رضوان حکیمزاده در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به آخرین روند جذب بازماندگان از تحصیل و آموزش اتباع خارجی در ایران با بیان اینکه با دستور مقام معظم رهبری روند ثبتنام و حضور اتباع افغانستانی در مدارس ما با قوت بیشتری دنبال شد اظهار کرد: با پیگیری دولت در سال گذشته، وزارت آموزش و پرورش یک کار مشترک با وزارت کشور انجام داد و بر اساس آن فرصتی برای کودکان فاقد مدارک هویتی که امکان ثبت نام نداشتند فراهم شد تا در مدارس ثبت نام کنند.
وی افزود: در حال حاضر بیشتر از ۵۵۰ هزار دانش آموز اتباع در کنار دانش آموزان ایرانی در حال تحصیلاند که ۳۲۰ هزار نفرشان در مقطع ابتدایی قرار دارند. اگر تراکم هر کلاس را ۳۰ نفر در نظر بگیریم، این تعداد دانش آموز نیازمند بیش از ۱۰ هزار معلم هستند. در حالی که ما مجوز نداشتیم حتی یک معلم به دوره ابتدایی اضافه کنیم و یک ریال هم از منابع داخلی و بینالمللی برای آموزش این تعداد اتباع خارجی دریافت نکردیم ولی با ایثار معلمان و تمهیدات اندیشیده شده این تعداد دانش آموز تبعه خارجی که عمدتا اهل افغانستاناند به مدارس آمدند.
به گفته معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش آموزش حق همه کودکان است، ما تلاش خود را برای فراهم شدن تحصیل کودکان اتباع حتی آن دسته که مدارک هویتی ندارند به کار گرفتهایم و امیدواریم روزی دانش آموزان افغانی احساس تفاوتی با دانش آموزان ایرانی نداشته باشند.
حکیم زاده در ادامه با بیان اینکه طبق بررسیهای آماری حدود ۱۴۲ هزار کودک بازمانده از تحصیل در سال تحصیلی جاری شناسایی شدند که آمار را به تفکیک برای استانها ارسال کردیم تا موردی پیگیری کنند گفت: کمیته انسداد مبادی بیسوادی در معاونت ابتدایی مستقر است. طی چهار سال گذشته ۱۴۳ هزار بازمانده را جذب کردیم و سال قبل نیز ۳۰ هزار و ۸۰۰ هزار بازمانده با کمک راهبران آموزشی جذب شدند و به مدرسه برگشتند.
انتهای پیام
نظرات