پیمان فروهر در گفتوگو با ایسنا ضمن رد اخباری مبنی بر افزایش دو باره قیمت آب معدنی اظهار کرد: پس از اول اردیبهشت، افزایش قیمتی نداشتیم و اگر فروشگاههایی هستند که آب معدنی را به قیمت ۱۰۰۰ تومان میفروشند، بسیار محدودند و اساسا جزو انجمن نیستند.
وی افزود: اعضای انجمن آب معدنی و آشامیدنی با ۱۰۰ عضو جزو بزگترینهای کشور هستند و اگر کسی قیمت آب معدنی را افزایش داده یا عضو انجمن نیست یا خبر از آخرین تغییرات ندارد.
وی با اشاره به قیمت ۸۵۰ و ۱۴۰۰ تومانی برای آبهای نیم و ۱.۵ لیتری گفت: مواد اولیه تولید بطریهای آب معدنی به قدری گران شده که همین قیمتها هم زیانده است و تولیدکنندگان باید تعطیل شوند. اگرچه هنوز به اینجا نرسیدیم که در فروشگاهها آب معدنی وجود نداشته باشد، اما ممکن است در روزهای آینده، واحدهای تولیدی به طور کل تعطیل شوند. کما اینکه تاکنون بسیاری از آنها تعطیل شده و اگر انبارهایشان هم خالی شود، دیگر نمیتوانند آب توزیع کنند.
همه صنایع با بحران تولید بطری روبرو هستند
رئیس انجمن تولیدکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی بحران تولید بطری را علاوه بر آب معدنی در محصولات دیگر از جمله صنعت روغن، لبنیات، شویندهها، نوشابه نیز دانست و افزود: در وزارت صنعت با واحدهای پتروشیمی و بورس جلسهای تشکیل و در این جلسه مطرح شد که واحدهای تولیدی به مرز تعطیلی رسیدهاند. مواد اولیهای که سال گذشته حدود ۴۰۰۰ تومان بود امروز به ۱۰ هزار تومان رسیده است. بنابراین تولید اصلا توجیهی ندارد و از طرفی اصلا موادی برای تولید نیست.
فروهر با بیان اینکه مواد تولیدی متعلق به مجتمع پتروشیمی شهید تندگویان است، گفت: عرضه این مواد اندکی کم شده و از طرفی هیچکس نمیداند چرا نه تولیدکنندهها مواد اولیه دارند و نه این مواد نصیب تولیدکنندگان پریفوم میشود.
وی افزود: ظاهرا تعدادی متخلف با استفاده از رانت، به دلیل اختلاف قیمتی که در بورس و بازار ایجاد شده که کیلویی ۳۰۰۰ تومان است، این مواد را میبرند و با قیمت بالا در بازار عرضه میکنند. شاهد هستیم تولیدکنندهای که ۲۵۰ تن سهمیه ماهانه دارد، ۵۰ تن سهمیه گرفته و متاسفانه این مواد سر از بازار آزاد درآورده است.
فروهر در پاسخ به راهکار حل مشکلات تولید بطری بیان کرد: واردات مواد اولیه در حال حاضر پول کلانی میخواهد که هیچ واحد تولیدی این پول را ندارد. بنابراین وزارت صنعت باید به این موضوع ورود کند و متخلفان و خریداران کاذب که تولیدکننده واقعی نیستند و از طریق سایت بهینیاب وزارت صنعت به بورس میروند و خرید میکنند را شناسایی کند تا این مواد به دست تولیدکنندگان واقعی برسد. بورس نیز باید عرضه هفتگی را تنظیم کند و از طرفی مجتمع تندگویان هم باید کف عرضه خود را در هفتههای پیش رو افزایش دهد تا بازار به آرامش برسد.
انتهای پیام
نظرات