• چهارشنبه / ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۶:۱۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97061407350
  • خبرنگار : 71577

علت نابسامانی بازار ارز چیست؟

علت نابسامانی بازار ارز چیست؟

یک کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به بروز التهابات در بازار ارز، این مساله را به دلیل افزایش حجم نقدینگی ناشی از سررسید برخی سپرده‌های بانکی و همچنین پیش‌خور تحریم‌های آبان‌ماه ارزیابی کرد.

عبدالله مشکانی - کارشناس مسائل اقتصادی - در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت بازار در طی روزهای گذشته، بخشی از این التهابات را سر آمدن مهلت برخی از سپرده‌های بانکی عنوان کرد و گفت: این مساله باعث افزایش نقدینگی خواهد شد، ضمن اینکه پیش‌خور تحریم‌های آبان‌ ماه را هم در بازار داریم که از دو ماه قبل خود را نشان داده است. علت هم آن است که برخی از فعالان بازار متوجه اثر آن تحریم‌ها شده و به آن واکنش نشان می‌دهند.

مشکانی با اشاره به عدم عرضه ارز توسط پالایشگاه‌های پتروشیمی، فولاد و معادن، ادامه داد: این‌ها فروشنده ارز خود در بازار نیستند، ضمن اینکه این مدیران را مستقیما وزیر صنعت مشخص می‌کند و زمانی که این‌ها ارزشان را نمی‌فروشند برداشت مردم این است که دولت نمی‌خواهد ارز خود را بفروشد.

او همچنین با بیان اینکه مدت ترخیص کالاها در گمرک بسیار طولانی شده است، گفت: برخی مواد اولیه در گمرک موجود است، اما به دلیل عدم هماهنگی گمرک و بانک مرکزی که نرخ دلار را مشخص نمی‌کنند، مواد اولیه از گمرک خارج نمی‌شود. در چنین شرایطی کارخانه‌ها و تولیدکنندگان دچار ضرر و زیان می‌شوند.

مشکانی همچنین با اشاره به نرخ دلار ۴۲۰۰ تومان در ماه‌های گذشته اظهار کرد: تولید کننده مدعی است که بر مبنای نرخ دلار ۴۲۰۰ تومانی محصولش را پیش‌فروش کرده، اما حالا مواد اولیه‌اش در گمرک توقیف شده است. تولیدکنندگان انتظار دارند مواد اولیه آن‌ها با دلار ۴۲۰۰ تومانی از گمرک خارج شود. در حالی که دولت می‌گوید تولید کننده باید مابه‌التفاوت دلار دولتی با بازار آزاد را محاسبه و پرداخت کند.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اختلاف بین دولت و تولیدکنندگان اظهار کرد: به نظر می‌رسد دولت در این جا منتظر گرانتر شدن قیمت ارز در بازار آزاد است تا آنگاه مابه‌التفاوت بیشتری از تولیدکنندگان بگیرد. به همین خاطر تولیدکنندگان در چنین شرایطی زیان‌دیدگان اصلی خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۶-۱۴ ۱۶:۲۸

دیگه امروز این همه ماشین فروختید ! این همه سکه قبلا فروختید! این همه شاخص بورستون حبابی داره میره بالا! نقدینگی کجا بود؟ یا بدون پول دارید اینارو دارید می بخشید یا همش دروغه! ...! علت بالا رفتن دلار چیزی نیست جز مدیریت ضعیف اقتصادی و بی دلاری بانک مرکزی!

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۱۴ ۱۹:۵۳

خدا را شکر مسولین فعلا یک چیز یاد گرفتن به اسم افزایش نقدینگی تا بتونن با آن تصمیمات اشتباه خودشونو تفسیر کنند......

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۱۴ ۲۰:۰۶

نقدینگی زیاد است چون مردم در این وضع بد و آشفته ی اقتصادی نمیدانند با اندک پولی که حاصل ۱۰ یا ۲۰ سال کارو تلاششان است چکار بکنند و از طرفی نگرانند که این زحمت از ارزشش در حال کاسته شدن هست و مثلا با ۱۰۰ میلیون چون کاری نمیشود کرد به ناچار در بازارهایی که نیاز به سرمایه ی بالا ندارد مثل خرید سکه و ...قدم میگذارند و مجبور هستن چون حاصل زحمت چند ساله شان در اثر این اقتصاد بیمار در حال نابودی هست

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۱۴ ۲۱:۵۵

بعد می گویند چرا از دولت آقای روحانی انتقاد میشود یک دولت با این همه متخصص !! نمیتواند ماه ها مشکل ارز را حل کند بانکها هم مافیا شده اند و بانک مرکزی هم اصلاً انگار نه انگار اصلاح طلبان نمیتوانند اصلاح کنند این هم برای مردم ایران روشن شد

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۱۴ ۲۲:۱۴

حکومت بدون علم اقتصاد یعنی سقوط آزاد .حاکمان هنوز باورندارند

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۱۴ ۲۳:۲۵

چه فرقی داره

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۱۵ ۰۱:۴۵

چهار نفر از خودی های محتکر و چهار نفر از عوام محتکر تنبیه کنید درست می شود . مشکل مسئولین و ثروتمندان محتکر هستند