• پنجشنبه / ۱ شهریور ۱۳۹۷ / ۰۳:۰۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97060100003
  • خبرنگار : 71577

پیش‌بینی وضعیت تورم در ماه‌های آینده

پیش‌بینی وضعیت تورم در ماه‌های آینده

سرپرست اسبق وزارت اقتصاد با بیان این‌که تورم ناشی از ایجاد بازار ثانویه ارز از همین حالا هم آغاز شده است، گفت: در حوزه‌های مربوط به اقلامی مانند لبنیات، فولاد، میلگرد، پروفیل، چوب و بسیاری دیگر از اقلام واسطه‌ای قیمت‌ها دو برابر شده است.

حسین صمصامی- سرپرست اسبق وزارت اقتصاد در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که نرخ تعیین شده در بازار ثانویه ارز اگر نرخ مناسبی بود، نباید این قدر بی‌ثباتی و تورم ایجاد می‌کرد، اظهار کرد: ما وارد یک مارپیچ نرخ ارز شده‌ایم؛ به این معنا که قیمت‌ها بالا می‌رود تا خود را با نرخ ارز تعیین شده تطبیق دهد و از آن طرف  دوباره شرایطی ایجاد می‌شود که به خاطر گرانی‌ها نرخ ارز بالا برود. همه اینها هم به خاطر این است که ما یک بازار جعلی ارز درست کرده‌ایم تا نرخ ارز بازار آزاد را بر نرخ ارز قالب کنیم.

سرپرست اسبق وزارت اقتصاد با بیان این‌که در بازار ثانویه ارز کماکان سفته‌بازی‌ها و دلال‌بازی‌ها ادامه دارد، گفت: تا زمانی که افراد نااهل و ناپاک بازار ارز را در اختیار داشته باشند و به دنبال منافع شخصی خودشان باشند، این وضعیت ادامه دارد و به هیچ عنوان به این که بازار آزاد باشد یا دولتی، ارتباطی ندارد. در همین بازار ثانویه ارز چند صراف تمام خرید و فروش ارز را انجام می‌دهند و سودهای کلان به جیب می‌زنند.

صمصامی در ادامه با پیش‌بینی وضعیت تورمی در ماه‌های آینده اظهار کرد: تا سه چهار ماه آینده یک موج تورمی شدید ایجاد می‌شود که از آن طرف دولت هم نمی‌تواند آن را جبران کند؛ چرا که اساسا نه قدرت و نه منابع آن را دارد و نه اطلاعات کافی دارد که بداند کدام اقشار را چقدر باید تقویت کند.

به گزارش ایسنا، در بازار ثانویه یکی از مسائل مهم به تعیین نرخ برمی‌گردد. در این بازار یک نرخ توافقی در بازار شکل گرفته و معاملات روزانه بر اساس آن انجام می‌شود. این نرخ در رقابتی که شکل می‌گیرد قابل تغییر بوده و ثابت نخواهد بود، ولی به هر صورت ۴۲۰۰ تومان نیست و با آن اختلاف دارد. نرخ در این بازار حول و حوش ۸۰۰۰ تومان است که حدود دوبرابر نرخ قبلی اعلام شده بوده که این مساله می‌تواند بر قیمت‌ها اثر تورمی دو برابری و بیشتر هم داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۶-۰۱ ۰۴:۰۸

اونوقت بانک مرکزی میاد اطلاعیه میده میگه تورم نسبت به پارسال همین موقع فقط ۶ درصد بوده!!!

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۰۱ ۰۸:۰۳

خدا به فریاد مردم برسد.با این کشور چکار کردید.

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۰۱ ۱۳:۰۹

آيا صادر کنندگان نبايستي پيمان ارزي داشته باشند؟ همان کاري که در سالهاي دهه شصت انجام ميشد؟ !! اگر تقلب هم کنند حد اقل از وضعيت فعلي بهتر است !! دلار بالاي شش هزار تومان بازار را قفل ميکنه !!

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۰۱ ۱۳:۳۸

فرمایش ایشان کاملا درسته در واقع دولت دلار ۳۷۰۰ هفت ماه قبل رو با منت میده مردم ۱۰۰۰۰ تومن

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۰۱ ۱۵:۵۱

خب ایشون چرا نظراتشون رو به دست اندرکاران ارائه نمیدن راهکارچیه اینکه بگن اوضاع بدتر میشه کار سختی نیست

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۰۱ ۱۶:۵۱

ایشان زمان خودشان(منظور دولت مورد حمایت خودشان)را به یاد بیاورند که اکثر اقلام نه دو برابر که چندین برابر شد حالا نسخه می دهید.

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۹ ۰۴:۳۸

تولیدات داخلی سهمی تو صادرات ندارن صادرات ما کمتر از کشور روسیه تولیدات داخلی ما ضعیف هستن و چین بازار ما رو قبضه کرده ما باید تولیدات داخلی و کالا های ایرانی رو حمایت کنیم واردات ضربه میزند به اقتصاد و ارز کشور را تخلیه میکند و کشور های همسایه را پولدار میکند