• چهارشنبه / ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۵:۳۷
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 97061407317
  • خبرنگار : 71582

معاون وزیر بهداشت:

بیش از 1.5 میلیون نفر از معتادان تزریقی مبتلا به «ایدز» هستند/ اعتیاد، واکسن ندارد

بیش از 1.5 میلیون نفر از معتادان تزریقی مبتلا به «ایدز» هستند/ اعتیاد، واکسن ندارد

معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه در حوزه اعتیاد، از حدود ١٢ میلیون تزریقی مواد مخدر در جهان، بیش از ۵٠ درصد مبتلا به هپاتیت c هستند، افزود: سالانه ٢٢٠ هزار نفر در دنیا بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می دهند.

به گزارش ایسنا، علیرضا رئیسی، در دوازدهمین کنگره بین‌المللی دانش اعتیاد در سالن همایش‌های رازی با اشاره به اینکه حدود یک میلیون و ۶٠٠ هزار نفر از افراد تزریقی به بیماری HIV مبتلا هستند، گفت: یک میلیون و ٣٠٠ هزار نفر هم هر دو بیماری هپاتیت c و HIV  دارند.


رئیسی با تاکید بر پیشگیری در حوزه بهداشت و مراقبت های سطح یک، اظهار کرد: ٢٢ هزار مراقب سلامت، ۱۶۰۰ کارشناس ارشد بهداشت روانی ارائه بسته‌های آموزشی در زمینه ارتقای مهارت فرزند پروری برای گروه‌های سنی مختلف، آموزش‌های مهارت‌های زندگی و تقویت بنیان خانواده از جمله برنامه‌هایی است که در دولت یازدهم در حوزه پیشگیری انجام شده است.

رئیسی با اشاره به اینکه در سال ٢٠١۶ ، ۴٧۶ نوع ماده مخدر در جهان وجود داشت و این مسأله شناسایی، فرایند مبارزه، تنظیم مقررات و فرایند درمان را با مشکلات جدی مواجه می‌کند اظهار کرد: اراده مسئولان ارشد کشور برای کاهش آسیبها بسیار جدی است و در حوزه‌های مختلف از پیشگیری تا درمان اقدامات بسیار خوبی در حال پیگیری است. ایران به دلیل همجواری با افغانستان به عنوان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر با چالش‌های جدی برای پیشگیری در حوزه عرضه مواد مخدر روبرو است و کار مبارزه در حوزه اعتیاد بسیار سخت و پیچیده است.


وی با اشاره به اینکه به مراکز کاهش آسیب با کمک وزارت کشور و سازمان بهزیستی و سایر دستگاه‌ها اعتباری تخصیص داده شده و اقدامات خوبی در حال انجام است، تصریح کرد: سازمان بهداشت جهانی معتقد است اعتیاد در کنار تولید و انباشت سلاح‌های کشتار جمعی و شیمیایی، بهداشت محیط و فقر و شکاف طبقاتی چهار مسأله اصلی بشریت در هزاره سوم است.


معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه اعتیاد به ویژه در حوزه پیشگیری بیشتر نوعی مبارزه و جنگ است و یکی از سخت‌ترین انواع مبارزه است، توضیح داد: زیرا برخی بیماری‌ها به دلیل تنوع بسیار واکسیناسیون ندارند و اعتیاد به مواد مخدر از بعد روانی اصلا امکان واکسیناسیون ندارد. اعتیاد معضلی است که تنها یک فرد را درگیر نمی کند و برای پیشگیری و مبارزه با اعتیاد باید فرمول را تغییر داد زیرا خانواده و کل جامعه درگیر این معضل هستند.

رئیسی در پایان گفت: مشتاقانه به دنبال این هستیم تا دستاوردهای کنگره‌ها و نشستهای این حوزه که راهکارهای عملی و نو برای ارتقاء بخشی به کیفیت خدمات و برنامه‌های بهداشتی و درمانی دارند، مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha