• چهارشنبه / ۲۱ آذر ۱۳۹۷ / ۱۳:۱۰
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 97092110638
  • خبرنگار : 71511

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه دولت خبر داد

حذف مرحله ای کنکور امسال اجرایی می شود

حذف مرحله ای کنکور امسال اجرایی می شود

وزیر علوم ،تحقیقات و فن‌آوری گفت: سازمان سنجش پیش از زمان ثبت‌نام کنکور امسال نحوه ورود به دانشگاه‌ها بدون کنکور بر اساس سوابق تحصیلی را اعلام می‌کند.

به گزارش ایسنا، منصور غلامی در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مجموعه‌های دانشگاه‌های کوچک با ارتباط با دانشگاه‌های بزرگ به صورت همکاری یا قرار گرفتن زیر مجموعه‌های آنان، می ‌توانند ارتباط‌های علمی بهتری را ارائه دهند.

وی ادامه داد: این موضوع جزو طرح‌هایی است که هم در برنامه ششم توسعه دیده شده و هم جزو مصوبات ابلاغی شورای عالی انقلاب فرهنگی است. البته بخش‌هایی از این طرح مثل توقف پذیرش دانشجو توسط موسسات آموزش عالی وابسته به دستگاه‌های اجرایی و پژوهشگاه‌هایی که خارج از وزارت علوم بودند؛ اجرا شده است. آن ها را هم به سمت همکاری‌های مشترک با دانشگاه ها هدایت می‌کنیم.

غلامی  با اشاره به "هفته پژوهش و فن‌آوری" گفت: وجود نمایشگاه هفته پژوهش و فن‌آوری یک بازار کنار پژوهشگاه است که دستگاه های بخش‌های تولیدی نیازهایشان را عرضه می‌کنند. در اینجا متقاضی و ارائه دهنده خدمات علم و فن‌آوری یکدیگر را پیدا می‌کنند. سال‌های قبل نزدیک به 700میلیارد تومان قرار داد بین صنعت و دانشگاه داشتیم . امسال پیش‌بینی می‌کنیم شاهد رویداد خوبی در هفته پژوهش باشیم.

وی در ارتباط با حذف کنکور گفت: حذف مرحله‌ای کنکور جزو مصوبات قانونی است که در شورای سنجش و پذیرش اتفاق افتاده ما در سال های گذشته هم سابقه تحصیلی دانشجویان را به صورت مثبت اعمال می‌کردیم. با توجه به اینکه این روش در اجرا نشان می داد حدود 85 درصد قبولی ها بدون تاثیر سابقه می‌توانند در رشته های مورد نظرشان قبول شوند؛ امسال بخش اعظمی از دانشجویان می‌توانند بدون کنکور صرفا با ارائه مدارک تحصیلی خود، درخواست دانشگاه و رشته های مورد نظر خود را بدهند.

غلامی گفت: راهکار و نحوه انجام این موضوع را سازمان سنجش قبل از قبولی کنکور روی سایت خود می گذارد. ظرفیت این موضوع حدود 80درصد رشته ظرفیت است.

وزیر علوم  در پاسخ به پرسشی مبنی بر چرایی لغو سخنرانی‌ها در مراسم روز دانشجو تاکید کرد: ما لیست سیاهی برای سخنران‌ها  در دانشگاه‌ها نداریم . دردانشگاه‌ها هیات سه نفره ای متشکل از رئیس دانشگاه، نماینده ولی فقیه در دانشگاه و یک نفر به عنوان نماینده وزیر در این باره تصمیم می‌گیرند. در استان ها به دلیل شرایط خاص معمولا با شورای تامین هم بنا به تشخیص خود مشورت می‌کنند. ممکن است مصلحت‌هایی که مجموعه تامین استان داشته را در انتخاب سخنرانی‌های امسال در نظر گرفته باشند.

غلامی در ارتباط با استیضاح خود نیز گفت: این موضوع را باید از مجلس بپرسید.

وی در پایان گفت: تعداد کسانی که نقد دولت را در دانشگاه طرح می‌کردند؛ بیش تر بود اما همه بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۶:۰۳

آفت آموزش در کشور ما، معضل کنکور است. تنها راه مقابله با مافیا و غول کنکور این هست که حداقل 60 درصد دبیرستانهای ایران تبدیل به هنرستان شوند و به همین ترتیب 60 درصد دانشگاه های ایران (دولتی و آزاد) تبدیل به هنرسراهای آموزش شغلی یا هنرورزی یا چیزی شبیه آن شوند. واقعا سوال اصلی اینست چرا اصلا اینهمه دانشگاه و دانشجو داریم؟ آیا همه برای تحصیلات عالیه ساخته شده اند؟!!! نتیجه کار این شده که در سالهای اخیر مهندسین زیادی تولید کردیم که حتی یک انتگرال ساده بلد نیستند بگیرند!! چرا؟ چون ظرفیت دانشگاه ها (آزاد و دولتی و پیام نور و غیرانتفاعی و ...) را به حدی افزایش دادیم که هرکس ثبت نام کند قبول میشود با هر رتبه ای. بعد از چند سال هم بیکار تحویل جامعه میدهیم که به هیچ دردی نمیخورند بخصوص در رشته های علوم انسانی. بسیاری از دانش آموزان به این دلیل به سمت دبیرستان میروند که در مناطق اطراف منزل آنها هنرستان وجود ندارد. برای کاهش بیکاری و ایجاد اشتغال باید در همان دوران هنرستان به آنها شغل یاد داد و آن را در مرحله هنرسراها (به منزله تحصیلات تکمیلی برای هنرستانها) تکمیل کنند. در اینصورت دیگر خودبخود معضل و بساط کلاسها و کتابهای تست زنی و سوالات کنکور و کلاسهای خصوصی جمع میشوند. همه مشاغل برای دریافت مجوز باید دارای تحصیلات هنرستانی و هنرورزی مربوطه باشند مانند نجاری، آرایشگری، تعمیرات موبایل، وسایل برقی و بنایی و برقکاری وتاسیساتی و .... و برای بانوان هم رشته های اشتغال آفرین مربوطه مانند خیاطی و هنرهای دستی و خدمات بهداشتی و ... حذف فیزیکی کنکور ممکن نیست چراکه دارای نقاط قوتی هم هست مانند ایجاد عدالت آموزشی و رقابت عادلانه در همه نقاط کشور که چنین چیزی در دنیا کم نظیر هست. لذا راه حل، پاک کردن صورت مسئله نیست (حذف کنکور) بلکه ترمیم و تدبیر آن هست (یعنی با کاهش تقاضا بوسیله تبدیل دبیرستانها به هنرستان).

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۵ ۱۶:۰۸

حذف کنکور به این طریق به نظام قدیمها لطمه وارد میکند چراکه معدلشان ثبت شده ودیگه راهی ندارندتنها راه این است که قوانین متفاوت و متناسب با ان نظام را وضع کنند.