• یکشنبه / ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۶:۱۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97051407600
  • خبرنگار : 71604

"مرکز کنترل و پیشگیری بیماری" آمریکا اعلام کرد

"ابرغذاهایی" که باید روزانه مصرف شوند

"ابرغذاهایی" که باید روزانه مصرف شوند

"مرکز کنترل و پیشگیری بیماری" آمریکا، فهرستی از "ابرغذاهایی" که مصرف روزانه آنها توصیه می‌شود، منتشر کرده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از بیزینس‌اینسایدر، اصطلاح "ابرغذا" (superfood)، آن دسته از مواد خوراکی هستند که ادعا می‌شود تاثیر زیادی بر سلامتی مصرف‌ کننده دارند. طبیعتا، این اصطلاح، هر مواد غذایی را شامل نمی‌شود و شاید براساس این تعریف، بسیاری از غذاها برای سلامتی مفید نباشند. به همین دلیل، بسیاری از کارشناسان تغذیه، با این اصطلاح موافق نیستند.

برخی از دانشمندان "انجمن برتر سلامت عمومی آمریکا" سعی دارند به شناختن این مواد غذایی مفید کمک کنند. دانشمندان حاضر در "مرکز کنترل و پیشگیری بیماری" (CDC) آمریکا، این غذاها را براساس میزان مواد مغذی موجود در هر کالری آنها، طبقه‌بندی کردند. براساس پژوهش‌های صورت گرفته، افرادی که این مواد غذایی را مصرف می‌کنند، نه تنها نسبت به افرادی که از این مواد غذایی استفاده نمی‌کنند، لاغرتر هستند و طول عمر بیشتری دارند، بلکه خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت در آنها کمتر است.

کلم، منبع خوبی از کلسیم، آهن، فیبر، اسید فولیک و ویتامین‌ها است. کالری کلم معمولی و کلم چینی خام در یک فنجان معمولی، 22 است.

گل‌کلم، یک منبع غنی از فیبر، اسید فولیک، ویتامین B6، ویتامین C، ویتامین K و پتاسیم است. یک فنجان گل‌کلم خام، 27 کالری، سه گرم فیبر و دو گرم پروتئین دارد.

یکی از منابع مهم تامین ویتامین‌های C ، B6 و پتاسیم، کلم قمری است. کلم قمری، فیبر و اسید فولیک بالایی دارد و کالری یک فنجان کلم قمری خام، 37 است.

پیازچه، از منابع مهم تامین ویتامین‌های A و C است. کالری این گیاه که بافت ترد و طعم تندی دارد، در هر فنجان 32 است.

کلم بروکسل یا کلم دکمه‌ای، ترکیبات موجود در گیاهان سبزبرگ مانند بروکلی را در بر دارد و در کاهش خطر ابتلا به سرطان موثر است. این گیاه، ترکیباتی چون گلوکوزینولات‌ها و ایزوتیوسیانات‌ها را شامل می‌شود و این ترکیبات می‌توانند خطر ابتلا به سرطان‌های خاص را کاهش دهند. همچنین، کلم بروکسل، مقادیر بالایی از فیبر، اسید فولیک، ویتامین‌های A ، C ، K و B6، آهن و پتاسیم را در خود جای داده است. کالری یک فنجان کلم بروکسل پخته شده، 56 است و مقداری پروتئین را نیز شامل می‌شود.

پتاسیم کدو تنبل، بیشتر از موز است. کدو تنبلی که رنگ آن به طور طبیعی، نارنجی سیر است، یک منبع غنی از بتاکاروتن و ویتامین A به شمار می‌رود و نقش مهمی در حفظ بینایی به خصوص در هنگام شب دارد. علاوه بر این، کدو تنبل، پتاسیم، فیبر، ویتامین‌های B6 ، C ، E و آهن بسیاری را در خود جای داده است.

کلم بروکلی، اسید فولیک و ویتامین C بالایی دارد. پژوهش‌های بسیاری ادعا کرده‌اند که رابطه مستقیمی میان مصرف کلم بروکلی و کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های خاص و دیگر بیماری‌های مزمن وجود دارد.

آروگالا یا شابانک، گیاهی تند مزه است که به سالاد اضافه می‌شود. مواد مغذی موجود در این گیاه که از خانواده بروکلی و  کلم برگ است، در پیشگیری از بیماری و بهبود هضم غذا نقش مهمی دارند. آروگالا، منبع مهمی از روی، کلسیم و آهن به شمار می‌رود.

فلفل دلمه‌ای می‌تواند به تامین ویتامین C روزانه کمک کند. این گیاه، یک منبع غنی از ویتامین‌های A و C به شمار می‌رود. یک فنجان فلفل دلمه‌ای خام، تقریبا 100 درصد ویتامین A و 300 درصد ویتامین C روزانه را تامین می‌کند و همچنین منبع مهمی برای تامین ویتامین B6 محسوب می‌شود.

کولارد سبز، ویتامین‌های لازم از A تا Z را در خود جای داده است. این گیاه، منبع مهم فیبر، اسید فولیک، منیزیم، ویتامین‌های A، B6، C، E، K، کلسیم، آهن، پتاسیم و روی به شمار می‌رود.

یک فنجان کلم‌برگ، تقریبا 700 درصد ویتامین K روزانه بدن را تامین می‌کند. یک فنجان کلم‌برگ خرد شده می‌تواند بیش از 200 درصد نیاز روزانه ویتامین A و 684 درصد ویتامین K را فراهم کند. همچنین، یک منبع غنی از ویتامین‌های C، B6، کلسیم و پتاسیم به شمار می‌رود. کلم‌برگ، مانند بروکلی، مقادیر بالایی از ترکیبات گیاهی گلوکوزینولات دارد که می‌تواند برای محافظت بدن در برابر سرطان مفید باشد.

تره، فیبر و ویتامین بسیاری دارد. این گیاه، علاوه بر اسید فولیک، کلسیم، آهن، منیزیم و پتاسیم، ویتامین‌های A ، B6، C و K بالایی را در خود جای داده است.

کالری هر فنجان برگ کاهو، 5 است و علاوه بر کلسیم، منیزیم، فیبر، آهن و پتاسیم، مقادیر بالایی از ویتامین‌های A ، B6 ، C و K را در بردارد.

جعفری و کاسنی، منابع خوبی برای تامین فیبر و ویتامین هستند. هر دو گیاه، ویتامین، اسید فولیک و روی را شامل می‌شوند و کالری آنها به صورت خام، در هر فنجان فقط 22 است.

اسفناج، غذایی نیروزاست که چندین ترکیب گیاهی از جمله کائمفرول را در بر دارد. کائمفرول، نقش مهمی در محافظت بدن در مقابل سرطان و دیگر بیماری‌های مزمن بازی می‌کند. پژوهشی که در سال 2011 انجام شد، نشان داد که برخی از این ترکیبات، در مصرف اکسیژن کمتر، به دوچرخه‌سواران کمک می‌کنند. همچنین، براساس پژوهشی که در سال 2014 صورت گرفت، ترکیب دیگر اسفناج موسوم به تیروزین، به بهبود سرعت رفلکس کمک کند.

برگ چغندر، آهن و منیزیم بالایی دارد. کالری این گیاه که منبع مهمی برای تامین ویتامین‌های A، B6، C، E، K، کلسیم، آهن، منیزیم و پتاسیم به شمار می‌رود، بسیار پایین و در هر فنجان، هفت است.

آب‌تره می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت کمک کند. این گیاه که معمولا نادیده گرفته می‌شود، جایگزین خوبی برای کاهو به شمار می‌رود و خوردن آن به صورت خام یا پخته مفید است. علاوه بر این، پژوهش‌های بسیاری نشان داده‌اند که آب‌تره و دیگر گیاهان برگ‌دار، ارتباط محکمی با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha