به گزارش ایسنا، محمود قدیری در نشست خبری چهارمین همایش ملی ایمنی شهری و آتش نشانی اظهار کرد: متاسفانه در حوزه ایمنی در کشورمان دچار نوعی فقر علمی شدهایم و بسیاری از دانشگاهها و پژوهشگران ما به این حوزه ورود نمیکنند. همین امر سبب شده که با افزایش جمعیت و رشد تکنولوژی ریسکهای ما به ویژه در مناطق شهری دچار افزایش شود و اگر با همین روند حرکت کنیم ممکن است حوادثی پیش بیاید که حادثه پلاسکو در مقابل آن حادثه کوچکی قلمداد شود.
قدیری با اشاره به تدریس رشته مهندسی حریق در دانشگاههای دنیا، گفت: در دانشگاههای ما نیز باید در چنین رشتهای به طور گسترده اقدام به پذیرش دانشجو شود چرا که اگر افراد با حریق و عوامل توسعه آن آشنا باشند به سرعت میتوانند آن را اطفاء کنند. اما در حال حاضر تنها در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی پذیرش دانشجو در این رشته آغاز شده و تا دو سال دیگر اولین گروه آن فارغ التحصیل میشوند.
بیمه آنطور که باید نقش خود را در مورد آتش نشانی ایفا نمیکند
قدیری مهمترین مسئله در حوزه ایمنی را ارتقای فرهنگ اجتماعی برشمرد و گفت: ما در حال حاضر ساختمانهایی داریم که تجهیزات و امکانات مناسبی از نظر ایمنی دارد اما با توجه به اینکه فرهنگ اجتماعی و فرهنگ ایمنی ضعیفی وجود دارد مردم نمیتوانند از این امکانات استفاده کنند و حتی در مواردی ساختمان پس از اخذ تاییدیه و تحویل به مالک دچار تغییراتی میشوند مثلا پلههای فرار را مسدود میکنند یا در فضاهای عمومی اجناس و مواد قابل اشتعال را قرار میدهند. بنابراین باید از ظرفیت دانشگاهی در حوزه ارتقای فرهنگ نیز استفاده کنیم.
معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از شرکتهای بیمه در کشورمان نیز انتقاد کرد و گفت: اولین ایستگاههای آتش نشانی در دنیا توسط شرکتهای بیمه گر افتتاح شدند تا خسارات کمتری را پرداخت کنند اما متاسفانه در کشور ما بیمه آنطور که باید نقش خود را در مورد آتش نشانی ایفا نمیکند. در همین راستا نیز لازم است که اصحاب رسانه به ما کمک کنند.
به گفته قدیری شرکتهای بیمه آنطور که باید خسارات را جبران نکرده و از سوی دیگر با توجه به اینکه شرکتهای بیمه باید اقدام به بازرسی ایمنی از ساختمانها کرده و سپس آن محل را بیمه کنند به این نقش خود نیز کمتر توجه کردهاند و خیلی از اماکن ناایمنی ما بیمه شدهاند و معلوم نیست که اصلا چرا با وجود عدم رفع نواقص این ملک بیمه شده است.
قدیری اضافه کرد: به عنوان مثال ساختمان تجاری داریم که 3000 نفر در آن فعال هستند و اتفاقا بیمه هم شده اما معلوم نیست که اگر حادثهای رخ داد چگونه میتوان ساکنانش را نجات داد.
قدیری از برگزاری چهارمین همایش ملی و اولین همایش بینالمللی آتش نشانی و ایمنی شهری خبر داد و گفت:این همایش در محورهایی همچون ایمنی شهری، پیشگیری، حفاظت، جنبههای اجتماعی، اقتصادی و حقوقی ایمنی در شهر برگزار شده و شرکت کنندگان تا پایان دی ماه میتوانند مقالات و آثار خود را ارائه دهند.
انتهای پیام
نظرات