• سه‌شنبه / ۲ مرداد ۱۳۹۷ / ۰۸:۵۳
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97050200698
  • خبرنگار : 71282

کارشناس حوزه کار:

ادغام بخش تعاون را به عقب برد

ادغام بخش تعاون را به عقب برد

به اعتقاد یک کارشناس حوزه کار، تفکیک وزارتخانه‌های تعاون،کار و رفاه اجتماعی کمکی به توسعه این بخش‌ها نمی‌کند مگر آنکه هر کدام وزارتخانه مستقلی داشته باشند و جداگانه فعالیت کنند.

علی اکبر سیارمه در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مصوبه هیات وزیران مبنی بر تفکیک وزارت کار و تشکیل وزارت کار و تعاون و وزارت رفاه و تامین اجتماعی ابراز عقیده کرد و گفت: بزرگترین مشکل ما بعد از ادغام وزارت تعاون در وزارت کار و امور اجتماعی این بود که بخش تعاون به دلیل عدم توجه کافی و عدم اختصاص بودجه مناسب با مشکلات و محدودیت‌های زیادی روبه‌رو شد و عملا از بسیاری از اهداف کمی و کیفی توسعه‌ای بازماند.

این کارشناس حوزه کار تصریح‌ کرد: با توجه به تاکید قانون اساسی و تقسیم اقتصاد کشور به سه بخش تعاونی، خصوصی و دولتی امیدوار بودیم که با شکل گرفتن وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این بند از مواد قانون اساسی جنبه عملی به خود بگیرد ولی متاسفانه وزارت تعاون ادغام شد و نتوانست جایگاه واقعی خود را در اقتصاد ملی به دست آورد.

سیارمه گفت: وزارت کار نیازی به ادغام نداشت و می‌توانست با همان کارکردها و زیرمجموعه‌های خود به کار ادامه دهد ولی ادغام دو وزارتخانه تعاون و رفاه در آن باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی شد که هم وقت و هزینه بسیاری را از وزیر کار گرفت و هم باعث عدم  رسیدگی به بخش‌های دیگر و عقب ماندگی‌ آن‌ها شد.

وی در عین حال جدا شدن وزارت رفاه از وزارت کار را به سود بخش تعاون ندانست و گفت: باید دید هدف از این جداسازی چیست. اگر هدف آزاد کردن وقت وزیر بوده موضوع دیگری است ولی اگر هدف رسیدگی بهتر به امور هر کدام از بخش‌هاست باید به شکل منفک از همدیگر به فعالیت ادامه دهند.

سیارمه تصریح کرد: تفکیک وزارتخانه با این توجیه که وزارت "تعاون و کار" بهتر بتواند ماموریت‌های این دو بخش را دنبال کند، باز هم کمکی نخواهد کرد چون قطعا در این تفکیک به کارکردهای بخش تعاون توجهی نشده و موضوع اشتغال بر تعاون ارجح است، درصورتی که تعاون باید جایگاه و بودجه مستقلی داشته باشد لذا تا زمانی که تعاون در ادغام وزارت کار بماند، هیچگاه به توسعه نخواهد رسید.

کارشناس حوزه کار گفت: اگر به مردمی کردن اقتصاد فکر می‌کنیم و درصدد تقویت اقتصاد تعاونی هستیم، باید بخش تعاون در قالب یک وزارتخانه مستقل تاسیس شود.

او با بیان اینکه شرایط امروز کشور و اقتصاد ایران ایجاب می‌کند که هر سه بخش کار و رفاه و تعاون جداگانه و منفک از هم به فعالیت ادامه بدهند، تاکید کرد: مهمترین وظیفه وزارت کار، تنظیم روابط کار است ولی امروز از آن دور شده است و آنقدر برای این وزارتخانه مسئولیت‌های مختلف دیده و تکلیف گذاشته شده که به طور مداوم درگیر رفت و آمدهای توجیهی در قوه مقننه است لذا معتقدم هر سه حوزه تعاون، کار و رفاه باید از همدیگر منفک و برای رسیدگی بهتر به امور هر حوزه، سه وزارتخانه مستقل تشکیل شود.

به گزارش ایسنا، هیات وزیران در آخرین جلسه خود با تفکیک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دو وزارتخانه «رفاه و تأمین اجتماعی» و «کار و تعاون» موافقت و آن را در قالب لایحه دو فوریتی برای تصویب نهایی به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد. دولت با توجه به ضرورت تمرکز بیش‌تر بر اشتغال و کارآفرینی و تجهیز کلیه امکانات و فرصت‌های کشور برای حل مشکل بیکاری توسط یک مدیریت واحد و مسئول و نیز لزوم احساس حمایت موثرتر از اقشار نیازمند و آسیب‌پذیر جامعه در برابر تکانه‌های اقتصادی و تمرکز بر ساماندهی هرچه بیشتر منابع و امکانات تخصیص یافته کشور در حوزه رفاه اجتماعی، با پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور مبنی بر تفکیک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دو وزارتخانه «رفاه و تأمین اجتماعی» و «کار و تعاون» موافقت کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha