• یکشنبه / ۱۰ تیر ۱۳۹۷ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 97041005239
  • خبرنگار : 71582

وزیر کشور تشریح کرد

کراک‌ درحال حذف‌شدن ازلیست مصرف معتادان/گزارشی ازرفتارخلاف شئونات خانواده‌ها در ورزشگاه نداشتیم

کراک‌ درحال حذف‌شدن ازلیست مصرف معتادان/گزارشی ازرفتارخلاف شئونات خانواده‌ها در ورزشگاه نداشتیم

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به گردش مالی مواد مخدر و تاثیر آن بر بازار ارز گفت: مصرف مواد مخدر در ایران به گونه‌ای است که اگر هر معتاد در ایران روزانه یک گرم ماده مخدر مصرف کند، این میزان سالیانه به یک تن می‌رسد و این رقم وارد بازار می‌شود.

به گزارش ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست خبری امروز خود یکی از تقاضاها در بازار ارز را مربوط به مواد مخدر و قاچاق کالا دانست و گفت: وقتی ماده مخدر وارد کشور می‌شود از ارز استفاده می‌شود و سپس تبدیل به ریال می‌شود.


وی ادامه داد: همچنین این ریال مجدد تبدیل به ارز برای وارد کردن کالا خواهد شد که این امر بر روند نوسانات بازار ارز موثر است. یکی از دلایل تعیین نرخ ارز از طریق بانک مرکزی و مراکز آن نیز به همین دلیل بوده است تا به تقاضاهای کاذب به طور مناسب پاسخ داده شود.

 ساماندهی معیشت مرزنشینان غرب و شرق کشور 


وزیر کشور با بیان اینکه در حوزه کالا، واردات کالا از مرزهای غربی یا شرقی به دلیل سیاست‌های کنترلی دقیق ایران و عراق، قاچاق کالا تا ٨٠ درصد کنترل شده است افزود:  البته این امر روی وضعیت معیشتی مردم تاثیراتی داشته اما با دستورالعملی که در دولت تصویب شده، ساماندهی خواهد شد.

ادعای تجاوز به ۴٠ نفر در ایرانشهر کذب است

این حادثه فعلا ۴ شاکی دارد/ نسبت این مسائل حساس هستم   

رحمانی فضلی درباره حادثه ایرانشهر و تجاوز به دختران نیز گفت: این مساله در نماز جمعه به گونه‌ای مطرح شد که خلاف واقع بود و خود این فرد نیز صحبتش را اصلاح کرد. ادعای تجاوز به ۴٠ نفر کذب است. در کوتاه‌ترین زمان مجرمان حادثه بازداشت شدند. فردی که شکایت کرده بود ابتدا یک نفر بود اما ٣ نفر دیگر اضافه شدند.


وی ادامه داد: دادستانی هم اعلام کرد کسانی که شکایتی دارند اقدام قانونی کنند. افراد شاکی بیشتر از ۴ نفر نیستند و قرار است خارج از نوبت به آنها رسیدگی شود. بعداز توضیح ما که تعداد افراد شاکی بیشتر از ۴ نفر نیست، درصورتی که این تعداد افزایش یابند اعلام خواهیم کرد. نسبت به این مسائل حساس هستم و عواطفم نیز جریحه‌دار شده است.


وزیر کشور با بیان اینکه امروز گزارش دیگری از استانی به ما رسید که از استاندار خواستیم اشد مجازات انجام شود ادامه داد: در مورد برخوردهای سریع با شورای امنیت و دادستان صحبت کردیم تابه پرونده‌ها سریع رسیدگی شود ولی با توجه به اینکه در فرایند رسیدگی هرکسی حق دارد در چند نوبت از خودش دفاع کند که همین روند رسیدگی را طولانی می‌کند. از این روند رضایت ندارم و خود آقای آملی نیز امیدوار است این روند کوتاه شود چراکه بعد از وقوع این حوادث عواطف مردم جریحه دار می‌شود اما وقتی بعد از یکسال نتیجه پرونده اعلام می‌شود، مردم فراموش کردهاند و دیگر اثر بخشی لازم و بازدارندگی را لازم را ندارد.

انتقاد از عدم همکاری اروپا با ایران برای مبارزه با موادمخدر 

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به خروج از برجام و همکاری با اروپا در مورد مبارزه با مواد مخدر و همچنین موضوع پناهندگان گفت: همکاری ایران با اروپا در مورد مبارزه با موادمخدر و پناهندگان یک جانبه است و فقط ما تلاش و کار می کنیم و آنها تلاش موثری انجام نمی‌دهند. این مساله در اجلاس‌های مختلف هم گفته شده است.


رحمانی فضلی ضمن اشاره به اینکه ایران بیش از ٣٧٠٠ شهید در این حوزه داشته است و امسال هزار درگیری اتفاق افتاده است گفت: ١٢٠٠ تن ماده مخدر کشف کرده‌ایم که قرار بوده از مرزهای ایران به اروپا برود.

وجود ۳ میلیون مهاجر در ایران

سکونت تنها ۳ درصد مهاجران در اردوگاه‌ها


وی در خصوص مهاجران نیز گفت: در بحث مهاجران نیز ٣ میلیون مهاجر در ایران هستند و ایران به آنها نگاه انسانی دارد و جلوی آن ایستاده است.
اگر این نگاه نباشد کافیست ٢۴ ساعت وزیر کشور غفلت کند تا هزاران پناهنده و چند تن ماده مخدر از مرزها عبور کند. اروپاییان در زمان تحریم حتی سگ‌های موادیاب یا دستگاه ایکس ری به ما نمی‌دادند اما تنها ٣ درصد پناهجویان در اردوگاه هستند و ٩٧ درصد آنها با مردم زندگی می کنند.

به گفته وی ۵۰۰  تا ۵۵٠ هزار دانش آموز و ٢۵ هزار دانشجوی پناهجو در کشور داریم.

روایت وزیر کشور از تجهیزات نظامی و دید در شب قاچاقچیان

وزیر کشور با تاکید بر اینکه باید به اروپاییان گفت دست کم به افغانستان کمک کنید و اگر در منطقه‌ای رعب باشد نتیجه همین است اظهار کرد:  در درگیری اخیر با قاچاقچیان در شرق کشور ٣٠ گلوله آر پی جی ٧ شکیک کردند. آنها حتی ماشین دید در شب دارند. چه کسی به آنها کمک می کند؟. سه سال پیش گفتیم قاچاقچیان با تروریست‌ها ارتباط دارند؛ باید تلاش کنیم به این موضوعات به زور بین‌المللی رسیدگی شود. نهادهای بین المللی ایران را تشویق می‌کنند و گواهی می‌دهند اما اینها مشکل ما را حل نمی کند؛ ما با اعتقادات دینیمان مبارزه می‌کنیم اما شما چه می کنید؟.

دلیل برخی نگرانی‌ها از حضور خانواده‌ها و زنان در ورزشگاه آزادی  

هیچ گزارشی از اتفاقات خلاف شئونات به دستمان نرسید 

به گزارش ایسنا، رحمانی فضلی همچنین در مورد حضور زنان و خانواده‌ها در ورزشگاه برای تماشای بازی تیم ملی فوتبال گفت: بعضی از سر نگرانی و دلسوزی می‌گفتند به دلیل حضور ۴٠ تا ۵٠ هزار نفری در صورتی که ایران ببازد و زمان شب به مشکل برمی‌خوریم. نگرانی دیگر امنیتی بود و البته برخی به دلیل مسائل اخلاقی و اینکه اگر اختلاطی صورت بگیرد دور از شان نظام است، اما  من مسئول امنیت کشور هستم، نه اینکه علم غیب دارم ولی به دستگاه امنیتی و انتظامی اعتماد دارم؛ ما روز ١۴ خرداد، مراسم احیای روز قدس و ... را داشتیم که تهدیداتی وجود داشت ولی آنها را رصد کردیم. از نظر اخلاقی هم نگاه ما این است که چونرخانواده‌ها حضور دارند مشکلی نخواهد بود. ٨۵ درصد حاضران خانواده بودند و از آقای سلطانی‌فر خواسته بودیم ٢۵٠ انتظامات در نظر بگیرند که ایشان حتی ۴٠٠ نفر را قرار دادند.

وی ادامه داد: بعضی از سایت‌ها عکسهایی از خانمهای ورزشگاه کازان و زنان کشف حجاب کرده به جای ایران را دانسته یا نادانسته را منتشر کردند که ظلم است. به برخی زنان هم تذکر داده شده اما از نظر امنیتی مشکلی نداشتیم و نشاط ما ١٠٠ درصد بود و هیچ گزارشی از اتفاق خلاف شئونات به ما نرسیده است.

گردش مالی ۵۰ میلیارد دلاری مواد مخدر در دنیا 

کشورهایی که مانع اجرای کشت جایگزین توسط ایران می‌شوند

به گزارش ایسنا، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره وضعیت تولید مواد مخدر در افغانستان گفت: تنها افغانستان دارای امنیت و توسعه می‌تواند جلوی تولید ماده مخدر را بگیرد. ایران پیشنهاد معیشت و کشت جایگزین را مطرح کرده است. در بازار مواد مخدر عده‌ای کشاورز، تجار، قاچاقچیان و خرده فروشان هستند. گردش مالی این حوزه در دنیا تا ۵٠ میلیارد دلار است. چه طور این مبلغ در سیستم مالی اروپا گردش دارد؟ اگر در بانک هاست که نشان می‌دهد سیستم ضد پولشویی آنها خوب کار نمی‌کند.


وی ادامه داد: ایران حاضر است در کنار سازمان ملل در یک استان افغانستان کشت جایگزین انجام دهد و قول دادیم که بازار این محصولات دوبرابر درآمد تولید ماده مخدر را تامین کند اماعدهای که در بازار حهانی از مواد مخدر منتفع هستند مانند کشورهای حاشیه سیستان جلوی آن را با وجود تصویب سازمان ملل و ابلاغ به افغانستان گرفتند.

وزیر کشور در مورد پناهندگان نیز گفت: هیچ کس دوست ندارد از وطن خودش دور باشد و همه دنیا باید کمک کنند تا مشکلات حل شود.

هیچکس در ایران صرفا به دلیل جرایم مرتبط با مواد مخدر اعدام نمی‌شود 

به گزارش ایسنا، وی درباره مجازات اعدام و انتقادات حقوق بشری به این موضوع گفت: در ایران هیچکس تنها به دلیل جرائم مرتبط با مواد مخدر اعدام نمی‌شود بلکه افراد محکوم به اعدام جرائم دیگری مثل خروج و ورود غیر قانونی، حمل سلاح و درگیری با ماموران و ... را هم داشته‌اند؛ در واقع آنها ۵ ـ ۶ جرم را همزمان انجام داده‌اند و جرائم آنها جزو جرائم « سخت» است.

سقوط رتبه مصرف «شیشه» در کشور به جایگاه سوم /«کراک» در حال حذف شدن 


رحمانی فضلی افزود: در کشورهای دیگر همچنین مصرف برخی مواد مثل «حشیش» رسمی است ولی شرایط ما اینطور نیست. ٣٧٠٠ شهید و هزار درگیری داشته‌ایم به همین دلیل نگاه اروپاییان به ما دوگانه است و شرایط ما را درک نمی کنند حال آنکه اروپاییان حتی یک کشته هم نداده‌اند.


وی در مورد مخدر شیشه و گل نیز  گفت: یکی از سیاست‌های ما در ستاد جایگزین کردن مواد کم خطر به جای مواد پر خطر است به طوریکه شیشه ابتدای مسئولیت ما ماده مخدر مصرفی دوم بود اما الان به رتبه سوم رسیده است و از کیلویی ١٨ میلیون به ٧٠ میلیون رسیده که به دلیل مبارزه جدی ما بوده است.
همچنین ۷۸ درصد در حوزه کشفیات رشد داشتیم و گمرک ما دو سال است که مقام اول را در کشف پیش سازها داشته است. «کراک» الان در حال حذف شدن است و ٧٠٠ نوع ماده مخدر در کشور وجود دارد.

وزارت کشور مسئول تصمیم‌گیری در مورد ادامه حضور زنان در ورزشگاه نیست/مسئول تامین امنیت هستیم

وی در پاسخ به این سوال که آیا روند حضور زنان در ورزشگاه ادامه خواهد داشت؟ گفت: مسئول تصمیم گیری در مورد ادامه حضور زنان در ورزشگاه وزارت کشور نیست و ما مسئول تامین امنیت کشور و برگزاری تجمعات هستیم. در صورتی که نهادهای مربوطه این مسئله را پیگیری کنند از نظر امنیتی ما به آنها جواب خواهیم داد.

رحمانی فضلی با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر نسبت به گذشته روند خوبی را طی کرده است اظهار کرد: ابتدای قبول این مسئولیت ظرفیت ۵۰۰ نفره‌ای در مراکز ماده ۱۶ داشتیم اما الان این ظرفیت به ۸۰۰۰ نفر افزایش پیدا کرده است. همچنین سالانه بین ۱۳ تا ۱۴ درصد در حوزه مبارزه با مواد مخدر رشد داریم. همچنین ۹۰۰۰ واحد مربوط به مراکز ماده ۱۵ تشکیل و ساماندهی شدند و سالانه حدود ۹۰۰ هزار نفر درمان می‌شوند. ۸۰۰ هزار نفر از این افراد در این مراکز و ۱۰۰ هزار نفر آنها در مراکز ماده ۱۶ هستند اما متاسفانه تنها بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از آنها پاک باقی می‌مانند که این مسئله به دلیل ویژگی‌های فرهنگی جامعه و خانواده است که پذیرای این افراد نیستند.

کاهش تعداد معتادان 

پیگیری پرداخت حق‌الکشف به نیروهای مبارزه‌کننده با موادمخدر 

وی در ادامه اظهار کرد: وجود حتی ۱۰۰ هزار نفر معتاد در کشور زیاد است. ابتدای پذیرش این مسئولیت سه میلیون و ۳۹۰ هزار نفر معتاد در کشور وجود داشته است که بر اساس آخرین شیوع شناسی به دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر رسیده‌اند و ۶۰۰ هزار نفر تحت درمان هستند.

وزیر کشور در ادامه گفت: تنها راه چاره ما اجتماعی کردن معتادان و مبارزه با آسیب‌های اجتماعی از سوی خود مردم است.

رحمانی فضلی در پایان در مورد مصادره اموال قاچاقچیان در راستای مبارزه با مواد مخدر نیز گفت: بر اساس قوانین همه منابع درآمدی کشور باید به خزانه برود به همین دلیل هزینه اموال مصادره شده نیز ابتدا به خزانه می‌رود و سپس تخصیص می‌یابد اما به دنبال آن هستیم که بخشی از حق‌الکشف را برای افزایش انگیزه به نیروهای مبارزه با مواد مخدر اختصاص دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha