• یکشنبه / ۲۹ مهر ۱۳۹۷ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 97072916047
  • خبرنگار : 71571

سرپرست دادسرای ویژه نوجوانان تهران:

حضور وکیل برای متهمان دادسرای نوجوانان الزامی است

حضور  وکیل برای متهمان دادسرای نوجوانان الزامی است

سرپرست دادسرای ناحیه ۲۹ تهران (ویژه نوجوانان) در نشست مشترک اعضای کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: به جهت عدم توانایی نوجوانان در انتخاب وکیل، عدم فن بیان و عدم اشراف به قوانین حمایتی کانون وکلا قبول وکالت در پرونده‌های تسخیری اطفال و نوجوانان خصوصاً کودکانی که با سوء استفاده و ناآگاهانه مرتکب بزه شده‌اند ضرورت دارد.

به گزارش ایسنا به نقل از کانون وکلای دادگستری، با توجه به اعلام نیاز دادسرای عمومی و انقلاب تهران و مجتمع قضایی شهید فهمیده در راستای حمایت حقوقی و دفاع از اطفال و نوجوانان در مظان اتهام، با فراخوان صورت گرفته از طریق کانون وکلای دادگستری مرکز ، وکلای علاقمند و فعال در حوزه حقوق کودکان و نوجوانان دعوت به همکاری شدند. به همین منظور جلسه‌ای  با حضور جعفر کوشا و صمد زاهد پاشا به عنوان نواب رییس کانون وکلای مرکز، حسین طالع عضو هیات مدیره، یاراحمدی دبیر کمیسیون وکالت‌های تسخیری، غیاثوند مدیر داخلی کانون وکلای دادگستری مرکز، احمد جعفری سرپرست مجتمع قضایی شهید فهمیده (ویژه اطفال و نوجوانان) و المیرا نقی زاده سرپرست دادسرای ناحیه ٢٩ (ویژه نوجوانان)، اعضای کمیسیون وکالت های تسخیری و وکلای علاقمند به دفاع از حقوق کودکان و نوجوانان در معرض اتهام در سالن اقبال کانون وکلای مرکز برگزار  شد.

در ابتدای این نشست جعفر کوشا، پیرامون مراحل قانونگذاری و سیاست جنایی در برخورد با اطفال و نوجوانان معارض قانون در ایران صحبت کرد و مقایسه ای در رابطه با سن کیفری اشخاص در ایران و سایر کشورها داشت و همچنین در خصوص ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی و نقش موثر وکلای دادگستری در دادرسی عادلانه و دفاع از حقوق کودکان مطالبی را بیان کرد.

در ادامه صمد زاهدپاشا به نقش موثر کمیسیون وکالت‌های تسخیری به عنوان بازوی مشورتی، پیگیری امور، ارجاع پرونده های تسخیری به همکاران اشاره کرد و گفت: کانون وکلای دادگستری مرکز در حوزه پذیرش پرونده‌های تسخیری و معاضدتی که به جامعه ارائه می‌کند خدمات بسیاری دارد. 

نایب رییس کانون وکلای دادگستری مرکز همچنین از همکارانی که به طور اختیاری آمادگی پذیرش وکالت‌های تسخیری را داشته و موجب پر رنگ شدن ایفای مسئولیت اجتماعی کانون می‌شوند تشکر و قدردانی کرد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های قانونی پیش‌بینی شده جهت کمک به بزهکاران از طریق وکلا و کانون‌های وکلا ابراز امیدواری کرد با پیگیری صورت گرفته و تعاملات به وجود آمده حق الوکاله وکالت‌های تسخیری و معاضدتی همکاران احیاء گردد.

در ادامه این نشست المیرا نقی زاده سرپرست دادسرای ناحیه ۲۹ تهران(ویژه نوجوانان) با اشاره به خدمات حقوقی ارائه شده توسط کانون وکلا به دادسرای تحت سرپرستی خود،  از همکاری وکلای کانون وکلای مرکز با آن دادسرا تشکر و قدرانی کرد.

وی از نوآورهای قانون آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی در حوزه اطفال و نوجوانان در حق برخورداری از وکیل مباحثی را مطرح و تاکید کرد، حقوق دفاعی متهمان و داشتن وکیل در مرحله دادسرا در راستای اصلاح و درمان  نوجوانان و بازگرداندن آنها به جامعه نیازمند حمایت‌های سازمان‌ها و نهادهای مدنی خصوصا کانون وکلا جهت معرفی همکاران وکیل در پذیرش پرونده‌های تسخیری اطفال  و نوجوانان است.

نقی زاده همچنین از  دیدگاه حمایتی خود و دیگر همکاران قضایی در دادسرای ناحیه ۲۹ تهران با کودکان معارض قانون مطالبی عنوان و اعلام کرد: در دادسرای نوجوانان سعی بر آن است تا از ظرفیت‌های قانونی موجود به‌جای مجازات کودکان آسیب‌پذیر استفاده شود.

وی با بیان اینکه تمامی جرایم در حوزه نوجوانان در تهران به دادسرای ناحیه ۲۹ تهران ارجاع می‌شود، گفت: غالب پرونده‌های مفتوح در این دادسرا مربوط به اقشار ضعیف جامعه بوده و به لحاظ موازین قانونی حضور و دخالت وکیل برای متهمان دادسرای نوجوانان الزامی است. عدم وجود وکیل، دادرسی را با چالش مواجه می‌کند لذا در راستای رعایت کنوانسیون حقوق کودک و آیین دادرسی کیفری و به جهت عدم توانایی نوجوانان در انتخاب وکیل، عدم فن بیان و عدم اشراف به قوانین حمایتی کانون وکلا،  قبول وکالت در پرونده‌های تسخیری اطفال و نوجوانان خصوصاً کودکانی که با سوء استفاده و ناآگاهانه مرتکب بزه شدند، ضرورت دارد.


در ادامه احمد جعفری سرپرست مجتمع قضایی شهید فهمیده از همکاری شفاف و مداوم کانون وکلای مرکز  و وکلا با این مجتمع از سنوات گذشته تاکنون قدردانی کرد و گفت: به‌لحاظ آنکه وکلا با میل و رضایت خود در این مجتمع حاضر می‌شوند این اقدام خداپسندانه از ارزش معنوی بالایی برخوردار است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد با توجه به ضرورت حضور همکاران علاقمند در حوزه کودک و نوجوان، هیچ پرونده ای بدون وکیل تشکیل نشود و خروجی محاکم به جای مجازات اطفال به سمت اصلاح، بازپروری و اقدامات پیشگیرانه سوق داده شود و از آنجایی که نبود وکیل در پرونده‌های اطفال و نوجوانان مشکلاتی در دادرسی ایجاد می‌کند بر تداوم همکاری کانون وکلا با این مجتمع در جهت کمک حقوقی به اطفال و نوجوانان معارض قانون تاکید کرد.

این جلسه با پاسخ میهمانان به پرسش‌های وکلا خاتمه یافت.

انهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha