• جمعه / ۲۷ مهر ۱۳۹۷ / ۰۳:۳۴
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 97072514475
  • خبرنگار : 71219

درباره «نام‌برده» و چهره‌ها در تئاتر

درباره «نام‌برده» و چهره‌ها در تئاتر

علی‌اصغر دشتی نمایش تازه خود را تلفیقی از چند هنر و رسانه می‌داند که رگه‌هایی از تئاتر مستند هم در آن دیده می‌شود.

این کارگردان تئاتر که به تازگی نمایش «نام‌برده» را در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه برده است، در گفت‌وگویی با ایسنا بیان کرد: «نام‌برده» را تلفیقی از چند هنر و رسانه می‌توان دید که بر پایه‌ی تئاتر مستند بنا شده است و در عین حال دارای پارامترهایی است که آن را از یک اثر مستند صرف خارج می‌کند.

دشتی افزود: مراحل گسترش و پرورش ایده این نمایش از دو ماه و نیم قبل شروع شد و کیوان سررشته نویسندگی آن را برعهده گرفت. البته در طول تمرینات بود که ایده بیش از پیش پرورش یافت و آن طرح ابتدایی به حالت نهایی و کنونی خود رسید.

به گفته این کارگردان که تجربه اجرای «متاستاز» را هم در کارنامه خود دارد، روش قصه گویی «نام‌برده» چندان نرمال نیست اما تماشاگر در هنگام مواجهه با اثر متوجه رویدادها و روابط درونی آن می‌شود. 

«نام‌برده» نمایشی است درباره‌ی یک اتفاق واقعی و تلاش دارد تا اتمسفری را تولید کند که حول این اتفاق و اتفاقات این‌چنینی پدید می‌آید. در واقع «نام‌برده» از یک مسئله‌ی شخصی شروع می‌شود و در پروسه‌ اجرا به یک مسئله‌ عمومی می‌رسد.

دشتی که نمایش خود را با حضور  آتیلا پسیانی، نگار جواهریان، پانته‌آ پناهی‌ها، علی باقری، اصغر پیران، رامین سیاردشتی، ایلناز شعبانی و حمید حبیبی‌فر روی صحنه می‌برد، درباره‌ حضور بازیگران مطرح و چهره که اخیرا استفاده از آن‌ها  در نمایش‌های زیادی باب شده است، هم گفت:‌ بین استفاده ابزاری از یک چهره و حضور جدی و کاربردی بازیگر در یک اجرای تئاتر تفاوت وجود دارد. فرق است بین اینکه از یک چهره بازیگری استفاده شود تا کاری تجاری تولید شود و زمانی که حضور و انتخاب او متکی بر زیبایی‌شناسی اثر باشد و همین تفاوت مبنای حضور بازیگران این نمایش است و البته من پیش از این هم با بعضی از این بازیگران همکاری داشته‌ام. 

به گزارش ایسنا، «نام‌بُرده» کاری از گروه تئاتر دن کیشوت، به تهیه‌کنندگی موسسه هنری «دی» و سرمایه‌گذاری امیرحسین نفر است که اجراهای خود را از ٢٥ مهرماه در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر آغاز کرده است.

در یادداشتی که علی‌اصغر دشتی درباره این نمایش نوشته، آمده است: «عواطف معاصر جمعی رویکردی بود که منجر به تولید «متاستاز شد»، در «نام‌برده» از منظری دیگر عواطف معاصر را جستجو می‌کنیم».

کیوان سررشته (نویسنده)، فرشاد فزونی (طراحی صدا و موسیقی)، شیما میرحمیدی (طراح صحنه و لباس)، صبا کسمایی (طراح نور)، فراز اسکندری (طراح ویدیو)، ماریا حاجیها (طراح گریم)، فرهاد فزونی (طراح گرافیک)، مصطفی شب‌خوان (طراح حرکت)، رها جهانشاهی(مدیرتولید)، شکوفه طاهری و وحید رهجو (گروه کارگردانی)، ‌صدف عمویی (منشی صحنه)، مریم دیهول (عکس و تیزر)، عسل عباسیان (مدیر روابط‌عمومی و مشاور رسانه‌ای) و امیر قالیچی (تبلیغات مجازی) دیگر عوامل این نمایش هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha