• سه‌شنبه / ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۸:۰۸
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 97051608895
  • منبع : روابط عمومی فیلم

اکبر عالمی :

«شرقی» به طرز جنون آمیزی سرشار از پژوهش است

«شرقی» به طرز جنون آمیزی سرشار از پژوهش است

اکبر عالمی با بیان اینکه باید همه فیلم‌های مستند را به مثابه پژوهش نگاه کرد،گفت: مستند «شرقی» به طرز جنون آمیزی سرشار از عنصر پژوهش است و همه ما در محضر پژوهش، سر تعظیم فرود می آوریم.

به گزارش ایسنا، طبق گزارش رسیده، مراسم معرفی و نشست خبری فیلم مستند «شرقی» 15 مرداد ماه برگزار شد.

اکبر عالمی در آغاز گفت: باید همه فیلم‌های مستند را به مثابه پژوهش نگاه کرد و چنین بنظر می رسد که مستند برای اندیشمندان است و نه آنها که به سینما به عنوان سرگرمی نگاه می کنند. یکی از قوانین سینما، جذابیت است و دور از ذهن است که این فیلم چنین باشد چون این قبیل فیلمها برای اندیشیدن است. مستند «شرقی» به طرز جنون آمیزی سرشار از عنصر پژوهش است و همه ما در محضر پژوهش، سر تعظیم فرود می آوریم.

او ادامه داد: برخی فیلم ها ارزش آن را دارند که در کتابخانه ما در کنار کتاب های بزرگ قرار بگیرند چنانکه من این قفسه را در کتابخانه‌ام دارم و فیلم (شرقی) مسعود طاهری این ارزش را دارد که در این قفسه قرار گیرد و اگر روزی دیسک دی وی دی  این فیلم به دستم برسد با افتخار آن را در این قفسه قرار خواهم داد.

اکبر عالمی گفت: خود من به شخصه از این فیلم چیزهای تازه و زیادی یاد گرفتم و این برای من خیلی ارزشمند است.

وی همچنین به تلاش کارگردان در به سخن آوردن منابع آرشیوی اشاره کرد و گفت: من می فهمم مسعود طاهری چه کار کرده و آن را می ستایم چون سختی این کار من بیشتر از همه درک می کنم.

اکبر عالمی گفت: اینکه صد و سی دقیقه بدون بازیگر سوپراستار و حتی بازیگر معمولی بدون دکور بدون ابزارهای دیگر مخاطب جذب کنی  و سعی کنی مخاطب خود را پای فیلمت نگه‌داری کار بسیار دشوار و سختی است که مسعود طاهری سعی کرده از پس آن بربیاید.

او گفت: فیلم سعی کرده ژاپنیها و یک فیلسوف ژاپنی را به بشناساند و من به تلاش کارگردان در این زمینه احترام می گذارم.

بنابر این گزارش،در این برنامه، ابتدا فیلم که 130 دقیقه «شرقی» به نمایش درآمد و سپس، «اکبر عالمی»؛ استاد دانشگاه و پژوهشگر سینما و «مسعود طاهری»؛ نویسنده، تهیه کننده و کارگردان اثر، برای حاضران سخن گفتند.

مسعود طاهری در این برنامه یادآور شد: جرقه نخستینِ فیلم به 20 سال پیش و کلاس های مجتبی بشردوست در دانشگاه برمی‌گردد و این علاقه به مرور قوت گرفت. ایزوتسو از جمله اندیشمندان و محققانی است که به ایران، از بیرون، بی طرفانه نگاه می‌کنند و ما هرقدر هم متخصص داشته باشیم اما به روایت خارجی و نگاه بیرونی و به اصطلاح سینمایی‌ها لانگ‌شات برای پژوهش‌های فرهنگی‌مان نیاز داریم. نکته دیگر آنکه ایزوتسو بر خلاف اغلب اسلام شناسان، شخصیت بی حبّ و بغضی داشت زیرا اسلام را در مسیر سنت علمی مسلمانان فهم کرد. اما در این میان، قدر ایزوتسو دانسته نشده و انگار که قرار بر این بوده که دانسته نشود و صدایش شنیده نشود، حتی در سرزمین مادری اش. از این جهت، شخصیت غریبی به حساب می آید. با این حال ایزوتسو، شخصیتی دو ابعاد است و بر خلاف یک ژاپنی که فقط در یک رشته تخصص دارد، هم اسلام‌شناس است و هم زبان‌شناس، هم فلسفه می داند و هم بر هنر احاطه دارد و البته بر مطالعات تطبیقی ادیان تسلط دارد.

او در ادامه افزود: «شرقی»، در این اثر، ممکن است با برخورد انقباضی جامعه سینمایی مواجه شوم اما ترجیح دادم تا حقیقت گفته شود. بدر این اثر، قصد تراجم‌الرجال ساختن نداشتم. هدف آن بود تا فلسفه شرقی یا آسیایی او برجسته شود. با این حال، شخصیت ایزوتسو به گونه ای است که فیلم مستند او به هر شکلی و شیوهای ساخته شود باز هم قابل ایراد خواهد بود و باید اعتراف کنم که این فیلم در محافظه‌کارانه ترین حالت خود ساخته شد.

کارگردان مستند «پرتره ایزوتسو» خاطرنشان کرد: این فیلم محصول 4 سال تلاش و 143 هزار کیلومتر سفر است که در سه ورژنِ فارسی، انگلیسی و ژاپنی نهایی شده است اما ایزوتسو برای من تمام نشده و همین روزها شنیدم کسی در ژاپن، ادعاهای تازه‌ای را درباره او مطرح کرده است؛ گویی روح ایزوتسو نمیخواهد مرا رها کند!

در بخش هایی از این نشست، «مسعود مسجدی»؛ فیلمبردار و «پوریا هاشمی»؛ تدوینگر اثر هم کوتاه صحبت کردند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha