به گزارش ایسنا، دکتر «شهین زلالی» در نخستین روز از برنامه مدون پنج روزه طب کار با اشاره به مبانی طب کار، علت به وجود آمدن این رشته و اشکالات وارد در این زمینه اظهار کرد: بهعنوان متولیان بهداشتی در زمینه حفظ سلامتی همه افراد جامعه مسئول هستیم، افرادی میتوانند از زندگی لذت ببرند که از نظر جسمی و روحی سالم باشند، اگر شرایطی ایجاد کنیم که فرد را از استفاده از خلاقیت و قابلیتهایش محروم کنیم، او را زنده به گور کردهایم، تناسب قابلیتها و شغل فرد نیز از آن جمله هستند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به وجود گروههای اجتماعی مختلف در جامعه، آنها را به چند دسته تقسیم کرده و هر کدام تحت پوشش بخشی از وزارت بهداشت قرار گرفتهاند که شاغلان نیز یکی از آنها هستند.
این متخصص طب کار ادامه داد: حفاظت از سلامتی شاغلان بهعلت تأمین رفاه جامعه و انجام کار هدفمند، مهم بوده و برخلاف تصور همه که فکر میکنند این پول است که رفاه میآورد، پول در صورت سرمایهگذاری و کار، خدمات و کالاهای مورد نیاز جامعه را تأمین میکند.
زلالی گفت: معمولاً کارفرمایان و مدیران احساس میکنند نیازی به انجام معاینات ندارند و خودشان را کنار میکشند در حالی که این افراد هم باید به سلامتی خود در محیط کار اهمیت دهند.
وی خاطرنشان کرد: معاینات پس از بازگشت از مرخصیهای شغلی بیش از یک هفته، معاینات دورهای(هر شش ماه یک بار) و معاینات جابهجایی کارگر در محیط کار جدی گرفته شوند.
این متخصص طب کار یادآور شد: شناختن نیازهای هر شغل بسیار مهم بوده و اینکه چه فردی میتواند نیازهای این شغل را تأمین کند، باید مورد توجه قرار گیرد و کبد، کلیه و سیستم خونسازی و همه کارکردهای بدن او را مورد بررسی قرار گیرد، اگر فرد مشکل داشته باشد، باید محدودیتهای شغلیاش تعیین شود.
برنامه مدون پنج روزه طب کار با همکاری مرکز پزشکی سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجانشرقی و مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، آغاز به کار کرد و تا اول آذر ماه ادامه دارد، این برنامه با حضور متخصصان طب کار، پزشکان عمومی و پزشکان شاغل در طرح پزشک خانواده در سالن کنفرانس مرکز بهداشت تبریز در حال برگزاری است.
انتهای پیام
نظرات