• جمعه / ۲۳ شهریور ۱۳۹۷ / ۰۸:۴۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97062311429
  • خبرنگار : 71623

قابل توجه سازمان حمایت

برچسب‌گذاری قیمت­ در سوپرمارکت­‌ها!

برچسب‌گذاری قیمت­ در سوپرمارکت­‌ها!

در پی افزایش قیمت­ برخی محصولات در بازار، رئیس اتحادیه سوپرمارکت‌داران گفت: "دلالان، برخی کالاها را به قیمت درج شده روی آنها به مغازه­‌داران می­‌فروشند و با توجه به اینکه فروش بالاتر از قیمت مندرج روی کالا گران فروشی و جرم محسوب می شود، فروشندگان مجبورند آن ها را به قیمت خرید بفروشند". این در حالی است که در برخی سوپرمارکت­‌ها، مغازه­‌داران برچسب قیمت جدید روی کالاها درج می­‌کنند.

به گزارش ایسنا، در ماه­‌های اخیر، کاهش عرضه و در نتیجه آن، افزایش قیمت­ برخی محصولات، بازار مصرف را دچار مشکل کرده است؛ به طوریکه کم شدن محصولاتی مانند پوشک، وسایل بهداشتی بانوان و دیگر محصولات سلولزی به دلیل کاهش عرضه که در برخی موارد به احتکار و در برخی دیگر به کمبود مواد اولیه و مشکل در تولید برمی‌گردد، بازار این محصولات را داغ کرده و باعث شده که حتی مصرف‌کنندگان به سمت خرید بیش از نیاز خود رو بیاورند و بر التهاب بازار بیفزایند. در این بین کارخانه‌ها قیمت فروش برخی کالاها را برای واحدهای صنفی، همان نرخ‌های درج شده برای مصرف‌کننده در نظر می‌گیرند.

به گفته رئیس اتحادیه سوپرمارکت داران تهران، توزیعکنندگان و دلالان، کالاها را به قیمت درج شده روی آن­ها یا حتی بالاتر به مغازه­‌داران می­‌فروشند و آن­ها هم گاهی مجبورند برای حفظ مشتریان خود، برخی محصولات را به همان قیمت به دست مصرف­‌کننده برسانند، چراکه اگر آن را بالاتر از قیمت ثبت شده روی کالا عرضه کنند، گران­فروشی محسوب می­‌شود. این درحالی است که بنگاه‌داران، کالاها را به قیمتی که روی کالا درج شده یا حتی بالاتر آن در بازار سیاه  به مغازه­‌داران می­‌فروشند.

در این بین برخی مغازه‌داران، برچسب جدید قیمت روی اجناس می‌چسبانند تا این سود صفر شده را به نوعی جبران کنند؛ در صورتیکه این موضوع تخلف و ضایع کردن حقوق مصرف‌کنندگان است.

سعید درخشانی - رییس اتحادیه سوپرمارکت داران تهران، در این باره به ایسنا گفت: طبق قانون، درج قیمت جدید روی محصولات تخلف محسوب می‌شود و در دادگاه قابل پیگیری است.

وی ضمن تایید اینکه امکان دارد فروشندگان برچسب جدید قیمت روی اجناس بزنند و آن­ها را بفروشند، تاکید کرد: این مسائل باید به سامانه ۱۲۴ اطلاع داده شود تا بسته به میزان تخلف در دادگاه رسیدگی شود.

درخشانی با اشاره به اینکه عرضه برخی اجناس نیز کم شده است، گفت: اگرمغازه‌­داری بتواند اجناسی که عرضه آن­ها کم شده است را خریداری کند با مقداری سود آن را می­‌فروشد. عده­‌ای از مغازه­‌داران اجناس جدید نمی­‌خرند اما کسانی که کالای جدید می­‌خرند، مجبورند آن را گران‌تر بفروشند.

در این رابطه پیگیری ایسنا از مسئولان سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان برای توضیح در این زمینه بی‌نتیجه ماند و این سازمان حاضر به پاسخگویی نشد. طبق قانون تعزیرات حکومتی، گرانفروشی یعنی عرضه کالا یا خدمات به بهای بیش از نرخ‌های تعیین شده توسط مراجع رسمی بطور علی الحساب یا قطعی و عدم اجرای مقررات و ضوابط قیمت گذاری و انجام هر نوع اقدامات دیگر که منجر به افزایش بهای کالا یا خدمات برای خریدار شود که جریمه آن بر اساس میزان گران­فروشی توسط دادگاه تعیین می‌­شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۳ ۱۲:۴۱

خب چرا یه کاری میکنید که مغازه دار اجازه بده به خودش برچسب دوباره قیمت بزاره روش خب شما برین نگاه کنید متخلفین برکنار کنید

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۳ ۱۸:۴۹

تعزیرات حکومتی برای قیمت گذاری (نسب اتیک) روی کالاها شروع بکار کرد. دلیل که باید بررسی شود: 1- چرا فروشندگان حاضر نیستند، قیمت گذاری صورت گیرد؟ 2- قیمت گذاری نکردن چه منافع برای فروشنده دارد، که فروشندگان کلهوم چنین نمیکنند؟ 3- چرا اتاقهای اصناف که اعضایش از کسبه هستند این کار را اجباری نمیکنند؟ 4- گفته میشود، فروشندگان بابت عدم درج قیمت جریمه میشوند؛ عدم درج قیمت برای فروشنده چقدر سود دارد که حاضر است جریمه شود ولی قیمت را نصب نکند؟ 5- چرا جریمه باید ایقدر کم باشد که فروشنده به قیمتگذاری بی اعتنا باشد؟ 6- اگر عدم نصب قیمت سیاست اتاقهای اصناف نباشد پس چگونه است که این کار غیر قانونی در سطح کاملاً وسیع صورت میگیرد؟ 7- چرا محل کسب متخلفین پلمپ نمیشود؟ 8- چرا پلمپ محل کسب را به عدۀ اتاق اصناف گذاشته اند (چاقو دسته خودش را نمیبرد)؟ 9- چه کسانی اعضای اتاق اصناف را انتخاب میکننند؟ 10- " چرا هیچ مقام و رسانه ای برای ایجاد انجمن حمایت از مصرف کننده تلاشی واقعی و پی گیری نمیکند "؟

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۴ ۰۲:۳۹

سلام خسته نباشید من که دیروز دستمال کاغذی را با قیمت بالی مصرف کننده خریدم کارتون 260هزارتومان ومغازه دارم چکارکنم هزینه برق وکرایه دارم شما که میگید جریمه مکنند پس راهنمایی کنید

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۰۶ ۱۳:۱۱

سلام خسته نباشید من که تادیروز سودیک کارتن پفکم 10هزارتومان بودوامروز همان پفک را باسود واصل پول تازه 30هزارازجیبم گذاشتم روش تاخریداری کردم ومغازه دارم چکارکنم هزینه برق وکرایه دارم شما که میگید جریمه مکنند پس راهنمایی کنید