• چهارشنبه / ۶ تیر ۱۳۹۷ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 97040603377
  • منبع : نمایندگی مرکزی

نمایش مسابقات جام جهانی فوتبال در پارک‌های اراک در بلاتکلیفی...

نمایش مسابقات جام جهانی فوتبال در پارک‌های اراک در بلاتکلیفی...

ایسنا/مرکزی شنبه هفته جاری بود که برای چندمین بار موضوع نمایش مسابقات جام جهانی فوتبال در پارک‌های اراک مطرح شد.

البته این‌بار موضوع در صحن علنی شورای شهر مطرح شد و پیمان رشیدی در نطق پیش از دستور خود در صحن رسمی شورای شهر اراک ضمن انتقاد از عدم پخش بازی‌های جام جهانی فوتبال که به نظر او زمینه ‌ ساز افزایش نشاط اجتماعی در جامعه می‌شود، شهرداری را مورد خطاب قرار داد و معتقد بود شهرداری اراک می‌توانست با اقدام به ‌موقع زمینه پخش بازی‌ها در پارک‌های اراک را فراهم کند و خواستار شد که حداقل شرایط را پخش بازی ایران-پرتقال را فراهم کنند.

به گزارش ایسنا، با طرح این موضوع از سوی رشیدی، مرتضی سورانه رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و گردشگری شورای شهر بلافاصله مسیر طی شده برای پخش بازی‌ها را تشریح کرد و گفت: بحث پخش بازی‌های جام جهانی فوتبال از ١٠ روز قبل از آغاز ماه مبارک رمضان به صورت مقدماتی مطرح شد و حتی شرکتی به جهت پخش بازی‌ها به کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و گردشگری شورای شهر دعوت شد .

وی ادامه داد: تلاش‌های اولیه جهت نصب تلویزیون برای پخش بازی‌ها در پارک امیرکبیر و پارک ملت انجام گرفت و این امر در کمیسیون به تصویب رسید، و این مصوبه منجر به اعلام دستورات لازم جهت انعقاد قرارداد با شرکت به سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری اراک ابلاغ شد که پس از چند روز، شرکت از انجام این کار و انعقاد قرارداد انصراف داد .

سورانه افزود: پس از این انصراف مدیرعامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری اراک شفاها با فرماندار اراک مذاکراتی داشت که به دلیل مکتوب نبودن پس از مدتی فراموش شد ، اما شخصا ١٠ روز قبل از آغاز مسابقات جام جهانی طی تماسی با فرماندار اراک نظر وی برای پخش بازی‌ها را جویا شدم که دکتر بختیاری گفت باید از معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی موضوع را جویا شوم، دو روز قبل از آغاز مسابقات مجدد تماس گرفتم که قرار شد مجددا در خصوص پخش با مسئولان صحبت کند و در نهایت روز قبل از شروع بازی‌ها(چهارشنبه 30 خردادماه) معاون سیاسی فرماندار اراک طی تماس تلفنی موافقت خود، فرماندار اراک و معاون سیاسی استاندار جهت پخش بازی‌ها را اعلام کرد که مسلما یک روزه امکان آمادگی برای پخش بازی‌ها وجود نداشت و فرصت پخش بازی ایران-مراکش از دست رفت.

سورانه افزود: صبح شنبه(دوم تیرماه) استاندار مرکزی طی تماس تلفنی با اینجانب گفت که اگر موافقت شورای تامین اخذ شود امکان پخش بازی ایران - پرتغال در روز دوشنبه هفته جاری وجود دارد یا خیر که بلافاصله با مدیرعامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری اراک ارتباط گرفته شد و با وجود اینکه مدیرعامل در ماموریت بود، به سرعت موضوع پیگیری شد و طی تماس تلفنی در ساعت ١٤:٣٠ شنبه هفته جاری اعلام شد که شرکتی با دریافت هفت میلیون تومان هزینه امکانات لازم جهت پخش بازی را در پارک ملت اراک فراهم می‌کند و تص میم بر این شد که هزینه لازم برای این امر نیز از محل اعتبارات نشاط اجتماعی تامین شود.

درج صحبت‌های سورانه در خبرگزاری ایسنا با تیتر "مقدمات پخش بازی ایران-پرتغال در پارک ملت اراک فراهم شد" و البته فضای حاکم بر جامعه کافی بود که شهروندان اراکی به تکاپوی دیدن بازی ایران – پرتقال در بیرون از خانه و در فضایی باز و پرهیجان بیفتند و فرصت جدیدی را تجربه کنند، اما تنها ساعاتی به برگزاری بازی ایران - پرتغال ورق برگشت و شرایط تغییر کرد.

از ظهر دوشنبه 4 تیرماه زمرمه‌های لغو نمایش بازی فوتبال در پارک ملت اراک به گوش رسید و البته پیگیری‌ها ایسنا جهت دریافت صحت و سقم موضوع هم به جایی نرسید.

بالاجبار تنها منتظر ماندیم تا ساعت 22:30 که متاسفانه زمزمه‌ها شکل واقعی به خود گرفت و با وجود اشتیاق شهروندان برای دیدن بازی در پارک ملت اراک و حضور آنها در محوطه پخش بازی از ساعاتی قبل از شروع مسابقه، خبری از پخش بازی نشد و بواسطه اهمیت بازی، شهروندان یا به خانه بازگشتند یا به شنیدن گزارش رادیو بسنده کردند و یا به گوشی موبایل خود متوسل شدند بلکه دیدن این مسابقه ملی حساس را از دست ندهند.

روز گذشته با وجود پیگیری‌های بسیار موفق به گفتگو با فرماندار و معاون سیاسی استاندار در این خصوص نشدیم، مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اراک که با وجود حضور در ماموریت کاری ظرف سه ساعت شرکتی را برای تامین امکانات پخش بازی فوتبال ایران-پرتقال پای قرارداد نشانده بود هم در پاسخ به این سوال که چرا پخش بازی تیم ملی در جام جهانی فوتبال در پارک ملت لغو شد، به این جمله بسنده کرد که "مجوز پخش بازی را ندادند".

او پیش از این نیز در گفتگو با ایسنا از برنامه هایی گفته بود که برای استفاده از چنین مناسبتی داشته(همچون دعوت از کارشناس برای گفتگوی بین دو نیمه و دعوت از هنرمندان و اجرای آهنگ و ...) ولی در نهایت با تاخیر در دریافت مجوز نتوانسته در این خصوص کاری از پیش ببرد.

مرتضی سورانه نیز در این خصوص به ایسنا گفت: با وجود اعلام موافقت مسئولان استان و اراک برای پخش بازی، ولی در نهایت بیان شد که به دنبال صدور یک دستور کشوری امکان پخش مسابقه در فضای باز وجود ندارد و تنها می‌توان در سینما و استادیوم نمایش بازی را انجام داد.

رئیس کمیسیون فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شورای شهر اراک افزود: براساس این دستور با مسئولان امنیتی و انتظامی همکاری لازم انجام شد و نمایش بازی لغو شد.

وی در خصوص قرارداد امضا شده با شرکت تامین کننده امکانات لازم جهت نمایش بازی بیان کرد: یکشنبه شب که منتفی شدن پخش بازی قطعی شد و مطمئن شدیم که مجوزی داده نخواهد شد قرارداد منعقد شده با شرکت پخش کننده بازی نیز لغو شد.

مسلما تمکین از قانون و دستورات کشوری امری غیرقابل اجتناب است و هیچ اما و اگری به آن وارد نیست، اما با نگاهی به اخبار و تصاویر منتشر شده از دیگر نقاط کشور، قطعا با خیل عظیمی از تصاویر در خبرگزاری های رسمی مواجه خواهید شد که شهروندان شهرهای مختلف کشور همچون اهواز، قزوین، رشت، اصفهان، یزد، تهران، ارومیه، سمنان، همدان و ... را نشان می دهند که بازی ایران-پرتغال را بدون بروز هیچ مشکلی در پارک‌ها و سطح شهرها مشاهده کرده اند.

با فرض وجود چنین دستور کشوری، به نظر می‌رسد یا دیگر شهرهای کشور تابع قانون نبوده‌اند که به راحتی پخش بازی ایران-پرتغال را در پارک‌ها برگزار کردند یا شرایط در اراک به گونه‌ای دیگر بوده و به بهانه ابلاغ دستور کشوری نمایش بازی فوتبال تیم ملی در پارک ملت لغو شده است.

به گفته استاندار و براساس بسیاری از آمار و ارقام کشوری استان مرکزی و به تبع آن اراک جزو افسرده‌ترین مناطق کشور است. مسئولان ارشد استان همواره و در هر فرصت و به هر بهانه‌ای از نشاط اجتماعی سخن به میان می‌آورند و حتی تاکید بسیاری بر برگزاری برنامه‌ها و ایجاد شرایطی برای توسعه و تحقق نشاط اجتماعی در جامعه می کنند، اما تماشای مسابقات جام جهانی فوتبال به عنوان یکی از مهمترین رخدادهای ورزشی در سطح ملی در فضای باز پارک ها که می‌تواند سالم‌ترین نوع نشاط را برای جامعه به همراه داشته باشد، در اراک به فرصتی از دست رفته تبدیل شد.

چندی پیش اراک تجربه برگزاری تعداد زیادی کنسرت در فضای باز را داشت که در نهایت آرامش و بدون بروز کوچکترین چالش، با استقبال گسترده مردم و در نهایت رعایت الزامات حضور در چنین گردهمایی هایی توسط مردم اراک، با پشتیبانی استاندار در این شهر برگزار شد، مردم در این حضور خود شور و شعور توامان را به نمایش گذاشتند و نشان دادند که باید و نبایدهای چنین اقداماتی را می دانند. هرچند اگر هم مواردی از رفتارهای غیراصولی توسط افرادی در چنین جمع هایی مشاهده شود به همان درصد ریسکی برمی گردد که درخصوص چنین برنامه هایی وجود دارد و البته در اکثر موارد هم موضوع امنیتی محصوسب نمی شود.

قطعا رعایت مسائل امنیتی و نگرانی از سوء استفاده برخی فرصت طلبان از چنین فضاهایی برای برپایی آشوب و بحران ضرورتی اجتناب ناپذیر است، اما شاید لازم باشد برخی امور را نه تنها در شعار که در عمل به مردم سپرد و از آنان خواست تا نقشی در تحقق امنیت اجتماعی در عین استفاده از نشاط اجتماعی ایفا کنند.

به گفته سورانه عضو شورای شهر اراک یکشنبه به صورت قطعی به متولیان امر اعلام شده است که پخش بازی فوتبال ایران-پرتغال در پارک ملت لغو شده است و تنها می‌توان در فضایی مانند استادیوم این بازی را پخش کرد که به نظر می‌رسد این مهم هم با توجه به وجود استادیوم 15 هزار نفری در اراک امری ممکن بوده که پیگیری نشده و در واقع ظاهرا لغو برنامه بهترین گزینه به نظر رسیده است.

بازیکنان ایران به کشور بازگشتند و چهار سال دیگر باید منتظر بمانیم تا شاید دوباره این فرصت دست بدهد که تیم ملی ایران در جام جهانی نقش آفرینی کند و دل های ایرانیان برای برد تیمشان در سینه بتپد و شوری سراسری به یک بهانه فرهنگی دلپسند و سالم و البته مشترک، کشور را در بر بگیرد.

بی گمان در روزهایی که نگرانی هایی بسیاری کشوری را در برگرفته و در روزگاری که مسئولان امر از افسردگی و سقوش نشاط اجتماعی در کشور در همایش ها و مقاله ها و گفتگوهای ویژه و غیر ویژه خبری ابراز نگرانی می کنند، شاید کمتر بتوان فرصتی را بدست آورد که در آن مردم یک کشور، یک استان و یک شهر یک بهانه ملی برای شاد بودن، احساس غرور یا احساس غیرت آنهم از نوع درستش داشته باشند. فرصتی که باید به شدت و سرعت جدی گرفته می شد.

تاکیدات استاندار مرکزی در استفاده از چنین فرصت هایی و شجاعتی که وی در خصوص برگزاری کنسرت ها در فضای باز پارک های اراک از خود نشان داد بیانگر پشتیبانی وی از چنین اقداماتی است. بویژه اینکه به گفته عضو شورای شهر اراک، استاندار مرکزی شخصا موضوع پخش آخرین بازی را در پارک پیگیری کرده است و نکته اینجاست که تعلل در چنین اقدامات و از دست رفتن چنین فرصت هایی کار را به ورود مقام ارشد اجرایی استان که طبیعتا باید به اموراتی بسیار کلان تر بپردازد به پیگیری چنین ماجرایی می کشاند.

قطعا اگر مسئولان می خواستند چندهزار نفر از مردم یک شهر را به بهانه یک رویداد اجتماعی هرچند شادی آور در ساعت 22.30 در یک پارک گرد هم آورند و به همین بهانه نمودار نشاط اجتماعی را کمی بالا ببرند باید ساعت ها و روزها در جلسات متعدد گرد هم می آمدند و بحث می کردند مجوزهای عجیب و غریب صادر می کردند و اعتبارات را بالا و پایین می کردند و ... تا مگر بتوانند به چنین هدفی دست یابند، اما تجربه همان کنسرت ها در اراک و این گرد هم آمدن ها در پارک ها در دیگر نقاط کشور البته نشان داد که می توان از اینگونه فرصت ها برای بهتر شدن حال مردم و افزایش نشاط اجتماعی بهره برد.

مسئولان اراک سه بار این فرصت را از دست دادند. به فرض اینکه درخصوص آخرین بازی ایران ملاحظاتی امنیتی عامل لغو برنامه پخش بازی ایران در جام جهانی در پارک های اراک شده باشد، هم این سوال مطرح است که چرا متولیان حوزه اجتماعی استان از این فرصت در خصوص دو بازی قبلی استفاده نکردند و پیگیر استفاده از این امکان نبودند. امکانی که حتی در بعد دیگرش می توانست تمرینی برای اینگونه گردهمی ها در اراک باشد. بویژه اینکه علیرغم عدم اعلام رسمی پخش بازی آخر در پارک ملت اراک و تنها به دنبال درج خبری با این عنوان که " مقدمات پخش بازی ایران-پرتغال در پارک ملت اراک فراهم شد" به امید اجرایی شدن این برنامه در ساعت مقرر در پارک کملت حضور پیدا کردند و به در بسته خوردند.

هرچند بازی ها را به صورت گروهی و در جمع های خانوادگی یا دوستانه در سینماها یا کافی شاپ به نظاره نشستند و به دنبال نتایج مطلوب تیم ملی در اولین و آخرین بازی در جام جهانی به خیابان ها آمدند و به شادی و پایکوبی پرداختند و در آخر همچون دیگر مردم ایران در حوزه پشتیبانی از تیم ملی شان با نمره خوب قبول شدند، اما نمره متولیان نشاط اجتماعی در حوزه استفاده از فرصت هایی همچون رویدادهای ورزشی آنهم در سطح ملی که به غرور ملی ارتباط مستقیم دارد و مردم به صورت خودجوش از ارزش های آن محافظت می کنند قطعا اگر به هزار و یک دلیلی که ممکن است برای برگزار نشدنش داشته باشند، منفی نباشد، نمره قبولی هم نیست و نشان می دهد آنقدرها هم در این حوزه عملگرا نیستند و فرصت ها را یا رصد نمی کنند یا جدی نمی گیرند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha