حشمتالله فلاحتپیشه در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به بررسی پروندههای حقوقی ایران و آمریکا در این کمیسیون، گفت: ما در سالگرد کودتای ۲۸ مرداد به بررسی پروندههای حقوقی ایران و آمریکا پرداختیم که قرار شد هر سه ماه یکبار گزارشی از وضعیت این پروندهها و پیشرفتهای حاصل شده به مجلس ارائه شود.
وی با بیان اینکه این پروندهها را میتوان بر سه دسته خلاصه کرد، توضیح داد: دسته اول پروندههای مربوط به قراردادهای نظامی با آمریکاست که کماکان ایران از آمریکا خسارت میگیرد. دسته دوم مربوط به احکامی است که با پیگیریهای آمریکا و آن هم به دلیل اتهامات نامربوط به ایران صادر شده و ایران باید دو میلیارد غرامت دهد البته ما شکایت کردیم.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دسته سوم مربوط به برجام است. قرار است هفته اول شهریورماه دادگاه لاهه در این باره تشکیل شود. قرار شده است که گزارشاتی به کمیسیون امنیت ملی از اقدامات وزارت خارجه و دستگاهها درباره پیگیریهایشان در خصوص آخرین وضعیت پروندههای حقوقی بین ایران و آمریکا داده شود.
وی خاطرنشان کرد: موضوع دیگر پیگیری اقدامات متقابل علیه ایران است. نمونه آن احقاق حقوق ایران از کودتای ۲۸ مرداد تاکنون و یا اقدامات دولت در خصوص احقاق حقوق ۱۳۵ هزار شهید و جانباز شیمیایی چون ۳۵۰ شرکت خارجی به خصوص غربی و مشخصا ۵۰ شرکت آمریکایی در تجهیز شیمیایی صدام نقش داشتند.
فلاحت پیشه احقاق حقوق قربانیان ترور را از دیگر اقدامات لازم از سوی دستگاههای مربوطه عنوان و اظهار کرد: ۱۷ هزار نفر ترور شدهاند که این کار توسط آمریکاییها صورت گرفته، ادله ما بسیار قویتر از آن چیزی است که آنها ایرانیان را محکوم میکنند. همچنین باید موضوع احقاق حقوق ایرانیان و نقض حقوق بشر آنها پیگیری شود. ۲۰ سال است که گزارشی به ما ارائه نشده است.
به گفته رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دادگاههای آمریکایی حدود ۸۰ میلیارد دلار علیه ما حکم صادر کردهاند و به دنبال مصادره اموال ما هستند. حال اینکه ما باید حقوقمان را از آنها پس بگیریم. پرونده ۲۸ مردادماه باز است و باید احقاق حقوق شود. کارگروه حقوق بشر کمیسیون مسئول رسیدگی به این موارد شده است که باید گزارش شود.
انتهای پیام
نظرات