به گزارش ایسنا، جمعه (نهم شهریور ماه) آخرین و شلوغترین روز نمایشگاه صنایعدستی بود که مثل سال گذشته همزمان با بیست و هفتمین نمایشگاه فرش دستبافت ایران در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
یکی از ویژگیهای برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در کنار نمایشگاه فرش، حضور بازدیدکنندگان خارجی است که همچنان طرفدار فرشهای ایرانی هستند و در کنار آن از صنایعدستی ایران نیز بازدید میکنند. حضور بازدیدکنندگان کشور چین در این دوره از نمایشگاه پررنگتر از سایر کشورها بود.
اگرچه در روزهای ابتدایی نمایشگاه، محصولاتی به جز صنایعدستی دیده نمیشد اما در روزهای پایانی محصولاتی بهجز صنایعدستی از روسریهایی ساخت کشور ترکیه که با قیمت ۱۰ هزار تومان فروخته میشد، گرفته تا مجسمههایی غیردستساز به بازدیدکنندگان عرضه شد.
همچنین غرفهداران در روز پایانی نمایشگاه، محصولات باقیماندهشان را تا ۵۰ درصد تخفیف هم عرضه میکردند تا هنگام برگشت هزینه حمل و نقل کمتری پرداخت کنند.
اگرچه شرکتکنندگان این دوره سعی کرده بودند تا آنجا که ممکن است قیمتهای قبلی محصولات خود را حفظ کنند اما بسیاری آنها از نبود مواد لازم اولیه در بازار و تهیه این مواد با قیمت بالا گله داشتند.
در این دوره، معصومه ابتکار (معاون امور زنان و خانواده رییسجمهور)، علی شمخانی (دبیر شورای عالی امنیت ملی) و علی اکبر صالحی (رییس سازمان انرژی اتمی)، علی اصغر مونسان ـ رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ـ را در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه همراهی کردند. در دورههای قبل، این حجم از مسوولان عالیرتبه در یک نمایشگاه صنایع دستی حاضر نشده بودند.
در سالهای گذشته، قبل از برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی، نشستی خبری برگزار و درباره بودجه این نمایشگاه، استانهای شرکتکننده، تعداد غرفهها، امکاناتی که در اختیار هنرمندان قرار میگرفت، صحبت میشد اما امسال نشستی برگزار نشد تا توضیحی از سوی پویا محمودیان ـ معاونت صنایع دستی ـ به رسانهها داده شود.
به گزارش ایسنا، نمایشگاه ملی صنایع دستی که بزرگترین رخداد تجاری در این حوزه محسوب میشود، هر سال ۲۰ خرداد ماه همزمان با روز جهانی صنایع دستی برگزار میشد اما چند دورهای میشود که این رویداد به دلیل همزمانی با ماه مبارک رمضان، امتحانات دانش آموزان و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال گذشته در شهریور ماه برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات