• شنبه / ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 97062411837
  • خبرنگار : 71594

نهمین جلسه دادگاه

ختم رسیدگی به پرونده حمید باقری درمنی اعلام شد

ختم رسیدگی به پرونده حمید باقری درمنی اعلام شد

نهمین جلسه رسیدگی به اتهامات حمید باقری درمنی متهم فساد اقتصادی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، قاضی صلواتی در ابتدای این جلسه ضمن اعلام علنی بودن دادگاه، از نماینده دادستان خواست در جایگاه قرار گیرد و اگر توضیحاتی دارد ارائه دهد.

نماینده دادستان گفت: آقای حمید باقری درمنی به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع وبا شکایت بانک سپه، ملی وکشاورزی با اشاره به مواد مطروحه اعم از اینکه او ۷۵۱ میلیارد و ۷۴۳ میلیون و ۷۹۰ هزار و ۱۵۴ ریال در حق بانک ملی و ۹۸ میلیارد و ۴۴۰ میلیون و ۴۲ هزار و ۵۹۲ ریال در حق بانک کشاورزی و ۲۳۷ میلیارد و ۶۱۰ میلیون و ۹۲۲ هزار و ۹۰۱ ریال در حق بانک سپه و به تحمل ۱۳ ماه حبس و رد مال محکوم شده است که در کیفرخواست قرائت شد.

نماینده دادستان پاسخ بانک ملی، بانک سپه و بانک کشاورزی را که در ابهامات ذکر شده بود را قرائت کرد و ضمن بیان سابقه محکومیت کیفری حمید باقری درمنی، گفت: وی سوابقی دارد تحت عنوان کلاهبرداری و تحصیل مال نامشروع که در روند تحقیقات قرار دارد.


وی گفت: در جلسه قبل متهم اظهار کرده ضمانت نامه‌ها ارتباطی به او ندارد که در این باره پاسخ‌های لازم را قرائت می‌کنم و شامل شرکت‌ها و مدیران عامل شرکت‌هایی از جمله شرکت نفت جی، آریا برج هرم، شرکت پتروشیمی ممسنی، شرکت سامان مجد است که ضمانت‌نامه‌ها را تنظیم کرده‌اند.

نماینده دادستان در ادامه اظهار کرد: در رابطه با صرافی اقتصاد نوین ۱۳ فقره ضمانت نامه از سوی شرکت آریا برج هرم، سه فقره شرکت محافظان نوین انرژی، سه فقره شکوه آبیدر به مدیرعاملی سیروس محمدی، یک فیرا شرکت انیس قائم کوثر به مدیرعاملی امیر شیری، ۱ فقره کارین پارسیان کیس، ۲ فقره ایلیا، ۱ فقره پرشین گستر، ۱ فقره ضمانتنامه معدن پاسارگاد صادر شده است.


وی گفت: در رابطه با شرکت نفت جی ۲ فقره ضمانتنامه در شرکت آریا برج هرم است. د  رابطه با شرکت پتروشیمی ممسنی با مدیرعاملی محمدرضا نصیری نیز یک ضمانتنامه صادر شده است. در قبال شرکت سامان مجد نیز ۴ فقره ضمانتنامه از سوز شرکت آریا برج هرم و شکوه آبیدر صادر شده که این شرکت‌ها همگی زیرمجموعه شرکت‌ حمید باقری درمنی هستند.

نماینده دادستان اظهار کرد: باقری درمنی  بدهی شرکت‌های هفتگانه به مبلغ ۱۶۰ میلیارد ریال را در قبال شرکت پتروشیمی نفت جی قبول کرده است.


وی افزود: باقری درمنی همچنین شرکت معدنی نیز داشت و شرکت‌های معدنی راز در رفسنجان و سیرجان را خریداری کرده بود.


در ادامه دیگر نماینده دادستان از ریاست شعبه ۱۵ تقاضا کرد که آقای علیرضا مسلمی را برای پاسخگویی به سوالات احضار نماید.


نماینده دادستان بعد از حضور مسلمی در جایگاه اظهار کرد: باقری درمنی به حساب شما در یک بازه زمانی پول واریز می‌کرد، رقم و منشا این پول چقدر و از کجا بوده است؟


مسلمی پاسخ داد: به حساب من ۱۲ میلیارد تومان پول واریز شده است که بابت فروش یک ملک پرداخت شد.


نماینده دادستان گفت: این فقط یک مرحله بوده در صورتی بارها به حساب شما پول واریز شده است.

مسلمی گفت: حساب‌های من در اختیار باقری بوده و دسته چک خودم را به صورت سفید امضا در اختیار مدیر مال قرار داده بودم و منشا این مبالغ را نمی‌دانم.

نماینده دادستان از وی پرسید: شما گفتی که نصیری از طرف باقری ضمانتنامه‌ها را امضا می‌کرد؟

مسلمی اظهار کرد: از فرآیند کارهای آقای نصیری و باقری هیچ اطلاعی نداشتم. تا سال ۹۱ که در دادگاه احضار شدم اطلاعی از ضمانتنامه‌ها نداشتم. اداره آگاهی که ما را خواست مشخص شد تعدادی از امضاهای بنده هم جعلی بوده است.

نماینده دادستان اظهار کرد: آیا از ارتباط باقری و نصیری اطلاع دارید؟

مسلمی گفت: به خدا هیچ اطلاعی نداشتم.

نماینده دادستان گفت: متهم در اقرار به بازپرس خود گفته است که تمام حساب‌های شرکت پلاستیک تهران در اختیار آقای باقری بوده و تمام واریز و برداشت توسط شخص باقری صورت می‌گرفت چون تمام اسناد در اختیار آقای باقری قرار داشت فقط هر زمان لازم بود به من می‌گفت و من چک صادر می‌کردم.

در ادامه نماینده دادستان از دادگاه درخواست کرد که جوانمیر محمدی رئیس شعبه بانک ملی بهار در جایگاه حضور یابد.
وی از محمدی سوال کرد:  اولین بار در چه تاریخی آقای درمنی را دیدید؟
جوانمیر محمدی اظهار کرد: سال ۸۸ بود.

نماینده دادستان پرسید: شما در اظهارات خود در مورد ضمانت‌نامه‌ها گاهی اظهار بی اطلاعی کرده‌اید و گاهی گفته‌اید آقای باقری درمنی اطلاع داشته و مدیریت می‌کرده است. اظهارات شما متناقض است، توضیح بفرمایید.

مسلمی گفت: تا سال ٩١ از ضمانت نامه‌ها اطلاعی نداشتم.

سپس نماینده دادستان بخش‌هایی از اظهارات علیرضا مسلمی را با ذکر شماره صفحه از کیفرخواست قرائت کرد.

در ادامه این جلسه جوانمیر محمدی (رئیس سابق شعبه بهار بانک ملی) متهم دیگر پرونده در جایگاه حاضر شد تا به سوالات نماینده دادستان پاسخ بدهد.


وی در پاسخ نماینده دادستان مبنی بر اینکه آقای درمنی را از چه زمانی می‌شناسید گفت: من ایشان را نمی‌شناختم.


نماینده دادستان پرسید: آقای حمید باقری درمنی را چه زمانی برای اولین بار ملاقات کردید؟


محمدی پاسخ داد: در سال ۹۰ به علت اینکه آقای نصیری گفتند ضمانت نامه‌ها جعلی است مرا به آقای باقری درمنی معرفی کردند و گفتند ما با ایشان کار می‌کنیم.


نماینده دادستان پرسید: چطور در طول یک جلسه به آقای باقری درمنی نزدیک شدید که او به شما گفت: دیگر به بانک نروید و شما هم نرفتید؟


محمدی جواب داد: من از طرف آقای نصیری تهدید شدم.


نماینده دادستان گفت: شما در اظهارات خود این موارد را به باقری درمنی نسبت دادید که او به شما گفته خارج از کشور بروید. چه مدت خارج از کشور بودید؟


محمدی پاسخ داد: تا آبان ماه ۹۱ خارج از کشور بودم بعد از آن در سعادت آباد خانه‌ای اجاره کردم که پول اجاره را حمید باقری درمنی داده بود.


نماینده دادستان گفت: همه خرج روزمره و پول کرایه منزل را حمید باقری درمنی برای شما به خاطر آشنایی چند ساعته تامین کرده است؟ او به شما آنقدر کمک کرده بود؟ چه سودی از ضمانت نامه‌های جعلی می‌بردند؟


محمدی پاسخ داد: این موضوع را به من نگفتند ما با هم کار می‌کردیم وقتی این موضوعات را شنیدم شوکه شدم.
وی افزود: من تا آخرین لحظه نمی‌دانستم اسناد جعلی است.


نماینده دادستان از محمدی پرسید: شما در سال ۹۱ در یک دفتر در میدان ونک با آقای باقری درمنی ملاقات داشتید و درباره ضمانت‌نامه‌های فاقد اعتبار نگران بودید که باقری درمنی به شما دلگرمی می‌داده است. چه توضیحی دارید؟


محمدی پاسخ داد: آقای نصیری فرار کرده بود از طرفی به من اتهام زده بودند.


در ادامه نماینده دادستان اظهارات محمدی را که در کیفرخواست موجود است را قرائت کرد و از او سوال کرد که آیا اظهارات خو را تایید می‌کنید و محمدی پاسخ داد بله.

سپس قاضی دادگاه از وکیل حمید باقری درمنی خواست که در جایگاه حاضر شود.


رمضانی وکیل حمید باقری درمنی در جایگاه حاضر شد و اظهار کرد: حسب کیفرخواست صادره موکل بر اساس اتهامات نه‌گانه در اینجا حضور دارد.


وی افزود: مالی که در ید شرکت جی به عنوان وثیقه قرار گرفته بالاتر از مبلغ قرارداد است و این شرکت قبل از سررسید قرارداد علیه موکل من شکایت می‌کنند و وی را به زندان می‌اندازند.


رمضانی اظهار کرد: کل قرارداد منعقده مابین شرکت نفت جی و شرکت فجرگستر نوین کلا ۶۰ هزار تن تحویل شده است.

وکیل مدافع باقری درمنی در ادامه از محضر دادگاه پرسید: متضرر اصلی چه کسی است؟ فجر گستر یا گسترش نوین؟ در این شرایط آیا حبس بیش از چهار سال آیا عدالت است؟


همچنین در ادامه قدمگاهی یکی دیگر از وکلای باقری درمنی در جایگاه حضور یافت و اظهار کرد: در خصوص بند ۹ کیفرخواست در رابطه با اتهام افساد فی‌الارض مشخص نیست این اتهام بر چه اساسی صادر شده است و گزارش بانک مرکزی در پرونده وجود ندارد. موکل من نه تنها بدهکار نیست بلکه کل بدهی‌هایش را پرداخت کرده است.


وی گفت: اینکه موکل ممنوع‌المعامله بوده و کارهای خود را از طریق دیگران انجام می‌داده و این موضوع را مصداق افساد فی‌الارض بدانیم درست نیست. موکل من با اتهام معاونت در کلاهبرداری دستگیر شد اما حالا بعد از ۴ سال به اتهام افساد فی‌الارض محاکمه می‌شود.


قدمگاهی در ادامه گفت: موکل من معتقد  به نظام جمهوری اسلامی و کارآفرین است و می‌ تواند در این شرایط بد اقتصادی چرخه اقتصاد کشور را به حرکت درآورد.


در ادامه این جلسه حمید باقری درمنی اظهار کرد: در خصوص پرونده صوری بودن شرکت‌ها در  دادگاه یافت‌آباد این مساله رد شد. شرکت شاکی من گفته ۲۲ سند جعلی وجود دارد. از سال ۹۰ که ۷ سال گذشته در این هفت سال متاسفانه هیچگونه اقدامی برای بررسی این موضوع انجام نشده و ۴ سال است که من در زندان هستم و به تازگی وکلای من پرونده را خوانده‌اند.


وی ادامه داد: معاملات شرکت با شاکی کاملا واقعی است. من فقط در برخی کارهای تجاری با آنها همکاری کردم. همه حرف‌ها صرف گفته شاکی است و یک سوال در این رابطه طی این ۴ سال از من پرسید نشده. نماینده شرکت جی هم گفتند که شرکت جعلی ربطی به ۶ شرکت نداشته چرا که در زمان معامله ۶ شرکت با جی اصلا جزایری و نصیری در ایران نبودند.

وی گفت: مراودات من و آقای نصیری کاملا مشخص است. من آدم بی عقلی نبودم. ملک‌هایی که به نصیری دادم ارزش بالایی دارد . وکالت ملکی که در کن به نصیری دادم ۵۷ میلیارد کارشناسی  شده است. اموالی که به نصیری دادم در پرونده ذکر نشده است.


باقری در ادامه گفت: اینکه فقط من را محکوم کنید که به نتیجه نمی‌رسید. اگر فقط بحث محکومیت من است پس رد مال شکات چه می‌شود.


باقری افزود: چون پرونده نصیری کلاهبرداری بوده وقتی با این روند ادغام شود این پرونده هم باید از روند خود خارج شود. کیفرخواست بعد از ۷ سال نوشته شده، مبلغ کیفرخواست من چقدر است؟ صرف چند معامله من را متهم به مشارکت با نصیری می‌کنید؟


متهم اظهار کرد: پول و مال من رفته برای چه می‌خواهید من را متهم کنید؟ هرچه پرونده را می‌خوانم روزی ۶ قرص می‌خورم و فشارخون گرفتم و هنوز متوجه نشده‌ام اتهام من در این پرونده چیست. من چه چیزی به دست آورده‌ام؟
من که لنگ پول برای تودیع وثیقه هستم. اگر آن آدم مانده بود می‌توانست بدهی‌های خود را پرداخت کند.

باقری در پایان اظهاراتش گفت: اگر کاری کردم مدرک ارائه کنید وگر نه آزادم کنید. من اگر جرمی انجام می‌دادم فرار می‌کردم.
 

در پایان جلسه قاضی صلواتی ختم رسیدگی به پرونده حمید باقری درمنی را اعلام کرد و گفت که دادگاه در مهلت مقرر حکم متهم ردیف اول را صادر خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha