ایرج محمدی در گفتوگو با ایسنا دربارهی موضوع سریالها در تلویزیون اظهار کرد: من به عنوان تهیهکننده دغدغه خاطر داشتم سریالی که کار میکنم از لحاظ مضمون و ساختار به باورهای مردم نزدیک باشد و حتی در بعضی از موارد مقداری سلیقه مردم و مخاطبان را جلوتر ببریم؛ برای مثال در سریال «دلدادگان» مساله اعتیاد را مطرح میکنیم که ناهنجاری و یک معضل اجتماعی است که یکسری خانوادهها را درگیر میکند. در این سریال به این مساله که فرد چگونه ترک کند یا چگونه معتاد شده است، نمیپردازیم بلکه این موضوع را در یک محله تعریف کردیم که اگر معتادی بخواهد ترک کند نیاز به سرپناهی دارد تا از لحاظ روانی آرامش داشته باشد. همچنین دختری که فرار میکند یک سرپناهی در محله داشته باشد و به آن مکان بیاید. راهکاری که ارائه دادیم این بود که یک مکانی به نام سرپناه توسط اهل محل ایجاد شود و دو یا سه نفر از معتمدین محل بودجه بگذارند و این سرپناه را درست کنند. همچنین به مسائل اقتصادی و پولشویی را در این سریال پرداختهایم. در واقع سعی کردیم آنچه باور مردم است از لحاظ مضمون و محتوا در سریال «دلدادگان» بیاوریم.
او ادامه داد: در سریال «آرماندو» نیز مسائل قشری به عنوان هنرور را در نظر گرفتیم که نمادی از جامعه هستند. گروهی که نمیتوانند در شغل خود موفق باشند و حتی اهمیتی به آنها داده نمیشود. اما شخصیتهایی هستند که میتوانند در مسائل زندگی جایگاهی داشته باشند و مسائل خانوادگی هم دارند. در واقع این سریال از مسائل روز در سبک طنز صحبت میکند.
تهیهکننده سریال «دلدادگان» با اشاره به راهکاری برای پرداختن به دغدغه مردم در سریالها گفت: گروه تولیدکننده از نظر فرم و محتوا باید جسارتهایی داشته باشند که با دغدغه و حرف مردم جلو بروند. همچنین تلویزیون هم باید جسارت داشته باشد تا این سریالها و حرفهای مردم را پخش کند؛ البته تا به امروز مانعی را از تلویزیون ندیدهام. حتی تلویزیون از صاحبان اثر میخواهد که بهروز باشند و جسارت داشته باشند. اما هر دو باید کنار هم باشد تا برآیند و تأثیرگذاری آن را ببینیم.
او با اشاره به استفاده از نیروهای جوان در سریالها ادامه داد: زمانی که فکر نو و نیروی جدید میآید با خود، آوردههای تازه همراه دارد؛ بنابراین میتوانیم از نیروهای جوان در کنار تجربه پیشکسوتان بهره ببریم؛ برای مثال مشکلات نسل جوان امروز را نویسنده جوان به خوبی میفهمد؛ البته به سن و سال ربطی ندارد اما کافی است که نویسنده جوان در کاری حضور داشته باشد، باعث خواهد شد که اندیشههای تازهای شکل بگیرد. ما باید در تلویزیون از این نیروهای جوان بهره ببریم به ویژه در ژانر طنز باید این اتفاق بیفتد.
محمدی اضافه کرد: همچنین احساس میکنم که مقداری از نیروهایی که در تلویزیون بودند به سمت سینما کوچ کردهاند. ما باید نیروی طنز را در تلویزیون ایجاد کنیم و نیروهای جوان به این ژانر وارد شوند. در حال حاضر کسی که سنش بالاست و در نقش یک فرد کم سن بازی میکند، جذابیت ندارد. وقتی که تکرار مکررات در تلویزیون اتفاق میافتد مردم خواهند گفت که شما چیزی برای گفتن ندارید و بهروز نیستید.
این تهیهکننده در پایان گفت: ما بازیگر طنز نداریم و حتی در ژانر ملودرام هم همین وضعیت وجود دارد. ما باید نیروسازی کنیم و فکرهای خوب جوان را به تلویزیون وارد کنیم. در خارج از کشور ۷ یا ۱۰ قسمت سریال میسازند و با یک نیروی جوان کار را پیش میبرند. اگر بازخورد خوب باشد تولید سریال را ادامه میدهند. ما هم باید این جسارت را داشته باشیم و سراغ نیروهای جدید نویسنده، کارگردان و بازیگر برویم؛ این یک راه حل اساسی برای تکرار نکردن مکررات است.
انتهای پیام
نظرات