• شنبه / ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97052713987
  • خبرنگار : 71496

همگرایی مالکی، نجیفی و العامری برای تشکیل فراکسیون بزرگتر در عراق

همگرایی مالکی، نجیفی و العامری برای تشکیل فراکسیون بزرگتر در عراق

با تغییری چشمگیر در مذاکرات تشکیل کابینه عراق، نوری مالکی، رهبر ائتلاف دولت قانون با اسامه النجیفی، رهبر ائتلاف "القرار" نشستی داشت، همچنین او با هادی العامری، رهبر ائتلاف فتح دیدار کرد. فالح الفیاض، عضو ائتلاف النصر به رهبری حیدر العبادی نیز به مالکی نزدیک شده که این نشان دهنده بروز اختلافاتی در ائتلاف النصر است.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الحیاة، دفتر نوری مالکی در بیانیه‌ای اعلام کرد، رئیس ائتلاف دولت قانون میزبان اسامه النجیفی، رئیس ائتلاف "القرار" و فالح الفیاض، رئیس جنبش عطا بود و با آن دو درباره آینده روند سیاسی و گفت‌وگوها میان فراکسیون‌های ملی گفت‌وگو کرد.

در این بیانیه آمده است، حاضران در این نشست بر لزوم ورود سریع به آغاز اقدامات قانونی و اعلام تشکیل فراکسیون بزرگتر در قالبی ملی که شامل همه گروه‌ها و احزاب ملی باشد، تاکید کردند.

برخی منابع نیز از آشتی النجیفی و مالکی با میانجیگری فالح الفیاض، مشاور امنیت ملی عراق که در نشست حضور داشت، خبر می‌دهند.

روزنامه الحیاة چندی پیش فاش کرد، دو جناح شیعه رقیب در عراق یکی به رهبری مالکی و العامری و دومی به رهبری مقتدی صدر،‌ عمار حکیم و حیدر العبادی بر سر جذب احزاب اهل تسنن و کرد جهت تشکیل فراکسیون بزرگتر در پارلمان که مسؤول تشکیل کابینه و انتخاب نخست وزیر جدید است، با یکدیگر رقابت می‌کنند.

پس از آنکه العبادی هفته گذشته به مقتدی صدر و حکیم نزدیک شده و به دلیل موضعگیری‌اش در پایبندی به تحریم‌های آمریکا علیه ایران از مالکی و العامری دور شد، برخی منابع آگاه مدعی شدند، مالکی و ائتلاف الفتح (گروه‌های شیعه) تلاش می‌کنند فالح الفیاض،‌ عضو برجسته ائتلاف النصر را به عقب‌نشینی و خروج از ائتلافش و پیوستن به آن در مقابل کاندیداتوری برای سمت نخست وزیری ترغیب کنند.

حضور الفیاض در نشست مذاکراتی مالکی و نجیفی نشانه‌ای از احتمال بروز اختلاف و چند دستگی در ائتلاف النصر بود، ‌این در حالی است که موضع‌گیری صدر و حکیم و علاوی در مذاکرات تشکیل کابینه دشوار به نظر رسید و صدر به پایبندی خود به موضع‌گیری‌اش درباره مخالفان و عدم مشارکت در تشکیل کابینه اشاره ضمنی داشت.

در صورتی که سناریوی ائتلاف دولت قانون، الفتح و القرار چهره‌های سیاسی اصل تسنن از جمله سلیم الجبوری، رئیس سابق پارلمان عراق محقق شود این ائتلاف حدود ۱۰۰ کرسی را تشکیل خواهد داد در حالی که ائتلاف صدر، حکیم و علاوی ۹۰ کرسی را به دست خواهد آورد و به این ترتیب دو حزب کرد، کفه ترازو را به سود فراکسیون غالب سنگین خواهند کرد.

برخی منابع آگاه به روزنامه الحیاة گفتند،‌ مالکی و العامری تلاش می‌کنند صدر را به پیوستن به فراکسیون بزرگتر پارلمانی شامل دو سوم کرسی‌های پارلمانی ترغیب کنند.

به گفته منابع یاد شده، این تلاش مالکی و العامری به دلیل نگرانی آنها از این است که صدر به تهدید خود برای تحریم دولت و پیوستن به مخالفان پارلمانی و مردمی عمل کند و این به ایجاد یک دولت ضعیف با وجود تقسیم‌ها و فشارهای مردم و اعتراضات آنها به بیکاری و نقص خدمات منجر شود. پیوستن صدر به دولت موجب تقویت موضع‌گیری آیت الله سیدعلی سیستانی، مرجع عالی قدر شیعیان عراق می‌شود که حمایت خود را از مخالفان اعلام کرد.

اعضای ائتلاف النصر پیش‌بینی کردند حدود ۳۰ نماینده از این ائتلاف به رهبری العبادی از آن خارج شوند.

برخی منابع اعلام کردند، نمایندگان خارج شونده از ائتلاف النصر تحت رهبری فالح الفیاض، رئیس هیئت حشد شعبی عراق بوده و نیز شامل نمایندگانی وابسته به حزب الفضیله می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha