به گزارش ایسنا، در فاصله حدود دو ماه مانده تا روز ملی سینما و برگزاری بیستمین جشن بزرگ سینمای ایران که علی نصیریان ریاست آن را برعهده دارد، به نظر میرسید مهمترین موضوعی که در نخستین نشست خبری دستاندرکاران این رویداد عنوان شود به تغییر زمان برپایی جشن به دلیل همزمانی با شروع ماه محرم و نهایتا تصمیم به داوری تمام فیلمهای دارای پروانه ساخت در جشن باشد که در چند هفته گذشته بسیار مورد بحث قرار گرفته بود، اما آنچه مدیرعامل خانه سینما اعلام کرد، تصمیمی براساس شرایط اجتماعی و اقتصادی کشور بود که البته میتواند در میان دیگر عرصههای هنری و غیرهنری کشور هم به یک موج تبدیل شود.
منوچهر شاهسواری در نشست روز ۱۹ تیرماه جشن خانه سینما با اشاره به اینکه «ایام پرقصه و پرغصهای را پشت سر میگذاریم» اعلام کرد، برای همپیمانی با مردم و به دلیل وارد شدن تعرضات فرهنگی و اقتصادی زیاد به جامعه و نیز به دلیل آنکه سینما از مردم تفکیکشده نیست، براساس یک تصمیم جمعی و با موافقت رییس جشن بیستم قرار بر این شده تا از برپایی یک مراسم بزرگ و هزینههای اضافی خودداری شود.
به گفته تورج منصوری ـ رییس هیات مدیره انجمن عالی هنرها و فنون سینمایی ـ که جشن امسال را برای آخرین بار به شیوه سالهای گذشته برگزار میکند، در پی این تصمیم درنظر گرفته شده که هزینه مراسم به اموری از جمله بیمه سینماگران یا اقدامات زیرساختی دیگر اختصاص یابد.
البته این اولین بار نیست که جشن خانه سینما با شکل و شمایل مرسوم و تقریبا باشکوهش و حضور حداکثری اهالی خانه سینما که تعدادشان به چهارهزار نفر میرسد، برگزار نمیشود. دورههایی هم بوده که اتفاقا به دلیل مشکلات و مسائل مالی و نبود بودجه کافی، جشن خیلی مختصر و با ایدههایی متفاوت برای اعلام برگزیدگان به پایان رسیده است که از آن جمله به برگزاری جشنها در حیاط خانه سینما (خیابان وصال) و پخش فیلم اهدای جوایز برگزیدگان در سینماها میتوان اشاره کرد.
با این حال قرار است اعتبار جشن بیستم برای اموری دیگر صرف شود که با توجه به هزینه ۸۲۰ میلیونی سال قبل، رقم نسبتا قابل توجهی خواهد شد و از آنجا که در تمام این سالها امنیت شغلی و بیمه بیکاری و درمانی از مهمترین مطالبات سینماگران بوده، خیلی دور از ذهن نیست که آنچه قرار است صرفهجویی شود در چه بخش یا بخشهایی بهتر است مورد استفاده قرار گیرد.
در اینباره فرهاد توحیدی ـ رئیس پیشین هیأت مدیره خانه سینما ـ در گفتوگویی با ایسنا بیان کرد: تا جایی که مطلع هستم دوستان در هیأت مدیره و همچنین مدیرعامل خانه سینما به جد دنبال تأسیس صندوق ازکارافتادگان سینما هستند و فکر میکنم صرفهجویی در جشن امسال را میخواهند صرف تشکیل این صندوق کنند.
او یادآور شد: زمانی که شورای عالی سینما و کمیته ارتقای منزلت اجتماعی هنرمندان سینما وجود داشت، روی ایده صندوق بیمه بیکاری بحث بود تا بعد حساب بیمه بیکاری را هم دنبال کنند که به هر دلیل عملی نشد؛ در حالی که حتی آییننامه آن هم در زمان آقای ایوبی (رئیس سابق سازمان سینمایی) آماده شد. در آن زمان قرار بر این بود که دو درصد از بودجه سالانه سازمان سینمایی برای تشکیل این صندوق تخصیص داده شود اما در نهایت هیچ صندوقی تشکیل نشد در صورتی که نیاز آن همچنان باقی است.
توحیدی با تأکید بر اینکه این صندوق حمایتی میتواند اولویت خود را از کارافتادگان قرار دهد و بعد بیمه بیکاری را هم دنبال کند، افزود: تصور میکنم اگر هزینه جشن امسال صرف این موضوع شود شاید یکی از بهترین کارهایی باشد که میتوان انجام داد، چون خانه سینما مدتهاست اندیشه این کار را داشته و با تغییر مدیریت هم این مسئله دنبال شده در حالی که معمولا تغییرات مدیریتی باعث میشود اولویتها و برنامهریزیها تغییر کنند یا جابهجا شود اما خوشبختانه ترکیب هیأت مدیره و همچنین اشرافی که شخص آقای منوچهر شاهسواری (مدیرعامل) به مسائل خانه سینما دارند به گونهای است که تجربههای قدیمی نمُرده و اگر هم تاکنون عملی نشده به این دلیل بوده که آنها منتظر اعتبارات دولتی بودهاند.
او خاطرنشان کرد: بنابراین با توجه به وضعیت فعلی کشور خیلی نمیتوان منتظر اعتبارات دولتی ماند و روی آن حساب کرد به همین دلیل امیدوارم تصمیم دوستان برای تشکیل این صندوق عملی شود.
به گزارش ایسنا، برگزارکنندگان جشن خانه سینما هنوز برای چگونه اعلام کردن اسامی برگزیدگان جشن تصمیمی نگرفتهاند اما تاکید دارند که قصد نهایی برای برپا نکردن جشنی بزرگ و خاص صرفا صرفهجویی بوده است، ضمن اینکه همان برنامه مختصری هم که برگزار خواهد شد همزمان با روز ملی سینما یعنی ۲۱ شهریورماه نخواهد بود و به دلیل شروع ماه محرم جشنهای خانه سینما چند روز زودتر به پایان میرسند.
انتهای پیام
نظرات