• دوشنبه / ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۴:۳۳
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 97061206020
  • منبع : وزارت آموزش و پرورش

تشریح ساز و کارهای اجرایی کردن ساحت‌های ششگانه سند تحول بنیادین

تشریح ساز و کارهای اجرایی کردن ساحت‌های ششگانه سند تحول بنیادین

در آستانه شروع سال تحصیلی ساز وکارهای اجرایی کردن ساحت‌های ششگانه سند تحول بنیادین توسط مشاور وزیر ودبیر شورای هماهنگی و اجرایی سند تحول بنیادین تشریح شد.

به گزارش ایسنا،رضا مددی در خصوص گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونین و مدیران کل آموزش وپرورش سراسر کشور که با حضور وزیر در اردوگاه فرهنگی تربیتی شهید باهنر تهران  برگزار شد اظهار کرد: آیین نامه تشکیل شورای اجرایی و هماهنگی سند تحول بنیادین و زیر نظامها پس از تدوین و تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش ، توسط وزیر آموزش و پرورش به اعضای شورای معاونین وزارتخانه ابلاغ شد.

وی افزود: در این آیین نامه ، شورای عالی آموزش وپرورش  شورای راهبری اجرای سند تحول است که براساس وظایف و اختیارات شورا، سیاست گذاری و نظارت برای اجرای سند را عهده دار است. شورای هماهنگی و اجرایی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز   به‌منظور سیاست‌گذاری اجرایی، هدایت، نظارت و ایجاد هماهنگی جهت اجرایی شدن سند تحول بنیادین با ریاست وزیر آموزش‌وپرورش و ترکیبی از اعضای شورای معاونان و نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد.

مشاور وزیر و  دبیر شورای هماهنگی واجرایی سند تحول بنیادین آموزش وپرورش تصریح کرد: بررسی و تایید برنامه‌های اجرایی زیر نظام های سند تحول ، سیاست‌گذاری اجرایی سند تحول در قالب برنامه‌های توسعه و برنامه‌های سنواتی، ایجاد هماهنگی بین بخشی در فرآیند اجرای سند تحول و رفع ناهماهنگی‌ها و ایجاد هم‌افزایی ،بررسی گزارش‌های دوره‌ای در زمینه میزان پیشرفت اجرای راهکارهای سند تحول ،ایجاد سازوکار لازم و اصلاح فرآیندها و مراقبت ازعدم اقدام مغایر با سند تحول ،بررسی قوانین ومقرارت مورد نیاز اجرای سند تحول وتصمیم گیری درخصوص چگونگی انجام آن ،سیاست گذاری برای تعامل با سازمان‌ها، نهادهای فرهنگی کشور، حوزه، دانشگاه، صاحب‌نظران به‌منظور جلب مشارکت دراجرای سند تحول  را از جمله وظایف اصلی این شورا است.

وی خاطرنشان کرد: برنامه زیرنظام‌ها، بخش‌های اساسی در پشتیبانی از جریان تعلیم و تربیت برای تحقق اهداف و وظایف نظام آموزش‌وپرورش می‌باشد و اجرای دقیق و عملکرد مناسب آن، تمام مؤلفه‌های نظام تعلیم و تربیت را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. با توجه به اینکه در سند تحول شش زیرنظام تعریف‌شده است و برنامه زیرنظام‌ها مسیر اجرایی شدن راهکارهای سند تحول را تا افق 1404 ترسیم می‌نمایند، به‌منظور اجرای برنامه زیرنظام‌ها کارگروه‌های شش‌گانه ؛   برنامه درسی ملی - فضا، تجهیزات و فناوری - تربیت‌معلم و تأمین منابع انسانی - تأمین و تخصیص منابع مالی  - پژوهش و ارزشیابی  و کارگروه راهبری مدیریت با حضور نمایندگان معاونت ها ، سازمان ها و ادارات کل حوزه ستادی تشکیل ‌شد که مسئولیت تدوین برنامه‌های عملیاتی و اجرایی مطابق با برنامه‌های زیرنظام مربوطه را عهده‌دار هستند. این کارگروه‌ها به‌تناسب با مشارکت واحدهای ستادی تشکیل می‌گردد و بنا به تشخیص وزیر، مسئولیت هر کارگروه به یکی از  افراد وحوزه‌های متناظر واگذار گردید.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، مددی ادامه داد: بررسی برنامه زیر نظام و تهیه برش متناسب بابرنامه ششم وهفتم توسعه ، تقسیم کاروتعیین مسوولیت برنامه های مصوب ذیل راهکارهای سندتحول درمیان اعضای کارگروه ، تهیه جدول زمانبندی برای اجرای برنامه های مصوب درطی دوبرنامه توسعه ششم و هفتم ، ایجاد مفاهمه ودرک مشترک ازبرنامه های مصوب ذیل هرکدام ازراهکارها ، عملیاتی کردن مصوبات شورای راهبری اجرای سند تحول درزیر نظام مربوطه ، شناسایی الزامات قانونی و اجرایی برنامه های زیرنظام و ارائه آن به شورای راهبری سند تحول ، شناسایی نقش وظایف دستگاهها ونهادهای بیرونی برای اجرای برنامه های مصوب وارایه پیشنهاد برای تصویب درشورای راهبری اجرای سند و تهیه گزارشات دوره ای فعالیت های ازمیزان پیشرفت برنامه زیر نظام هر شش  ماه یکبار جهت طرح در شورای راهبری را از جمله مهمترین وظایف  کارگروه زیرنظام ها است.

وی اظهار کرد:کارتدوین برنامه اجرایی سند تحول در برنامه توسعه مبتنی بر زیرنظام‌ها ششگانه پایان یافت و با توجه به تهیه و  تدوین برنامه اجرایی سند تحول در طول برنامه ششم و تائید آن در کارگروه های زیرنظام ها و شورای هماهنگی و اجرای سند تحول ، این برنامه مبنای اقدامات وزارت آموزش و پرورش از سال  ۱۳۹۷تا سال ۱۴۰۴خواهد بود.

مشاور وزیر در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصریح کرد:  طبق برنامه اجرایی تدوین شده، وظایف و مأموریت هرکدام از معاونتها و سازمانها و دفاتر وزارت آموزش و پرورش در اجرای سند تحول نیز مشخص شده است که در این گردهمایی اعضای شورای معاونان و مدیران کل آموزش وپرورش، استان ها به شش گروه تقسیم بندی شدند و هر گروه در یک کارگروه حضور یافتند و برشهای استانی و منطقهای اجرای برنامه زیرنظام ها بررسی و اعتباربخشی و چگونگی تهیه برش استان موردبررسی و ارزیابی قرار دادند.

وی گفت: کار این کارگروه‌ها در این گردهمایی پایان نیافته و به مسئولین کارگروه‌های ششگانه زیر نظامهای تاکید شد، ضمن تبادل نظر با مدیران کل شرکت کننده در جلسه و بررسیهای لازم در خصوص چگونگی تهیه برش استانی، در رابطه با جمع آوری،بررسی، جمع بندی و ارسال یکپارچه شناسنامههای تفصیلی اقدام نمایند تا در نهایت برش استانی – منطقهای و راهنمای عمل مدارس با تدوین برنامهها بر اساس دورههای تحصیلی تهیه و اجرا شود.

مددی افزود: جهت تبیین برنامههای اجرائی سند تحول و تهیه و تدوین شناسنامه تفصیلی برنامهها کارگاههای مختلف آموزشی در سطح ستاد برگزار وی ابراز امیدواری کرد به همت مدیران کل استانها،  در سطح استانها و مناطق نیز شاهد برگزاری این کارگاههای آموزشی باشیم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha