• شنبه / ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ / ۰۱:۴۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97062311707
  • خبرنگار : 71498

وضعیت سدها بحرانی است

وضعیت سدها بحرانی است

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: درحال حاضر وضعیت سدهای ایران بحرانی است و باید دعا کرد که بارندگی خوبی در فصل پاییز داشته باشیم تا بتوانیم این وضعیت را سروسامان دهیم.

محمد حاج رسولی‌ها در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه نسبت به متوسط درازمدت شاهد ۳۱ درصد کاهش بارندگی هستیم، اظهار کرد: متاسفانه در حوزه منابع آبی شرایط خوبی پیش‌روی کشور قرار ندارد.

وی با تاکید بر این‌که تا آذرماه که ورودی مخازن سدها کمتر از مصرف است به ناچار از ذخایر سدها استفاده می‌کنیم، اظهار کرد: همین مساله موجب شده که سدها شرایط خوبی را نداشته باشند.

به گفته مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، براساس آمار، امسال نسبت به سال قبل ورودی آب به سدها ۳۳ درصد کاهش داشته که این عدد قابل قبول نیست.

حاج‌ رسولیها با بیان این‌که ایران چندین سال است که با بحران آب دست و پنچه نرم می‌کند، ادامه داد: برای این مساله تدابیری اندیشیده و از سوی دولت در نظر گرفته شده که امیدواریم بتوانیم چالش‌های را در این حوزه پشت سر بگذرانیم.

بر اساس آخرین اطلاعات، سال گذشته حجم آب‌های سطحی کشور ۳۲ میلیارد مترمکعب بود اما امسال حجم این آب‌ها به ۲۵ میلیارد مترمکعب رسیده است؛ یعنی حجم آب‌های سطحی کشور حدود ۳۵ درصد کاهش یافته و این در شرایطی است که این عدد در دهه ۷۰، حدود ۸۰ میلیارد مترمکعب بوده است.

آمار و اراقام منابع آبی بیانگر اوضاع نابه‌سامان ایران در این حوزه است، چراکه از یک سو با کاهش آب‌های سطحی و از سوی دیگر کاهش آب‌های زیر زمینی مواجهه هستیم؛ علاوه بر این، وضعیت بارندگی‌ها نیز چندان مناسب نیست.

بر اساس آخرین آمار از وضعیت بارش‌ها باید گفت که ارتفاع کل ریزش‌های جوی از اول مهر تا ۱۴ شهریور سال آبی ۹۷-۹۶ بالغ بر ۱۶۹.۵ میلیمتر بوده که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت ( ۲۴۶.۷ میلیمتر) ۳۱.۳ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۲۳۱.۵ میلیمتر) ۲۶.۸ درصد کاهش نشان می‌دهد. ضمناً حجم بارش طی این مدت نیز  معادل ۲۷۹.۳۴۱ میلیارد مترمکعب بوده است.

علاوه بر این از میان ۱۷۷ سد بزرگ موجود در شش حوضه آبریز اصلی کشور ۹۰ سد بزرگ از جمله سدهای زاینده‌رود، شهیدرجایی، ساوه، کوثر و ملاصدرا کمتر از ۴۰ درصد آب ذخیره شده دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۴ ۰۸:۱۰

این از سیاست غلط افزایش جمعیت هست البته مدیریت غلط منابع آبی، ساختن سدهای بی شمار بدون مطالعات دقیق صرفا به جهت نمایش تصنعی پیشرفت کشور از دولت سازندگی تا به امروز، افزایش سطح کشت برای نشان دادن عدم وابستگی به خارج از کشور نیز موثر بوده اما نه به اندازه مورد اول

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۴ ۱۰:۲۶

دروغ! یک سری به این سد کرج بزن از هرسال پرتر است