فروگذار نکنیم. خیلی خوشحالیم که دانشگاه تهران از چند سال پیش با این موضوع درگیر شد و با همکاری شرکت ملی صنایع مس ایران و دوستان دیگر تلاش شدکه به مناسبتهایی یاد این استاد گرامی را بجا آورند و در نگوداشت ایشان بکوشند.
حمید باستانی پاریزی فرزند مرحوم دکتر باستانی پاریزی نیز به عنوان یکی دیگر از سخنرانان این همایش اظهار کرد: از تمام کسانی که در این چند سال زحمت کشیدند و مقدمات برگزاری چنین برنامه ای را فراهم آوردند تشکر می کنم. برنامه امسال «آئینه دار دوران» با پشتیبانی همه جانبه مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، دانشکده ادبیات دانشگاه تهران معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه تهران و با یاری مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری، سازمان زیباسازی شهردار تهران و خانه فرهنگ و هنر گویا شکل گرفته است. ضمن اینکه همراهی استاد میرافضلی که همواره در این سالها پشتیبان و پیگیر امور بودند قابل تقدیر است.امیدواریم حضور هنرمندان بزرگوار که با تهیه و ارائه آثار گرانقدر خود شروع به فعالیت کردند زمینه بخش حضور شاگردان خود و دیگر هنرمندان جوانی شود که با تشویق این اساتید پلی بین ادبیات، تاریخ و هنرهای تجسمی بزنند.
فرزند مرحوم دکتر باستانی پاریزی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: استاد باستانی پاریزی در طول حیات خود ۶۵ کتاب از سال ۱۳۲۳ تا ۱۳۹۲ به چاپ رساند و نمونه های اول و دوم شصت و ششمین کتاب استاد به نام «کوهها با همند» توسط خود ایشان تصحیح شد اما در سال ۱۳۹۴ منتشر شد.
وی ادامه داد: از ۶۶ کتاب استاد باستانی پاریزی ۲۱ عنوان صرفاً تک موضوعه و با زمینه تاریخ، سرگذشت و جغرافیای تاریخی تالیف شده و سایر کتب عمدتا از میان موضوعات تاریخی و اجتماعی یک موضوع انتخاب شده و مباحث دیگر حول این محور بسط و گسترش پیدا کرده اند.
فرزند مرحوم دکتر باستانی پاریزی تأکید کرد: توجه پدر به تواریخ و مدارک محلی بیش از نگاه ایشان به تاریخ ها و اسناد عمومی بود چرا که معتقد بودند بسیاری از موضوعات محلی در سرزمین پهناور ایران اصولا نمیتوانست بصورت جامع و کامل در تواریخ عمومی که عمدتا در پایتخت ها و مراکز قدرت توسط دبیران و کاتبان رسمی نگاشته می شد جایی داشته باشد.
حمید باستانی پاریزی افزود: حداقل ۹ عنوان از کتب استاد باستانی پاریزی تصحیح و تشریحی از کتب تاریخ و جغرافیای محلی و اجتماعی استان کرمان است.
وی خاطرنشان کرد: عمده اسناد و کتب خطی پدر که کارشان را بر آن مبنا انجام می دادند طی سالهای دهه ۶۰ به کتابخانه مرکزی دانشگاه کرمان داده شد و در آنجا نگهداری می شود و هنوز هم برای علاقمندان که می خواهند موضوعات جدید را استخراج کنند جای کار وجود دارد. طی پنج سالی که از درگذشت استاد باستانی پاریزی می گذرد ۲۸ عنوان از آثار استاد تجدید چاپ شده و تنها ۱۲ اثر توسط خانواده بازخوانی شده است و امیدواریم برای مابقی کتابها نیز بتوانیم این کار را انجام دهیم.
طی این مراسم همچنین از نمایشگاهی موقت با آثار هنرمندانی از جمله استاد محمود فرشچیان، طاها بهبهانی، حسین محجوبی، علی زندهرودی، حبیبالله صادقی، یدالله کابلی، کامبیز درمبخش، محمدعلی بنیاسدی و دیگر هنرمندان رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات