• شنبه / ۲۳ تیر ۱۳۹۷ / ۰۸:۵۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97042311978
  • خبرنگار : 30057

تهیه "نقشه راه علوم زمین و معدن استان‌ها" در سازمان زمین‌شناسی

تهیه "نقشه راه علوم زمین و معدن استان‌ها" در سازمان زمین‌شناسی

رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی از تدوین نقشه‌راه علوم زمین و معدن استان‌ها خبر داد و گفت: فاز اول و دوم این نقشه راه به اتمام رسیده و در حال اجرای فاز سوم این برنامه هستیم.

به گزارش ایسنا، دکتر راضیه لک در نشست برنامه‌ریزی و شورای معادن کردستان با بیان اینکه برای شناسایی ظرفیت‌ها و چالش‌ها در استان‌ها، سازمان زمین‌شناسی اقدام به تهیه نقشه راه کرده است، اظهار کرد: بر این اساس اقدام به تهیه نقشه راه علوم زمین و معدن استان‌ها کردیم که در فاز سوم این طرح هستیم.

وی رتبه ایران از لحاظ مساحت را ۱۸ جهانی و استان کردستان از لحاظ مساحت در کشور را ۱۳ دانست و ادامه داد: یکی از پارامترهای توسعه صنایع معدنی، آب است و با توجه به فراوانی آب در کردستان ظرفیت توسعه صنایع معدنی در این استان وجود دارد.

به گفته لک، میانگین بارندگی در جهان ۸۵۰ میلیمتر، در ایران بیش از ۳۰۰ میلیمتر و متوسط بارندگی در کردستان ۳۲۵ میلیمتر است.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور گفت: ایران نسبت به جهان وضعیت و ظرفیت معدنی خوبی دارد و کردستان هم از لحاظ زمین‌شناسی در سه زون واقع شده و از نظر معدنی هم شرایط مطلوبی دارد.

لک ادامه داد: یک درصد ذخیره معدنی کشور در کردستان وجود دارد که این به دلیل عدم شناسایی معادن استان بوده است. و از سوی دیگر دو معدن مهم طلای کشور در این استان واقع شده که رتبه دوم ذخیره طلای کشور را دارد.

وی وجود عناصر نادر خاکی را از دیگر ظرفیت‌هاس استان کردستان عنوان کرد و افزود: اما کارخانه‌های فرآوری نسبت به ذخیره معدنی در این استان کم است و بی‌شک توسعه این کارخانه‌ها یکی از نقشه راه‌های پیشرفت این استان خواهد بود.

در این نشست همچنین علیرضا شهیدی معاون زمین‌شناسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات ‌معدنی نیز گفت: تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی از جمله کارهایی است که انجام شده و در کردستان نیز این نقشه طراحی و کار تولید اطلاعات آن به اتمام رسیده است.

وی با اشاره به اینکه 34 مخاطره در ایران وجود دارد، افزود: باید راهکارهایی داشته باشیم تا آسیب‌هایی که مخاطرات می‌توانند به کشور برسانند به حداقل ممکن برسند.

معاون سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات ‌معدنی کشور ادامه داد: کردستان در اکتشاف معادن طلا در رتبه دوم، در اکتشاف آهن در رده چهارم و در اکتشاف "باریت" در رده سوم کشوری قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha