سمانه علی نژاد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا خاطرنشان کرد: افسردگی یکی دیگر از علل خودکشی در افراد است و افسردگی باعث میشود فرد بیشترین توجه و تمرکز خود را بر موقعیتها و مشکلات خود داشته و اعتماد بنفس حل آن مشکلات را نداشته باشد و تنها راه پیش روی خود را برای نجات، خودکشی بداند.
این روانشناس درخصوص عوامل موثر در اقدام به خودکشی گفت: اختلالات روانی، مصرف نادرست دارو، حالات روانی، شرایط فرهنگی، خانوادگی، اجتماعی، ژنتیک، بیماری های روانی و سوءمصرف مواد مخدر از عوامل مهم و تاثیر گذار در خودکشی هستند.
علی نژاد اظهار کرد: خودکشی یک موضوع ساده اجتماعی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن گذشت؛ رفتارها و اقداماتی که منجر به خودکشی در جوانان می شود حاصل مشکلات عمیق روانی، خانوادگی و اجتماعی است.
وی با اشاره به اینکه خودکشی یکی از مهمترین مشکلات جوامع امروز است تصریح کرد: خانواده ها باید از علل دست زدن جوانان به این عمل آگاه بوده و با استفاده از گفتوگو، ریشه یابی و حل مشکلات از بروز خودکشی در بین جوانان بکاهند.
این روانشناس با اشاره به اینکه در جامعه ما در خصوص تاثیر فضای مجازی بر خودکشی کمتر توجه شده است، ادامه داد: رشد شبکه های اجتماعی و نداشتن نظارت بر آنها و افزایش فیلم های سینمایی که در مورد ترویج خودکشی ساخته میشوند باعث شده برخی افراد بویژه نوجوانان وجوانان به فکر خودکشی بیفتند.
علی نژاد تصریح کرد: رسانه ها روز به روز بیشتر وارد خانه های و محیط خانوادگی ما می شوند و ما نباید در مقابل این نفوذ بیتفاوت بمانیم؛ متاسفانه همه ما چه مردم و چه مسئولان در مواجهه با تکنولوژیهای نوین رسانه ای مانند همیشه دیر وارد عمل می شویم و علاج واقعه را قبل از وقوع به فراموشی سپردیم.
انتهای پیام
نظرات