عبور 300 هزار زائر از دو مرز چذابه و شلمچه
دبیر ستاد اربعین خوزستان از عبور 300 هزار زائر از دو مرز استان خوزستان تا روز گذشته خبر داد.
رضا نجاتی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: تا روز گذشته (30 مهرماه) 300 هزار زائر از دو مرز شلمچه و چذابه عبور کردهاند که 26 هزار زائر از این تعداد اتباع غیرایرانی از کشورهای افغانستان، پاکستان، ترکیه و آذربایجان بودهاند.
وی با بیان اینکه حجم تردد زائران اربعین طی چند روز آینده بیشتر خواهد شد، افزود: پیشبینی میشود آمار قابل توجهی در راهپیمایی اربعین حسینی شرکت کنند. انتظار میرود تعداد زائران اربعین در سال جاری نسبت به سال گذشته بیشتر باشد.
استقرار 60 موکب خوزستانی در خاک عراق
مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان گفت: حدود 60 موکب از استان خوزستان برای خدماترسانی و پذیرائی از زوار در خاک عراق مستقر شدهاند.
حجت الاسلام سید محمود موسوی در حاشیه بازدید از مواکب مستقر در مرز شلمچه در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: از پنجم ماه صفر عملیات استقرار مواکب در دو مرز شلمچه و چذابه، همچنین ابتدای ورودی و مسیرهای منتهی به مرزها انجام شده است.
وی افزود: در مرز شلمچه از ابتدای میدان مقاومت تا پایانه مرزی حدود 450 موکب مستقر شده است. همچنین در چذابه 310 موکب مسقر شده که شبانهروز سه وعده غذایی شامل دو وعده غذای گرم و یک وعده صبحانه و میان وعده به زائرین ارائه میکنند.
مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان ادامه داد: از همه زائرین پذیرایی می شود و هیچ زائری بدون پذیرایی نمیماند و همه این خدمات توسط مردم ارائه میشود. همچنین محلهایی برای خواب و استراحت زائرین در مواکب مستقر در مرزهای شلمچه و چذابه فراهم شده است.
موسوی گفت: بیش از 600 موکب بینراهی نیز از ابتدای چهار ورودی استان خوزستان اعم از اندیمشک، دهدز، بهبهان و هویزه با ورود زائران به خوزستان از ابتدای ورودیها تا پایانههای مرزی از زوار پذیرایی و به آنها خدماترسانی میشود.
وی از استقرار 60 موکب استان خوزستان در خاک عراق برای خدماترسانی خبر داد و تصریح کرد: خزستان یکی از استانهایی است که مواکب آن صددرصد مردمی اداره میشوند. البته کمیته زیرساخت، استانداری، کمیتهها و دولت نیز در امر مسائل اساسی زیرساختی، امنیتی و خدماترسانی پای کار بودهاند و ما نیز یکی از این کمیتههای خدماترسان بودهایم.
مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان افزود: همه دستگاهها و مردم برای خدماترسانی به زوار به خوبی پای کار هستند و چنانچه کسی خدمات سیستمهای دولتی را نادیده بگیرد، اشتباه است زیرا هم مردم و هم دولت به خوبی در حال خدماترسانی به زوار هستند.
موسوی با بیان اینکه کلیه مواکب به صورت مردمی اداره میشوند، خاطرنشان کرد: از لحاظ ریالی ما هیچ هزینهای نکردهایم زیرا نه پول دولتی و نه انبار در اختیار داریم و چنانچه کسی نذورات و هدایایی به ما بدهد فورا بین مواکب تقسیم و در اختیار آنان قرار میدهیم.
استقرار خودروهای واکنش سریع ارتش در مرزهای سهگانه در ایام اربعین
معاون هماهنگکننده نیروی دریایی ارتش گفت: خودروهای واکنش سریع برای حوادث غیرمترقبه با کلیه امکانات در بحث بهداشت و درمان آماده و در سه مرز مستقرشده است.
به گزارش ایسنا، امیر دریادار حمزه علی کاویانی در حاشیه بازدید از مرز شلمچه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در کنار سایر دستگاهها و نیروهای نظامی در خدمت مردم و زائرین عزیز است و در این راستا اقدامات زیادی انجام داده است.
معاون هماهنگکننده نیروی دریایی ارتش افزود: نیروی دریایی آنچه در توان دارد را در مرز شلمچه پای کار آورده و مصمم است که به بهترین وجه در کنار سایر رزمندگان و خادمین به زوار و کشور اسلامی خدماترسانی کند.
وی با اشاره به برپایی بیمارستانهای صحرایی توسط نیروی دریایی ارتش در مرز شلمچه عنوان کرد: بخشی از مسئولیت بهداشتی و درمانی در این منطقه بر عهده نیروی دریایی است و خدمات بیمارستانی در این بیمارستان صحرایی به زوار ارائه میشود.
کاویانی افزود: متخصصین ما از مرکز به این منطقه اعزام شدهاند و آماده خدماترسانی به زوار اربعین هستند.
وی با بیان اینکه ارتش تمامی امکانات و ظرفیتها را در مرزهای سهگانه کشور فراهم کرده است، عنوان کرد: کلیه نیروها ازجمله نیروی دریایی، زمینی، قرارگاه پدافند هوایی و دیگر نیروهای ارتش با تدبیر فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی همه امکانات و ظرفیتهای موجود برای خدماترسانی به زائرین اربعین را پای کار آوردهاند.
معاون هماهنگکننده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: در مرزهای مهران و چذابه نیز همانند مرز شلمچه بیمارستان صحرایی بزرگی توسط نیروی زمینی ارتش دایر شده و متخصصین از اداره بهداشت و درمان فرماندهی کل ارتش جمهوری اسلامی ایران به این سه مرز اعزام شدهاند و آماده خدماترسانی به زوار هستند.
وی افزود: آنچه برای حضور زائران در سه مرز نیاز بوده را پای کار آوردهایم تا به زوار خدماترسانی کنند. از جمله اینکه خودروهای واکنش سریع برای استفاده در حوادث غیرمترقبه با کلیه امکانات در بحث بهداشت و درمان آماده و در سه مرز مستقرشدهاند.
کاویانی بیان کرد: تیمهای چک و خنثیسازی ما نیز به صورت 24 ساعته در مرز شلمچه مستقر هستند.
وی افزود: بیمارستان ما نیز بهصورت دو شیف و 24 ساعته همراه با پزشک متخصص و داروخانه آماده ارائه خدمات به زائران است و تا هشت روز پس از اربعین نیز برای خدماترسانی به زائرانی که در برگشت هستند، در مرزها مستقر خواهند بود. یک پارکینگ رایگان نیز در خرمشهر برای زائران در نظر گرفتهایم.
انتهای پیام
نظرات