• سه‌شنبه / ۳ مهر ۱۳۹۷ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 97070301562
  • منبع : نمایندگی همدان

یک اقتصاددان مطرح کرد؛

خرید سکه و ارز کلاهبرداران برای کتمان پول‌های سیاه

خرید سکه و ارز کلاهبرداران برای کتمان پول‌های سیاه

ایسنا/همدان عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه بوعلی‌سینا با اشاره به اینکه وضعیت فعلی کشور به علت فعالیت سرمایه‌دارانی است که میل به خروج سرمایه به خارج از کشور دارند، گفت: میل و انگیزه خروج سرمایه عامل اصلی افزایش روزانه قیمت سکه و دلار است.

دکتر حمید سپهردوست در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در کنار بسیاری از عوامل سیاسی و برنامه‏‌های ناصحیح اجرا شده در عرصه اقتصاد، خروج سرمایه مهمترین عاملی است که وضعیت ما را در این دور از تحریم‌ها نسبت به دوره‌های قبل وخیم‌‏تر کرده است.

وی با بیان اینکه خروج سرمایه توسط افراد عادی و عمدتا کلاهبردار میلیاردی صورت می‌گیرد، ادامه داد: در راستای مبارزه با پولشویی و کشف فساد، عده‌ای که کلاهبرداری میلیاردی کردند و قصد کتمان پول‌های سیاه خود را دارند، به دنبال تبدیل این پول‌ها به سکه و دلار هستند تا بتوانند به خارج از کشور فرار کنند.

سپهردوست با اشاره به هجوم مردم برای خرید سکه و دلار، یادآور شد: مردم در شرایطی که می‌بینند دولت نمی‌تواند کاری کند خودشان برای حفظ ارزش دارایی‌هایشان به سمت خرید سکه و دلار می‌روند.

این اقتصاددان با تأکید بر اینکه در دوره‌های قبل اینقدر اقدام به دزدی و کلاهبرداری نداشتیم، تصریح کرد: کشف فساد باعث شده خروج از سرمایه بیشتر شود و خیلی نمی‌توان وضعیت موجود را به گردن انگیزه‌های احتیاطی مردم در جهت حفظ قدرت خرید آتی خود انداخت.

وی با بیان اینکه عدم میل به سرمایه‌گذاری در ایران و پولشویی بیشتر در آشفتگی بازار ارز و سرمایه بیشتر دخیل است تا نقش مردم عادی که دلار می‌خرند و سهم کمتری در آشفتگی بازار ارز و سرمایه ایفا می‌کنند، عنوان کرد: این حجم از سرمایه‌های کلان هستند که میل دارند خود را از منطقه در حال کاهش ارزش ریال ایرانی دور کرده و به سرمایه‌گذاری‌های پایدار نزدیک کنند. این امر باعث شده تا آشفتگی در بازار سرمایه‌گذاری و تلاش برای پولشویی و فرار از گیرافتادن، ایران را تبدیل به جامعه‌ای کرده که میل به خروج از سرمایه در آن زیاد شود.

این اقتصاددان با اشاره به پدیده‌های اقتصادی در سطح خُرد، ادامه داد: در جامعه‌ای هستیم که افراد فکر اقتصادی دارند و تلاش می‌کنند در راستای هیجانات اقتصادی حرکت کنند. وقتی یک شهروند همواره می‌‎بیند ارزش پول و توان خرید خانواده روز به روز در حال کم شدن است، بدیهی است برای حفظ منبع درآمدی و سرمایه خود به سمت خرید سکه و دلار بروند که البته این اقدام یک عمل غیراخلاقی است چرا که در جامعه اخلاق‌مدار و دینی و بر اساس آموزه‏‌های بنیادی درست نیست که افراد در جامعه اسلامی دست به احتکار و تکاثر سرمایه‌ای بزنند فعلا به آن نیاز نداشته و به ویژه موجب تشدید بی‌ثباتی در بازار می‏شود.

وی با بیان اینکه در بازار طلا و سکه با تورم 400 درصدی مواجه هستیم، درباره اینکه چرا بازار ثانویه نتوانست تعادل را در بازار برقرار کند، گفت: بازار ثانویه ارز نیز یک بازار دستوری است به‌طوریکه دولت دستور دهد دارندگان کالایی با ارزش روز بالاتر اقدام به فروش آن در قیمتی پایین‌تر کنند. منشأ ناکارآمدی آن هم علاوه بر برخوردهای کلان سیاسی نامناسب، به وجود رانت در تخصیص ارزهای دولتی و اعمال برخوردهای تبعیض‌آمیز طی سال‏های گذشته بین اقشار مختلف تولیدکننده و همچنین کالاهای مورد عرضه در جامعه برمی‌گردد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha