• دوشنبه / ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۸:۳۹
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 97051508291
  • خبرنگار : 71573

حفظ خانه فروغ با شرط «نه سیخ بسوزد نه کباب»

حفظ خانه فروغ با شرط «نه سیخ بسوزد نه کباب»

در ادامه پیگیری وضعیت خانه پدری فروغ فرخزاد و جلوگیری از تخریب آن، مالک فعلی خانه می‌گوید: اگر نه سیخ بسوزد نه کباب، ما بیشتر از خانواده فرخزاد اشتیاق داریم که خانه حفظ شود.

به گزارش ایسنا، پس از بلند شدن زمزمه‌های تخریب خانه پدری فروغ فرخزاد در امیریه تهران توسط مالکان کنونی این خانه، و قول مساعد شهرداری برای جلوگیری از تخریب خانه و اعلام میراث فرهنگی مبنی بر ثبت ملی کردن آن، تعدادی از خبرنگاران همراه با حجت‌ نظری - عضو شورای شهر - و نصرالله آبادیان - شهردار منطقه ۱۱ تهران - از این خانه دیدن و با مالکان آن گفت‌وگو کردند.

بعد از وارد شدن به خانه ابتدا به زیرزمین رفتیم.  فرزند مالک خانه درحالی که درباره بازسازی‌های صورت‌گرفته در خانه توضیحاتی ارائه داد گفت: زیرزمین این‌ خانه فقط از بیرون راه‌ داشت که پدر من از داخل هم راه باز کرد. حوض گوشه زیرزمین از زمان فرخزادها بوده و دستی به آن نزده‌ایم. اما آن اتاق پشتی را پدرم درست کرد.  به سنگ‌هایی که بر روی زمین هستند نگاه کنید. فکر نمی‌کنم ۸۰ سال پیش چنین سنگ‌هایی بوده باشد،  این نشان می‌دهد که بازسازی صورت گرفته است.

 او ادامه داد: اگر به عکس‌هایی هم که از خانواده فرخزادها منتشر شده نگاه کنید، حیاط هم با خانه بغلی یکی‌ بوده است. این در عکس‌ها هم مشخص است.  همچنین دیوارها آجر بوده که الان سیمان شده و چارچوب‌ها چوب بوده است که آن‌ها را تغییر داده‌ایم. ۸۰ سال پیش در کشویی و پنجره آهنی نبوده است. اما شکل و شمایل حیاط و حوض داخل حیاط همین‌طور بوده است. 

دیانا قوقاسیان - همسر مهرداد فرخزاد - که در این بازدید همراه ما بود، ضمن تأیید حرف‌های صاحب‌خانه مبنی بر تغییر در وردی زیرزمین گفت:  خانواده فرخزاد مدعی خانه نبودند.  مالک حاج آقا بودند. ما ادعایی درباره این‌ خانه نداریم، اما  من به عنوان یک ایرانی حساسیت دارم که این‌ خانه‌ها تخریب نشود. یک‌سری مکان‌ها باید بمانند.

او سپس خطاب به شهردار منطقه ۱۱ گفت:  ما بحث آرایش شهری را داریم، حتی بحث درآمدزایی برای شهرداری. جناب شهردار  این‌جا منطقه قدیمی است و می‌تواند برای شهرداری درآمدزایی داشته باشد.

بعد از زیرزمین وارد حیاط خانه شدیم. صاحب‌خانه با اشاره به خرابی‌های نمای بیرونی گفت:  زمانی تصمیم به تخریب گرفتیم که دیدیم خانه قابل سکونت نیست و خانواده اذیت می‌شوند. ما  در وهله اول به خاطر راحتی خانواده و بعد کسب درآمد این‌ کار را می‌کنیم. البته همه این ‌کار را می‌کنند. اما مسئولین شهرداری نباید به خانه نگاه کلنگی داشته باشند. ما دستور نقشه داشتیم، داریم و می‌خواهیم خانه را تخریب کنیم و بسازیم.

سپس وارد خانه شدیم و صاحب‌خانه باز از تغییرات خانه گفت؛ از تغییر چارچوب‌ها تا ساخت توالت و حمام در داخل خانه. او گفت آن زمان مد نبوده در خانه حمام و توالت باشد.

به طبقه آخر رفتیم و عروس خانواده فرخزاد درباره زندگی فروغ در طبقه سوم و سپس نقل مکان پوران فرخزاد به آن‌جا گفت. اما پسر مالک خانه باز هم از تغییرات آن می‌گوید: سال ۵۳ که آمدیم این‌جا یک اتاق در پشت بام بود و یک حوض داشت. اتاق برای ما بچه‌ها بود. در سال ۶۲ که خواهرم ازدواج کرد، پدرم دو اتاق به آن‌جا اضافه کرد. بعدا ما حمام و دستشویی و آشپزخانه به آن اضافه کردیم که برادرم تا چند روز پیش در آن ساکن بود. تا آن‌جا که من در گزارش‌ها خوانده‌ام  آشپزخانه طبقه پایین اتاق فروغ بوده است. البته من راست و درستش را نمی‌دانم؛ شاید همان‌طور که خانم فرخزاد می‌گوید باشد.

حجت نظری - عضو شورای شهر تهران - به صاحب‌خانه گفت آیا بر روی تخریب خانه اصرار دارند و نمی‌خواهند تهاتر صورت بگیرد، که او گفت: فروغ فرخزاد و خانواده‌اش برای ما عزیزند. ما نسبت همشهری هم داریم. اگر فرخزاد ۱۳ سال این‌جا بوده من  از سال ۵۳ تا کنون این‌جا هستم. از خدایم است که خانه حفظ شود. اما فقط من نیستم؛ خواهر و برادرم هم هستند. من با پدرم  قرارداد مشارکت تنظم کرده‌ام. اگر حق و حقوق همه رعایت شود من از خدایم است که خانه حفظ شود تا اگر روزی اجازه بازدید داشته باشم، دست نوه‌ام را بگیرم بیاورمش این‌جا و بگویم من این‌جا بزرگ شده‌ام.

او افزود: این‌طور نیست که  دید اقتصادی  نداشته باشم. برای همه ما اقتصاد مهم است. اگر نبود که دستور نقشه و تخریب را نمی‌گرفتیم. اگر نه سیخ بسوزد نه کباب، بیشتر از خانواده فرخزاد اشتیاق داریم که خانه حفظ شود. امیدوارم خبرنگاران هم تا آخر بمانند تا ببینیم داستان چطور ختم به خیر می‌شود.

سپس حجت‌ نظری اظهار کرد: ما کاری نمی‌کنیم که شما متضرر شوید. به نظر می‌رسد این هفته یا هفته آینده خانه ثبت شود و امیدوارم  بعد از آن تملک صورت بگیرد.  هفته گذشته  به خاطر این‌که اسناد کامل نبوده در کمیته ثبت مطرح نشد. احتمالا  چهارشنبه این ‌هفته در کمیته ثبت مطرح می‌شود. به نظرم مدارک کافی برای انتساب این‌جا به فروغ فرخزاد وجود دارد. 

او درباره برنامه شهرداری برای تملک خانه نیز گفت: آقای آبادیان شهردار منطقه آمادگی دارند خانه تملک شود، اما پیشنهاد بهتر این است که با مالکین برای تهاتر ملک توافق کنند. ان‌شاءالله با رضایتی که مالکان  اعلام خواهند کرد، می‌توانند تهاتر کنند تا مسیر زودتر  طی شود. تملک با توجه به مشکلات نقدینگی که شهرداری دارد شاید زمان‌برتر باشد. 

عضو شورای شهر تهران درباره بازسازی خانه با توجه به این‌که تغییرات ملک گسترده بوده است، گفت: اگر قرار باشد خانه به خانه موزه تبدیل شود بدیهی است که بازسازی بر اساس نقشه اولیه خانه خواهد بود که این کار را شهرداری منطقه و سازمان توسعه فرهنگی  شهرداری انجام می‌دهند.

دیانا قوقاسیان درباره این‌که چرا اقدامی برای تملک خانه نکرده‌اند گفت: به خاطر مشکلات مالی نتوانسته‌ایم این‌ کار را انجام دهیم. امیدواریم خانه ثبت شود. من نقشه اولیه خانه را هم تهیه کرده‌ام.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۵ ۲۱:۲۷

این خانه نه برای فرخزادها بلکه خاطر و معماری چندین نسل هستش ،آگه دولت و شهرداری توان تملک نداشتن ،مردم می تون برای حفظ این آثار با ارزش کمک کن ،امیدوارم اتفاق خوبی بیفته