• جمعه / ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97061607865
  • خبرنگار : 71498

آخرین وضعیت منابع آب در کشور

آخرین وضعیت منابع آب در کشور

سال گذشته حجم آب‌های سطحی کشور ۳۲ میلیارد مترمکعب بود اما امسال حجم این آب‌ها به ۲۵ میلیارد مترمکعب رسیده یعنی حجم آب‌های سطحی کشور حدود ۳۵ درصد کاهش یافته و این در شرایطی است که این عدد در دهه ۷۰، حدود ۸۰ میلیارد مترمکعب بوده است.

به گزارش ایسنا، آمار و اراقام منابع آبی کشور بیانگر اوضاع نابه‌سامان کشور در این حوزه است چراکه از یک سو با کاهش آب‌های سطحی و از سوی دیگر کاهش آب‌های زیر زمینی مواجهه هستیم، علاوه بر این، وضعیت بارندگی‌ها نیز چندان مناسب نیست.

بر اساس آخرین آمار از وضعیت بارش‌های کشور باید گفت که ارتفاع کل ریزش‌های جوی از اول مهر تا ۱۴ شهریور سال آبی ۹۷-۹۶ بالغ بر ۱۶۹.۵ میلیمتر بوده که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت ( ۲۴۶.۷ میلیمتر) ۳۱.۳ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۲۳۱.۵ میلیمتر) ۲۶.۸ درصد کاهش نشان می‌دهد. ضمناً حجم بارش طی این مدت نیز  معادل ۲۷۹.۳۴۱ میلیارد مترمکعب بوده است.

علاوه بر این از میان ۱۷۷ سد بزرگ موجود در شش حوضه آبریز اصلی کشور ۹۰ سد بزرگ از جمله سدهای زاینده‌رود، شهیدرجایی، ساوه، کوثر و ملاصدرا کمتر از ۴۰ درصد آب ذخیره شده دارند.

از سوی دیگر میزان برداشت از منابع آب تجدیدپذیر بسیار زیاد است به گونه‌ای که بر اساس گفته‌های عیسی کلانتری هیچ کشوری نباید بیش از ۴۰ درصد ظرفیت منابع تجدیدپذیر را مصرف کند اما در ایران ۱۳۰ درصد برداشت می‌شود.

آمار و ارقام وضعیت منابع آبی کشور موضوعی است که شاید آن طور که باید مورد توجه مردم و مسوولان قرار نگرفته و باید بیش از گذشته و به‌صورت فراگیر به این مساله مهم و حیاتی نگاه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۴-۲۱ ۲۰:۴۷

باید مردم را در شهرهای با ریزش باران بالاتر متمرکز کنند تا خشک و امکانات را به آن شهرها ببرند و آن شهرها را توسعه دهند زیر ساخت هایش را تا بتوانند در آینده جوابگوی تمرکز جمعیت باشد استان های گیلان مازندران اردبیل تبریز مناسب ترین گزینه از نظر منابع آبی و افزایش تمرکز جمعیت هستند مردم ایران هر کسی در استان گیلان و مازندران قطعه زمینی بخرد و ملکی بسازد مانند این است که ده سال دیگر قطعه ای از بهشت را دارد