• شنبه / ۲۸ مهر ۱۳۹۷ / ۱۵:۳۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 97072815586
  • خبرنگار : 71191

معاون رئیس جمهور مطرح کرد

آورده ۵۰درصدی میراثی‌ها برای موزه‌های خصوصی

آورده ۵۰درصدی میراثی‌ها برای موزه‌های خصوصی

معاون رئیس جمهور می‌گوید: سازمان میراث فرهنگی علاوه بر ایجاد موزه‌های دولتی و عمومی، در ایجاد موزه‌های خصوصی نیز نقش مهمی ایفا می‌کند، به اندازه‌ای که گاهی پنجاه درصد هزینه‌ی ایجاد موزه‌ها را متقبل می‌شود.

به گزارش ایسنا، روز جهانی موزه یا آئین افتتاح مراسم‌های مختلف با موضوعیت موزه بهانه‌ای همیشگی برای ارائه‌ی آمارهای مختلف است.هر چند در هربار ارائه‌ی آمار موزه‌های فعال، به جز قول و قرارهای تکراری، در میان همه‌ی صحبت‌ها، بیشترین افتخارات به موزه‌های خصوص برمی‌گردد تا موزه‌های عمومی که دستِ‌کم تسهیلات نسبتا مناسب‌تری از دولتی‌ها می‌گیرند. این موضوع این پرسش را مطرح می‌کند که مگر سازمان میراث‌فرهنگی و اداره کل موزه‌ها به جز تشویق چه قدر، به موزه‌های خصوصی تسهیلات می‌دهند که مهمترین بخش آمارهایشان را این موزه‌ها تشکیل می‌دهند.

آخرین اظهارات رییسان درجه یک سازمان میراث فرهنگی جمعه ۲۷ مهر در موزه ملی ایران، از زبان علی اصغر مونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مطرح شد: «در دولت تدبیر و امید اقدامات زیادی برای افزایش موزه‌ها انجام شده است، به اندازه‌ای که تا آغاز دولت یازدهم ۴۵۰ موزه در کشور فعال بودند که در کمتر از سال گذشته ۲۰۰ مورد به آنها اضافه شده است، بنابراین امیدواریم تا پایان دولت دوازدهم افتتاح هزارمین موزه کشور را جشن بگیریم.»

مونسان پس از این صحبت‌ها در پاسخ به پرسش ایسنا که سازمان میراث فرهنگی چه‌میزان تسهیلات به بخش خصوصی می‌دهد که در همه آمارهای خود از افتتاح این موزه‌ها نیز نام می‌برد، می‌گوید: دادنِ تسهیلات به موزه‌ها خود یک داستانِ جداست که باید بیشتر به موزه‌ها کمک کرد، اما همه اتفاقات در تسهیلات نیست، هر چند اگر بحث اعتبار مالی باشد، از روش‌های دیگر به آن‌ها کمک می‌کنیم.

او ادامه می‌دهد: براساس آمار، تا سال گذشته هر هفته شاهد افتتاح هر دو هفته یک موزه بودیم، اما امسال تلاش می‌کنیم تا این آماررا به هر هفته یک موزه برسانیم، تا تعداد قابل توجهی موزه غیر دولتی به مجموعه موزه‌های کشور اضافه شود.

معاون رئیس جمهور همچنین با تاکید بر این‌که در بسیاری از پروژه‌های موزه‌های خصوصی نیز به صورت مشارکتی سازمان میراث فرهنگی همکاری داشته است، می‌افزاید: با آن‌ها کار مشارکتی در تملک، مرمت و حتی تجهیزات کردن موزه‌ها انجام داده‌ایم.

او تاکید می‌کند:  در برنامه‌ای که سازمان میراث فرهنگی با سازمان برنامه و بودجه جلو می‌برد، قرار است به صورت مستقیم بتوانیم کمک‌هایی انجام دهیم. تا کنون نیز همکارانِ ما کارهای زیادی در این زمینه کرده‌اند، به اندازه‌ای که حتی برای چند موزه به میزان آورده‌ی بخش خصوصی، میراث فرهنگی نیز اعتبار پرداخت کرده است، یعنی به صورت ۵۰ درصد از اعتبار مورد نیز را میراث فرهنگی هزینه کرده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی با بیان این‌که بحث مشارکتی در موزه‌های خصوصی در سال گذشته زیاد انجام شده‌اند، ادامه می‌دهد: امسال نیز در طرح اشتغال فراگیر قرار بود سازمان برنامه و بودجه کمک بیشتری داشه باشد و منابعی را در اختیار ما بگذارد تا بیشتر بتوانیم این کار را توسعه دهیم، چون آن علاوه بر کارکردهای مهم موزه‌ای خود شغل ایجاد می‌کند.

مونسان اظهار می‌کند: هر چند به نظر می‌آید سازمان برنامه کمکِ کمی داشته است، اما روند سال قبل را امسال نیز ادامه می‌دهیم و کارهای مشارکتی را همکاران ما از محل کمک‌های فنی و اعتباری به خوبی انجام می‌دهند.

در یکی از رسمی‌ترین امارهای عنوان شده از سوی موزه‌ها، ششم آبان ۹۱، یحیی رحمتی، مدیرکل وقت اموز موزه‌ها و اموال منقول تاریخی به ایسنا اعلام کرده بود: «ایران ۴۱۲ موزه‌ی فعال در سطح کشور دارد که از این تعداد، ۲۱۵ موزه‌ی فعال وابسته به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور، ۱۲۵ موزه‌ی فعال غیروابسته به این سازمان، ‌۴۲ موزه‌ مشارکتی با دولت و ۳۰ موزه‌ی فعال از بخش خصوصی هستند.» حالا به نظر نمی‌رسد که این آمار بعد از گذشت حدود شش سال، تغییر محسوسی نسبت به گذشته‌ی خود داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha