به گزارش ایسنا، رویترز با انتشار گزارشی درباره فعالیت هنرمندان چینی که پیش از این اغلب به کپی آثار مشهور جهان مشغول بودند، از تلاشی خبر میدهد که این هنرمندان را به سمت خلق آثار دست اول سوق میدهد.
«ماو چانیان» یکی از ۸۰۰۰ هنرمند نقاشی است که در دافن ـ یک منطقه کوچک ولی با تراکم جمعیت زیاد در نزدیکی هنگ کنگ ـ به کپی کردن آثار هنری غربی مشغول است.
کپی «شب پر ستاره» ونسان ونگوگ از کارهای اوست.
این هنرمند ۳۲ ساله چینی در حال حاضر مشغول رسیدگی به یک اثر ۱۴۵ دلاری کپی است که آن را تنها با صرف یک روز از روی یک عکس در گوشی همراه خود کشیده است.
دافن که یک روستای گمنام در بین ۳۰۰ روستای شالیکار دیگر در چین است بهیک باره پس از اینکه رهبر سابق این کشور به نام دنگ ژیائوپینگ در سال ۱۹۷۸ اقتصاد چین را دچار تحول کرد تنها طی چند سال به یک قطب جهانی کپی آثار نقاشی بدل شد.
بر اساس محاسبات جهانی که صورت گرفته، این شهر در یک نوبت، ۷۵ درصد از آثار نقاشی رنگ روغن کپی را به خود اختصاص داده است.
دافن دارای ۱۲۰۰ گالری و مراکز کسب و کار هنری است که ۲۰ هزار نفر را تحت اشتغال دارد. درآمد این شهر در سال ۲۰۱۷ به ۶۰۱ میلیون دلار رسید.
زمانی که چین چهلمین سالگرد «درهای باز» را در روز سهشنبه جشن میگرفت، دافن مشغول شمردن ثروت خود بود. زیرا درآمد این شهر در سال ۲۰۰۸ به دلیل بحران مالی جهانی و همچنین درخواست از بین رفتن صنعت کپی آثار هنری از طرف خارجیها، کاهش پیدا کرده است.
کاهش سفارشهای برون مرزی موجب شد تا دولت محلی برنامهای را برای تبدیل دافن به یک مرکز تولیدکننده آثار هنری اصل تدوین کند. با ابلاغ این قانون در دافن، تعداد هنرمندانی که به تولید آثار هنری خود علاقه نشان دادند و از این قانون حمایت کردند هم کم نبود. دافن برای جذب هنرمندان خود ۱۰۰ میلیون یوان در یک موزه هنری سرمایهگذاری کرد و ۲۶۸ آپارتمان برای اسکان نقاشان ساخت. این شهر در حال حاضر ۳۰۰ هنرمند دارد که تنها بر روی خلق آثار هنری اصل با ایده خودشان تمرکز میکنند.
با این حال یکی از هنرمندان دافن که به مدت ۱۲ سال در این شهر مشغول به کار بوده به آینده آن خوشبین نیست.
او در این زمینه بیان کرده است، "خریدارهای بزرگ محصولات ما میدانند که بازار این شهر سابقا بخاطر فروش آثار کپی شهرت داشته و عاقبت خوبی هم نداشته و در حال حاضر همان نقاشان کپی کار، قصد تولید آثار خود را دارند."
انتهای پیام
نظرات