• شنبه / ۲۶ آبان ۱۳۹۷ / ۱۹:۲۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 97082612894
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

همکاری شهرداری، شورای شهر و میراث فرهنگی برای ساماندهی آرامگاه فردوسی

همکاری شهرداری، شورای شهر و میراث فرهنگی برای ساماندهی آرامگاه فردوسی

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: پروژه‌ی توسعه مجموعه‌ی فردوسی، بحث ساماندهی و همکاری شهرداری، شورای شهر و میراث فرهنگی مشهد را به فال نیک می‌گیریم.

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمدحسن طالبیان که شنبه ۲۶ آبان در مراسم رونمایی از آغاز عملیات اجرایی جلوخان آرامگاه فردوسی سخن می‌گفت، اظهار کرد: برای این پروژه طرح‌های مختلفی در سال گذشته مطرح شد که بیشتر ساخت و ساز مد نظر آن‌ها بود و عده‌ای فکر می‌کنند که توسعه و اقتصاد فقط از طریق ساخت‌ و ساز صورت می‌گیرد، در صورتی که ارزش‌هایی در زیر این شهر نهفته است که سال‌ها و نسل‌های مختلف می‌خواهد که روی آن کار کنند. 

وی با بیان این‌که این آثار منابع پایان نیافتنی و برگشت ناپذیری هستند که باید به آن‌ها توجه کنیم، به همین خاطر طرح‌هایی که مطرح شد، در شورای فنی سازمان رد می‌شد و طرحی که امروز از پیشخوان شروع می‌شود، طرحی است که همه روی آن اتفاق نظر دارند، ادامه داد: موزه‌هایی که می‌توان در این مکان ایجاد کرد، جلو موضوع پژوهش و کاوش را نمی‌گیرد، در واقع به تسهیل آن هم کمک می‌کند و در آینده می‌تواند معرف جامع‌تری برای مجموعه فردوسی و شهر کهن توس باشد.

او اضافه کرد: به همین دلیل برای ساخت این جلوخان با کمک شهرداری و شهردار مشهد که شخص فرهنگی هستند و شورای شهر که توجه به موضوعات فرهنگی دارند، تشکر ویژه دارم؛ چرا که برای رخ داد، چنین اتفاقی همکاری و همت لازم را داشته‌اند.

وی با اشاره به این که پس از این پروژه در استان، پروژه ۴۲ هکتاری که فاز صفر آن تکمیل شده، را در دست اجرا داریم و احتمال زیاد بعد از این پروژه جلوخان به دنبال اجرای آن هستیم تا به توسعه منطقه هم کمک کند، ادامه داد: مردم این منطقه هم از این جریان بهره‌مند خواهند شد، و انجام این پروژه موضوع پرونده‌ی میراث جهانی شهر کهن توس وفردوسی را تسریع و تسهیل می‌کند و این‌که آرامگاه فردوسی همیشه برای ما در اولویت است.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی کشوربا بیان این‌که این مجموعه در فهرست موقت یونسکو قرار دارد و موانعی سر راه این مجموعه وجود دارد که تا حل نشدن کامل آن‌ها از لیست موقت خارج نشده و به عنوان یک اثر ملی ثبت نخواهد شد، اظهار کرد: موضوعاتی که در رفع موانع مطرح هستند شامل سازماندهی که قرار است اتفاق بیافتد که می‌تواند بسیار مهم باشد، برداشت از معادن و ... که در این منطقه وجود دارد باید بهتر کنترل شود، مجموعه‌ی برق فشار قوی که سال‌ها در انتظار زیرزمینی شدن یا نصب آن در یک فاصله دورتر هستیم چرا که منظره‌ی آرامگاه را تحت تاثیر قرار داده است و در آخر ساماندهی نماهای روستاهایی که مشرف به مجموعه هستند، است.

او با اشاره به این‌که طرح‌هایی برای ارتقای موزه، ساختمان آرامگاه و باغ داخل در حال آماده شدن است که انجام آن‌ها توسط خود سازمان صورت خواهد گرفت، بیان کرد: روستای پاژ بعد از آرامگاه فردوسی برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد که بعد از موضوع آرامگاه فردوسی برای ما اهمیت دارد که مطالعاتی در این زمینه در حال انجام است و بعد تکمیل مطالعات کارهای اجرایی آن صورت خواهد گرفت و تکمیل آن نگاه برجسته‌ی جهانی را به دنبال خواهد داشت.

طالبیان تاکید کرد: ارگ کهن توس «برج بارو» به روش مرمت و بازسازی در حال آماده سازی است و قرار است عظمت برج بارو نشان داده شود، به هر حال آثاری که در منطقه وجود دارد مانند برج «اخنگان» و آثار دیگر مجموعه‌ای است که می‌شود در فهرست جهانی مطرح شود.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha